NÅGOT BRA RECEPT PÅ SMÖRGÅSTÅRTA SOM GÅR FORT ATT GÖRA
17 januari 2006
HejSmörgåstårta går aldrig att göra i en hast, men här är ett recept som går ganska fort och de jag bjudit på tycker den är god.Göres i 2 lager.Bröd, går bra med skivat franskbröd, täck enserveringsbricka med aluminiumfolie och lägg ut brödskivor så det täcker.1:a lagret:1 burk tonfisk i vatten, 1 dl majonäs, 1 dl bostongurka, 2 dl hårt vispad grädde. Blanda detta och bred ut på första lagret.Nytt lager bröd.2:a lagret: Byt ut tonfisken mot strimlad skinka och gör sedan som ovan.Nytt lager bröd. Bred majonäs på runt om som "klister". Lägg salladsblad runt om på sidorna så det ser aptitligt ut.Garnering ovanpå: Räkor, ägg i skivor, gurka, citron, tomat, dill, persilja.Garnering 2 om du gör fler än 1 tårta:Saltrulle, pepparrotsvisp, ägg i klyftor, tomat, gurka, salladsblad, pesilja. Ca 1 timme tar det.Lycka till och smaklig spis.
NÅGOT BRA RECEPT PÅ SMÖRGÅSTÅRTA SOM GÅR FORT ATT GÖRA
HejSmörgåstårta går aldrig att göra i en hast, men här är ett recept som går ganska fort och de jag bjudit på tycker den är god.Göres i 2 lager.Bröd, går bra med skivat franskbröd, täck enserveringsbricka med aluminiumfolie och lägg ut brödskivor så det täcker.1:a lagret:1 burk tonfisk i vatten, 1 dl majonäs, 1 dl bostongurka, 2 dl hårt vispad grädde. Blanda detta och bred ut på första lagret.Nytt lager bröd.2:a lagret: Byt ut tonfisken mot strimlad skinka och gör sedan som ovan.Nytt lager bröd. Bred majonäs på runt om som "klister". Lägg salladsblad runt om på sidorna så det ser aptitligt ut.Garnering ovanpå: Räkor, ägg i skivor, gurka, citron, tomat, dill, persilja.Garnering 2 om du gör fler än 1 tårta:Saltrulle, pepparrotsvisp, ägg i klyftor, tomat, gurka, salladsblad, pesilja. Ca 1 timme tar det.Lycka till och smaklig spis.