Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spara vitlök?

  • frele1 26 augusti 2013

    Hur sparar man bäst vitlök? Det är så tråkigt när man ska ha en klyfta eller två och vitlöken är: rutten, torr, börjat växa osv. Jag använder ju inte vitlök varje dag, knappast varje vecka ens men vill gärna ändå ha tillgång till "färsk" vitlök utan att behöva köpa en ny varje vecka.

  • popik 27 augusti 2013

    Skala vitlöksklyftorna och lägg i en burk med olja så håller de ett bra tag. (Y)

  • rostok 28 augusti 2013

    Jag tycker att vitlök håller sig ganska länge om man har dem i kylen. Det har vi alltid.

  • boz1965 28 augusti 2013

    Svalt, torrt och mörkt om du ska förvara färsk vitlök. Annars kan du som har föreslagits här ovan förvara skalade klyftor i olja eller marinera dem med olja, vinäger och någon krydda, t.ex. färsk, finhackad chili eller örtkryddor. Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna. :)

  • frele1 29 augusti 2013

    :) Torrt mörkt och svalt kan jag inte erbjuda min vitlök, och i kylen ruttnade den, så det får bli olja då! Tack för tipsen :)

  • sikaal 30 augusti 2013

    Jag är som du, jag använder sparsamt med vitlök, tål den dåligt.
    Jag brukar skala alla klyftorna, vira in en och en i plastfolie (typ Glad Pack), sedan lägger jag dem i en liten plastburk och lägger i frysen. Det är bara att ta upp de man vill ha, tinar fort gör de också.
    Det enda jag har märkt är att klyftorna kan tappa lite smak om de ligger föör länge.
    Lycka till

  • DoctorWho 31 augusti 2013

    Skrivet av sikaal den 30 aug 2013

    Jag är som du, jag använder sparsamt med vitlök, tål den dåligt.
    Jag brukar skala alla klyftorna, vira in en och en i plastfolie (typ Glad Pack), sedan lägger jag dem i en liten plastburk och lägger i frysen. Det är bara att ta upp de man vill ha, tinar fort gör de också.
    Det enda jag har märkt är att klyftorna kan tappa lite smak om de ligger föör länge.
    Lycka till


    (Y)(Y)(Y)(Y)(Y) Jättebra tips! Tack.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.