Vad kan jag använda sky från kyckling till annat än sås??
Jag använde inget sky alls från de 3 hela kycklingar jag lagade idag, och det svider i mitt hjärta att slänga skyn.
Snåla jag:D
mvh sandkorn
MatAnders11 april 2008
Den kan du spara och säkert frysa in, eller ta fram inom några dagar och laga till något gott av.(Y)
monac11 april 2008
sila av den och koka dig en soppa med rotfrukter,purjolök. lite strimlad kyckling vitlök & lagerblad....inte ska du kasta all fin buljong!:o
monac11 april 2008
...eller steksky!:)
12 april 2008
monac
Soppa,det lät som ett utmärkt förslag.
Tack för det tipset.
I bland står det stil och jag går bara i gammla banor att det bara skulle användas till sås
Jag frös ner det redan i går så det blir en soppa på en vecka eller så.
mvh sandkorn
azlan_lena12 april 2008
mums till soppa men skumma av ev fett först
babakmina12 april 2008
du kan koka soppa på den. lägg ned ca 1/2 DL rågkorn, låt koka ca 40 min. grovriv 1 morot, lägg i persilja, citronsaft och till sist lite mjölk, vitpeppar svartpeppar salt efter tycke och smak.
om du vill få den matigare, riv ned kycklingstrimlor från tex överbliven kyckling som du kokade.
:D
tilda16 april 2008
Kyl av skyn och ta bort fettkakan. Frys ner den i lämpliga formar tills du har kommit på vad du vill göra med den.
epi17 april 2008
:) Hej när jag gör Fredriksfavorit kycklingn blir det över sky så brukar jag sila av och sedan frysa in i istärning påsar eller en gammal is låda. Tar fram ett par när jag ska göra ngt med buljongtärning när det står grönsak eller hönsbuljong i recepet. Är också lite försnål för att bara hälla ut god sky.
Vad kan jag använda sky från kyckling till annat än sås??
Jag använde inget sky alls från de 3 hela kycklingar jag lagade idag, och det svider i mitt hjärta att slänga skyn.
Snåla jag:D
mvh sandkorn
Den kan du spara och säkert frysa in, eller ta fram inom några dagar och laga till något gott av.(Y)
sila av den och koka dig en soppa med rotfrukter,purjolök. lite strimlad kyckling vitlök & lagerblad....inte ska du kasta all fin buljong!:o
...eller steksky!:)
monac
Soppa,det lät som ett utmärkt förslag.
Tack för det tipset.
I bland står det stil och jag går bara i gammla banor att det bara skulle användas till sås
Jag frös ner det redan i går så det blir en soppa på en vecka eller så.
mvh sandkorn
mums till soppa men skumma av ev fett först
du kan koka soppa på den. lägg ned ca 1/2 DL rågkorn, låt koka ca 40 min. grovriv 1 morot, lägg i persilja, citronsaft och till sist lite mjölk, vitpeppar svartpeppar salt efter tycke och smak.
om du vill få den matigare, riv ned kycklingstrimlor från tex överbliven kyckling som du kokade.
:D
Kyl av skyn och ta bort fettkakan. Frys ner den i lämpliga formar tills du har kommit på vad du vill göra med den.
:) Hej när jag gör Fredriksfavorit kycklingn blir det över sky så brukar jag sila av och sedan frysa in i istärning påsar eller en gammal is låda. Tar fram ett par när jag ska göra ngt med buljongtärning när det står grönsak eller hönsbuljong i recepet. Är också lite försnål för att bara hälla ut god sky.
Fredriks favorit kyckling
Ha det så bra.
Kram Epi:D