Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smör eller margarin??

  • anluk 4 december 2007

    Använder ni smör eller margarin när ni bakar?
    Själv använder jag oftast margarin men nu till jul är det på något sätt heligt att man skall använda smör. För visst blir det godare med äkta smör i bakverken??

  • farmoringer 4 december 2007

    Håller mid dig. Blir margarin annars men till jul så blir det smör...

  • Libra 4 december 2007

    konstigt....jag brukar åxå baka med smör till jul men margarin annars.....verkar som en tradition....:)

  • Aspholme 4 december 2007

    SMÖR, eller Olja. Aldrig Margarin som är ett raffinerat fett.

  • irrevirre 4 december 2007

    ALLTID smör när jag bakar. Använder aldrig fast margarin till någonting.
    Att steka i använder jag flytande raps-smör eller rapsolja.

  • ThomasP 4 december 2007

    Finns bara ett alternativ SMÖR(Y)

  • 4 december 2007

    margarin här

  • nannananna 4 december 2007

    Använder bara smör!(Y)

  • Nettie 4 december 2007

    bara smör de gånger jag bakar (Y)

  • Suddisen 5 december 2007

    Jag använder bara smör (Y)

  • marie01 5 december 2007

    Jar använder bara smör(Y)

  • styvan 5 december 2007

    Smör är det som gäller vid bakning för min del. Steker gör jag i olja eller smör, olja för det mesta.(Y)
    Använder inte margarin alls(N)

  • evaldo 5 december 2007

    Bakning ska vara smör och matlagning oliv- eller rapsolja eller flytande raps/smör.

  • mumsigt 5 december 2007

    :'( Hmm jag använder alltid margarin ..Har märkt att det blir bäst bak´resultat med Milda och dessutom med just Kungsörnens mjöl..
    Märkligt men så är det när jag bakar..
    Men jag vet inte ..
    Häromdagen tog jag flytande margarin .. ICAS..och det verkade fungera det också.
    Smör tycker jag är hårt och nästintill omöjligt att få bitar av om man tar ut paketet från kylskåpet.
    Dessutom är det ofta ganska salt och innehåller mer fett.
    Jag brukar använda växelvis olja och margarin vid matlagning ,så som jag känner för och om det passar.

  • Svesse60 5 december 2007

    Smör ger en helt annan och godare smak på kakor och bullar. Men tänk på om du ska frysa ner ditt bröd/kakor, så härsknar de fortare om de är bakade på smör. Fast å andra sidan så brukar de inte bli kvar i frysen så länge, när man har tonåringar i familjen...:D

  • mistralwind 5 december 2007

    Vita småkakor måste ha minst 50% smör!
    numera använder jag mest bara smör ändå, så det spelar inte då stor roll..
    är inte margarin baserat på växtolja?

  • Grytlappen 5 december 2007

    Alla tillsatser i margarinet tillsammans med det skadliga fettet är tillsammans sämre för koppen än samma mängd smör!

  • tuden 5 december 2007

    Jag använder både smör och margarin:)

  • evaldo 5 december 2007

    Det var många bud, men man tager välan det man gillar bäst.

  • imse 5 december 2007

    hmm... jag kör enbart med smör det gånger jag nu bakar. I maten använder jag smör,ghi eller olja på raps eller oliv.//i

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.