Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekpanna CERAMICORE

  • 8589 31 december 2012

    Hej på er alla.
    Jag funderar på köpa denna stekpanna ceramicore.
    Kan inte hitta någon info om den (bra eller dålig)
    Enligt Halens så ska man endast använda plast eller trä redskap
    Någon här som äger en ?
    {question}

  • shadowsinthesun 31 december 2012

    Hej
    Känner inte till just den här pannnan, men kan ge dig info om materialet.
    Det börjar dyka upp många kärl med sk keramisk beläggning istället för teflon. Det lär vara en miljövänligare tillverkning, men det tänker jag inte gå in på för det vet jag inte mer om.
    En av anledningarna till att använda kärl med keramisk beläggning, är att de är värmetåligare än teflon och har bättre "släpp lätt" egenskaper. Teflon tål normalt som mest 260°C sedan släpper lagrerna och man bränner sönder botten efter ett tag. Keramisk beläggning tål 450°. Det här är viktigt framförallt om man använder induktionshäll som väldigt snabbt blir varm. OBH nordica ECO serie (som också finns på halens) har denna beläggning som är mycket bra.

  • 8589 31 december 2012

    Tack för info shadowsinthesun

    Blir nog att beställa någon av dessa ny keramik pannor, bra med temp upp till 450grader.

  • rosatalo 31 december 2012

    Jag har också sedan i somras en stekpanna OBH Nordica ECO kitchen och är jättenöjd. Det är den bästa stekpanna jag haft och det har varit många genom åren. Kan verkligen rekommendera den.

  • walterego 1 januari 2013

    Efter jag tröttnat på alla dessa "non-stick"-pannor som inte tål värme så blev det gjutjärnspannor av olika slag. Tungt men dom tålde både stryk och värme.
    Tar gärna emot mig div. tips från reklamfilmer och hittade just "Ceramicore" på "bestdirect" där jag samtidigt erbjöds andra tillbehör som lämpades till presenter. Köpte och har använt dessa 2-3 månader med utomordentligt resultat. Gjutjärnspannorna får ligga som reserver "om" något oförutsett skulle hända.
    Har induktionsplattor och "maxar" med 180 grader men 140-160 räcker gott. LÄS noggrant "priskurranten" innan användning!
    Hittills en otrolig panna(or). Pratar man med för hög stämma så glider ägget i pannan? Njaä, men nästan. Rekommenderas.

  • 8589 1 januari 2013

    Detta låter bra, ingen som skriver något negativt än. Alltid kul med nya och bra köks prylar.

  • The_mama97mia 1 januari 2013

    Jag fick en Kökskungen Ceramic Line stekpanna med vit insida, ser ut som emalj. Dom såldes till Medlemspris på COOP på olika ställen för 149 spänn. (200 kr rabatt)

  • rosatalo 1 januari 2013

    Skrivet av The_mama97mia den 1 jan 2013

    Jag fick en Kökskungen Ceramic Line stekpanna med vit insida, ser ut som emalj. Dom såldes till Medlemspris på COOP på olika ställen för 149 spänn. (200 kr rabatt)



    Har du provat den ännu? Vad tycker du? Har tänkt komplettera med att köpa fler Ceramic produkter, OBHs är ju ganska dyra så om de billigare är jämförbara duger de åt mig.

  • Filbunke88 10 februari 2013

    Skrivet av 8589 den 31 dec 2012

    Hej på er alla.
    Jag funderar på köpa denna stekpanna ceramicore.
    Kan inte hitta någon info om den (bra eller dålig)
    Enligt Halens så ska man endast använda plast eller trä redskap
    Någon här som äger en ?
    {question}


    Vi beställde av bestdirect tog tid att få hem pannorna, Cerimicore

    väll hemma så var dom inga höjdare,
    pannorna luktade 5:56 tog tid att få bort den äckliga lukten,

    handtagen får man skruva fast hela tiden lossnar så fort dom används,

    repade sig efter första användningen och bara fortsatte använder bara plast el trä redskap,

    Tog man i lite fett i pannan och började steka lite blev det SVART ganska snabbt, maten smakar skit efter det, vi köpte andra pannor på ett annat ställa här hemma vid och vi är mycket nöjda.

    locken till pannorna passade inte riktigt pannorna var inte riktigt runda,

    köp inte

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.