Vi är några tjejer som skall ha en tjejräff, där vi skall laga mat, bl, annat , laga struts. Någon som har ett bra förslag på hur man kan tillaga den? Själv har jag ingen aning.(L)
Vi skall ocksà àta struts idag. Tunna skivor som jag panerar och steker som vilket kòtt som helst. Nàr jag har ben eller làrbit sà gòr jag den oftast i ugnen som en vanlig stek med klyftpotatispotatis.
segerwitch9 september 2008
(L)Det är så jätte fint kött, jag brukar göra som chateaubriand,jag tycker köttet kommer mer till sin rätt då(Y)(Y)(Y)
Tiol9 september 2008
Eftersom jag aldrig ätit det vet jag inte ens om det är ljust eller mörkt kött? Skall det genomstekas.......eller.?(L)
segerwitch9 september 2008
Skrivet av Tiol den 9 sep 2008
Eftersom jag aldrig ätit det vet jag inte ens om det är ljust eller mörkt kött? Skall det genomstekas.......eller.?(L)
:DJag tycker att köttet påminner om oxfilé fast lite ljusare, det är strutsfilé jag har använt, jag har stekt den så att den är precis genomstekt, det har varit 4-5 cm tjocka skivor, har stekt dem först på starkt värme för att sluta tätt porerna,sänkt sen värmen, har haft en god potatisgratäng en god cafe de parissås och sparis eller sockerärtor eller krustader med champinjonstuvning, jätte gott och inte så svårt,
Lycka till med strutsen!
Tiol9 september 2008
Tack för alla tips, skall berätta för er senare hur det gått(L)(L)(L)
kickiekblad9 september 2008
Har aldrig ätit struts men man kanske skulle prova
boz19659 september 2008
Marinera den som du skulle marinera en nötstek och grilla. Servera med potatissallad. Jag testade det på karnevalen i Falkenberg '97. Det satt som en käftsmäll :p
SDMaya9 september 2008
Jag gör precis som man gör när man gör rostbiff... strutsen blir helt underbart god och köttet kommer verkligen till sin rätt då. Till det brukar jag servera en fräsch sallad och potatis
gratäng :p:p(L)(Y)
Recept på rostbiff hittar du bland mina recept.
/Maya
Tiol9 september 2008
Tack för det Maya, får snacka ihop mig med de andra tjejerna, så skall det säkert bli en "struts som heter duga", som blir supergod att äta:o)
kram på er, och tusen TACK för alla tips.
Tiol(Y)
Smulpajen9 september 2008
Struts verkar vara mer vanligt än jag trodde. Har själv aldrig provat. Var väldigt nyfiken när det lanserades för ett antal år sedan, men då var det väldigt dyrt. Har priset blivit bättre tro? Låter iaf väldigt gott :p
Hej!
Vi är några tjejer som skall ha en tjejräff, där vi skall laga mat, bl, annat , laga struts. Någon som har ett bra förslag på hur man kan tillaga den? Själv har jag ingen aning.(L)
Tacksam för svar.(L)
Jag har på strutsfilé. Du behöver ju inte ha fläsket och kompotten till, utan välja något annat, t ex potatisgratäng.
Strutsfilè med vinägerfläsk och kompott på potatis och äpplen
Hasselbacksgratäng
Vi skall ocksà àta struts idag. Tunna skivor som jag panerar och steker som vilket kòtt som helst. Nàr jag har ben eller làrbit sà gòr jag den oftast i ugnen som en vanlig stek med klyftpotatispotatis.
(L)Det är så jätte fint kött, jag brukar göra som chateaubriand,jag tycker köttet kommer mer till sin rätt då(Y)(Y)(Y)
Eftersom jag aldrig ätit det vet jag inte ens om det är ljust eller mörkt kött? Skall det genomstekas.......eller.?(L)
Eftersom jag aldrig ätit det vet jag inte ens om det är ljust eller mörkt kött? Skall det genomstekas.......eller.?(L)
:DJag tycker att köttet påminner om oxfilé fast lite ljusare, det är strutsfilé jag har använt, jag har stekt den så att den är precis genomstekt, det har varit 4-5 cm tjocka skivor, har stekt dem först på starkt värme för att sluta tätt porerna,sänkt sen värmen, har haft en god potatisgratäng en god cafe de parissås och sparis eller sockerärtor eller krustader med champinjonstuvning, jätte gott och inte så svårt,
Lycka till med strutsen!
Tack för alla tips, skall berätta för er senare hur det gått(L)(L)(L)
Har aldrig ätit struts men man kanske skulle prova
Marinera den som du skulle marinera en nötstek och grilla. Servera med potatissallad. Jag testade det på karnevalen i Falkenberg '97. Det satt som en käftsmäll :p
Jag gör precis som man gör när man gör rostbiff... strutsen blir helt underbart god och köttet kommer verkligen till sin rätt då. Till det brukar jag servera en fräsch sallad och potatis
gratäng :p:p(L)(Y)
Recept på rostbiff hittar du bland mina recept.
/Maya
Tack för det Maya, får snacka ihop mig med de andra tjejerna, så skall det säkert bli en "struts som heter duga", som blir supergod att äta:o)
kram på er, och tusen TACK för alla tips.
Tiol(Y)
Struts verkar vara mer vanligt än jag trodde. Har själv aldrig provat. Var väldigt nyfiken när det lanserades för ett antal år sedan, men då var det väldigt dyrt. Har priset blivit bättre tro? Låter iaf väldigt gott :p