Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

sky från kyckling

  • sandkorn 11 april 2008

    Vad kan jag använda sky från kyckling till annat än sås??
    Jag använde inget sky alls från de 3 hela kycklingar jag lagade idag, och det svider i mitt hjärta att slänga skyn.
    Snåla jag:D
    mvh sandkorn

  • MatAnders 11 april 2008

    Den kan du spara och säkert frysa in, eller ta fram inom några dagar och laga till något gott av.(Y)

  • monac 11 april 2008

    sila av den och koka dig en soppa med rotfrukter,purjolök. lite strimlad kyckling vitlök & lagerblad....inte ska du kasta all fin buljong!:o

  • monac 11 april 2008

    ...eller steksky!:)

  • 12 april 2008

    monac

    Soppa,det lät som ett utmärkt förslag.
    Tack för det tipset.
    I bland står det stil och jag går bara i gammla banor att det bara skulle användas till sås
    Jag frös ner det redan i går så det blir en soppa på en vecka eller så.
    mvh sandkorn

  • azlan_lena 12 april 2008

    mums till soppa men skumma av ev fett först

  • babakmina 12 april 2008

    du kan koka soppa på den. lägg ned ca 1/2 DL rågkorn, låt koka ca 40 min. grovriv 1 morot, lägg i persilja, citronsaft och till sist lite mjölk, vitpeppar svartpeppar salt efter tycke och smak.
    om du vill få den matigare, riv ned kycklingstrimlor från tex överbliven kyckling som du kokade.
    :D

  • tilda 16 april 2008

    Kyl av skyn och ta bort fettkakan. Frys ner den i lämpliga formar tills du har kommit på vad du vill göra med den.

  • epi 17 april 2008

    :) Hej när jag gör Fredriksfavorit kycklingn blir det över sky så brukar jag sila av och sedan frysa in i istärning påsar eller en gammal is låda. Tar fram ett par när jag ska göra ngt med buljongtärning när det står grönsak eller hönsbuljong i recepet. Är också lite försnål för att bara hälla ut god sky.

    Fredriks favorit kyckling

    Ha det så bra.
    Kram Epi:D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.