Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Struts .................recept någon!!!!!!!!!!!

  • Tiol 9 september 2008

    Hej!

    Vi är några tjejer som skall ha en tjejräff, där vi skall laga mat, bl, annat , laga struts. Någon som har ett bra förslag på hur man kan tillaga den? Själv har jag ingen aning.(L)

    Tacksam för svar.(L)

  • Mellanbellan 9 september 2008

    Jag har på strutsfilé. Du behöver ju inte ha fläsket och kompotten till, utan välja något annat, t ex potatisgratäng.
    Strutsfilè med vinägerfläsk och kompott på potatis och äpplen
    Hasselbacksgratäng

  • piusamadeusmozart 9 september 2008

    Vi skall ocksà àta struts idag. Tunna skivor som jag panerar och steker som vilket kòtt som helst. Nàr jag har ben eller làrbit sà gòr jag den oftast i ugnen som en vanlig stek med klyftpotatispotatis.

  • segerwitch 9 september 2008

    (L)Det är så jätte fint kött, jag brukar göra som chateaubriand,jag tycker köttet kommer mer till sin rätt då(Y)(Y)(Y)

  • Tiol 9 september 2008

    Eftersom jag aldrig ätit det vet jag inte ens om det är ljust eller mörkt kött? Skall det genomstekas.......eller.?(L)

  • segerwitch 9 september 2008

    Skrivet av Tiol den 9 sep 2008

    Eftersom jag aldrig ätit det vet jag inte ens om det är ljust eller mörkt kött? Skall det genomstekas.......eller.?(L)


    :DJag tycker att köttet påminner om oxfilé fast lite ljusare, det är strutsfilé jag har använt, jag har stekt den så att den är precis genomstekt, det har varit 4-5 cm tjocka skivor, har stekt dem först på starkt värme för att sluta tätt porerna,sänkt sen värmen, har haft en god potatisgratäng en god cafe de parissås och sparis eller sockerärtor eller krustader med champinjonstuvning, jätte gott och inte så svårt,
    Lycka till med strutsen!

  • Tiol 9 september 2008

    Tack för alla tips, skall berätta för er senare hur det gått(L)(L)(L)

  • kickiekblad 9 september 2008

    Har aldrig ätit struts men man kanske skulle prova

  • boz1965 9 september 2008

    Marinera den som du skulle marinera en nötstek och grilla. Servera med potatissallad. Jag testade det på karnevalen i Falkenberg '97. Det satt som en käftsmäll :p

  • SDMaya 9 september 2008

    Jag gör precis som man gör när man gör rostbiff... strutsen blir helt underbart god och köttet kommer verkligen till sin rätt då. Till det brukar jag servera en fräsch sallad och potatis
    gratäng :p:p(L)(Y)
    Recept på rostbiff hittar du bland mina recept.
    /Maya

  • Tiol 9 september 2008

    Tack för det Maya, får snacka ihop mig med de andra tjejerna, så skall det säkert bli en "struts som heter duga", som blir supergod att äta:o)
    kram på er, och tusen TACK för alla tips.
    Tiol(Y)

  • Smulpajen 9 september 2008

    Struts verkar vara mer vanligt än jag trodde. Har själv aldrig provat. Var väldigt nyfiken när det lanserades för ett antal år sedan, men då var det väldigt dyrt. Har priset blivit bättre tro? Låter iaf väldigt gott :p

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.