Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips i dessa påsktider

  • lennali 11 mars 2008

    Nu i påsktider får vi både äggulor och äggvitor över vid matlagning och bakning.
    Hittade detta svar på en läsarfråga i en gammal Hemmets Veckotidning.

    Äggulor: Vispa äggulorna med ½ krm salt eller socker (för bakning) så koagulerar de inte. Förpacka i plastburkar eller små glasburkar. Skriv datum, antal gulor och om det är vispat med socker eller salt på en etikett. Förvara max 6 månader i frysen. Tina i kylskåp och används till matlagning eller bakning.

    Äggvitor: Häll äggvitorna i plastburkar. Skriv på etiketten hur många vitor du har i burken. Två matskedar motsvarar en äggvita efter upptining. Förvara max 6 månader i frysen, tina i rumstemperatur. Kan vispas efter upptining men går inte upp lika mycket som färska.

    Har ej provat dessa metoder, har kört med ”kasta bort” metoden, men det blir ändring nu.

    Hälsningar Lena

  • Lovis 11 mars 2008

    Tack för tipset. Ska prova någon gång om det funkar.
    Annars finns det mjuka kakor som man kan baka om man har några över.
    Ska leta fram recepten och lägga ut.

  • anluk 11 mars 2008

    Tack för tipset!

  • The_mama97mia 11 mars 2008

    Skrivet av lennali den 11 mar 2008

    Nu i påsktider får vi både äggulor och äggvitor över vid matlagning och bakning.
    Hittade detta svar på en läsarfråga i en gammal Hemmets Veckotidning.

    Äggulor: Vispa äggulorna med ½ krm salt eller socker (för bakning) så koagulerar de inte. Förpacka i plastburkar eller små glasburkar. Skriv datum, antal gulor och om det är vispat med socker eller salt på en etikett. Förvara max 6 månader i frysen. Tina i kylskåp och används till matlagning eller bakning.

    Äggvitor: Häll äggvitorna i plastburkar. Skriv på etiketten hur många vitor du har i burken. Två matskedar motsvarar en äggvita efter upptining. Förvara max 6 månader i frysen, tina i rumstemperatur. Kan vispas efter upptining men går inte upp lika mycket som färska.

    Har ej provat dessa metoder, har kört med ”kasta bort” metoden, men det blir ändring nu.

    Hälsningar Lena


    TACK! Precis detta efterlyste jag på ett annat ställe just häromdagen! Låter lite besvärligt att vispa upp med salt eller socker... men hellre det än att kasta!!!
    Här ska sparas.
    Moder Mia

  • matvraket 11 mars 2008

    Vad bra! Funkar det verkligen? Låter toppen! Maränger är visserligen gott, men det är inte alltid man behöver mer maränger, eller vill ha för den delen. Bättre att spara! Tack för tipset!(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.