Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppor

  • 16 mars 2006

    Vi har tänkt ha soppa en dag i veckan. Men de flesta soppor passar bäst till förrätt. Skulle vilja ha tips på matiga soppor. (Ej fisk-dito, har jag redan)

  • 5 april 2006

    Den här köttsoppan har jag tyärr inte provat men mina vänner gillar den skarpt. Lycka till!1 pkt stekfläsk1 purjolök4 stora potatisar2 stora morötter1½ liter vattensalt och pepparpersiljanKlipp bort fläsksvålarna och skär fläsket i cm-tjocka strimlor tvärs över. Skala och ansa grönsakerna. Skär morötterna i slantar, purjolöken i tunna ringar och potatisen i stora bitar. Ställ en stor kastrull på spisen, lägg i fläsket ( ev. behövs en sked smör eller olja) och låt det fräsa. När det är lättbrynt och har avgivit fett läggs grönsakerna i och får svettas lite under omrörning. Sist hälls vattnet på och det hela får koka tills grönsakerna är mjuka, ca 20 minuter. Krydda och strö finhacka persilja över!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.