Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

skogsfågel

  • 21 september 2000

    Hej,Är det någon som har ett bra rescept hur man tillagar duva? tillbehör?hade tänkt mig kantareller och vinbärsgele ?

  • 21 september 2000

    Fylld duva - 4 personer 4 duvorsalt och pepparmatfett till stekninghönsbuljong (tärning)1 hg köttfärs1 hg magert fläsk, finhackat1 dl hackade champinjoner eller skogssvamp1 gul lök, finhackad3-4 dl gräddeev. mjöl till redningPlocka och ansa duvorna. Torka ur dem med hushållspapper. Blanda ihop färsens ingredienser och krydda. Fördela färsen i duvorna och bind sedan upp dem. Salta och peppra fåglarna och bryn i gryta till en vacker färg. Tänk på att inte använda för starkvärme då duvorna lätt blir sega.Späd med hönsbuljong och eventuellt lite vin och brässera under lock cirka 40 min. Häll därefter över stekskyn i en kastrull medan du håller fåglarna varma i grytan. Tillsätt grädde och eventuellt lite mjöl till redning. Vill man ha en fylligare sås låt stekskyn och grädden reducera tills konsistensen blir lagom. Krydda om så behövs.Servera med nyupptagna potatis, kantareller och gärna lite rönnbärsgelé!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.