Bor sedan en tid i Thailand och börjar sakna den Svenska maten.Bl.a saknar jag ansjovis och eftersom den ej finns färdig här önskar jag ett recept på hur man själv lägger in.Samt övriga sillinläggningar ex.vis kryddsill.
23 mars 2001
Hej Ett recept på inlagd sill.Ca 5 port 5 SillfiléerLag:2 dl vatten3 dl socker1 dl ättiksprit 12%1 skivad rödlökca5 grovkrossade kryddpepparkornGarneringFinhackad rödlökGrovkrossad kryddpeppar.Vattna ur filéerna över natten i rikligt med vatten.Värm vatten och socker så sockret löser sig , låt kallna Tillsätt ättika, lök och kryddpeppar.Lägg sillen (skuren i bitar på snedden) i en burk/ krukaslå lagen över.Låt stå i minst 2 dygn.Ha det bra.
Bor sedan en tid i Thailand och börjar sakna den Svenska maten.Bl.a saknar jag ansjovis och eftersom den ej finns färdig här önskar jag ett recept på hur man själv lägger in.Samt övriga sillinläggningar ex.vis kryddsill.
Hej Ett recept på inlagd sill.Ca 5 port 5 SillfiléerLag:2 dl vatten3 dl socker1 dl ättiksprit 12%1 skivad rödlökca5 grovkrossade kryddpepparkornGarneringFinhackad rödlökGrovkrossad kryddpeppar.Vattna ur filéerna över natten i rikligt med vatten.Värm vatten och socker så sockret löser sig , låt kallna Tillsätt ättika, lök och kryddpeppar.Lägg sillen (skuren i bitar på snedden) i en burk/ krukaslå lagen över.Låt stå i minst 2 dygn.Ha det bra.