Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

skaldjurslasagne

  • 4 maj 2005

    Någon som har recept på skaldjur eller kycklinglasagne?

  • 6 maj 2005

    Gör en hummersås med hjälp av hummerfond och gräddmjölk (50/50). Red den något. Smaksätt med salt och peppar. Blanda i önskade skaldjur och varva lasagneplattor med skaldjurssåsen i en ugnsfast form. Toppa med bechamellsås. Baka lasagnen i 175 grader tills pastaplattorna är färdigkokta. Täck ev. formen med aluminiumfolie om ytan riskerar att bli bränd.Kycklingen gör du likadant med byt ut såsen mot önskad sås som passar till kyckling. Dragon, tomat, pesto, grädd, eller cúrry är exempel på smaker.

  • 13 maj 2005

    Skaldjurslasagne 4 pers.500 g räkor m skal5 dl vatten1 fiskbuljongtärning300 g laxfile1 charlottenlök eller ½ gul lök2 dl vitt vin3 msk vetemjöl2 dl vispgrädde2 purjolökar1 paket fryst bladspenat, ca 250 g1 mska smält smör½ tsk saltsvartpeppar10 lasagneplattor1 dl riven ostGör så här;Sätt ugnen på 225 gr. Tina spenaten.Skala räkorna. Koka räkskalen i vatten och buljong ca 15 minuter. Sila och spara.Skär laxen i strimlor, skala och hacka löken.Koka lax och lök i vinet 1 minut. Sila ifrån och spara det.Vispa ut vetemjölet i grädden i en kastrull. Vispa i vinet och räkbuljongen. Låt koka några minuter.Skölj och strimla purjon. Fräs med spenaten i matfett, salt o peppar.Varva sås, plattor, lax, räkor och spenatpurjoblandningen i en smord form. Strö över osten.Gratinera ca 30 minuter.KycklinglasagneIngredienser:1 förpackning (200 gram) färska lasagneplattor 1 påse (250 gram) fryst salladskyckling eller köttet från en grillad kyckling 5 dl färdig ostsås, Kelda250 gram fryst eller färsk bladspenat 4-5 soltorkade tomater i olja1 dl riven lagrad ost1 scharlottenlök1 vitlöksklyfta1 msk smör1 krm nymald svartpepparGör så här:* Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Tina spenaten och dela den i mindre bitar. Finhacka tomaterna.* Fräs lök, vitlök och spenat i smör 2-3 minuter. Rör ner tomater, ostsås och peppar. * Varva lasagneplattor, kyckling och spenatsås i en smord ugnssäker form. Avsluta med spenatsås och riven ost. Grädda mitt i ugnen cirka 15 min. Serveras med:Blandad sallad

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.