Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

turkisk mat

  • 20 augusti 2006

    Hej! har varit i turkiet och fick en sån underbart god gryta som heter osmanisk gryta på svenska ottomansk gryta, söker efter recept men hittar det ej. har någon ett recept?

  • 20 augusti 2006

    Har detta receptet, vet inte om det är den du söker:Osmanisk gryta: (Cuvec) "Oftast serveras denna heta gryta med en eld under. När det är över 40 grader i luften, kan det ta cirka en halv timme innan man kan äta den. Min favorit" 300 g benfritt lammkött (eller nötkött och kyckling) 2 st lökar 1 st auberginie 4 st tomater ev. grön paprika fårost (fetaost går bra) 1 st köttbuljongtärning + 1,5 dl vatten salt och peppar (gärna turkisk-krydda som liknar piri-piri) Olivolja till stekning Skär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Bryn köttet i en stekpanna. Blanda alla ingredienserna i en lergryta, rör köttbuljongtärningen i varmt vatten och slå över grytan. Stek färdigt i ugnen. Om du använder lergrytan, låt den ligga i vatten en stund. Ställ grytan i en kall ugn. Vrid på värme +225 grader i 1 tim. och 15 min. Servera med klyftpotatis, pommes strips eller ris och bröd till.

  • dreamhill 2 oktober 2007

    Skrivet av Pyret den 20 aug 2006

    Har detta receptet, vet inte om det är den du söker:Osmanisk gryta: (Cuvec) "Oftast serveras denna heta gryta med en eld under. När det är över 40 grader i luften, kan det ta cirka en halv timme innan man kan äta den. Min favorit" 300 g benfritt lammkött (eller nötkött och kyckling) 2 st lökar 1 st auberginie 4 st tomater ev. grön paprika fårost (fetaost går bra) 1 st köttbuljongtärning + 1,5 dl vatten salt och peppar (gärna turkisk-krydda som liknar piri-piri) Olivolja till stekning Skär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Bryn köttet i en stekpanna. Blanda alla ingredienserna i en lergryta, rör köttbuljongtärningen i varmt vatten och slå över grytan. Stek färdigt i ugnen. Om du använder lergrytan, låt den ligga i vatten en stund. Ställ grytan i en kall ugn. Vrid på värme +225 grader i 1 tim. och 15 min. Servera med klyftpotatis, pommes strips eller ris och bröd till.
    (Y)

  • 2 oktober 2007

    har ett här:
    Osmanisk gryta: 3 - 4 port
    (Cuvec som det heter i Turkiet)
    400 g benfritt nötkött (eller lamm och kyckling)
    2 gula lökar
    1 st auberginie
    4 st tomater
    1 grön paprika
    2 pressad vitlöksklyfta
    2 msk tomatpuré
    150 g fårost (fetaost går bra)
    2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten
    1 msk Sumak (Turkisk-krydda) eller citronsaft och peppar
    1 tsk Sambal oelek
    Olivolja till stekning

    Skär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar.
    Bryn köttet i en stekpanna.
    Blanda alla ingredienserna i en lergryta, rör köttbuljongtärningen och kryddorna i varmt
    vatten och slå över grytan. Stek färdigt i ugnen.
    Lergrytan måste ligga i vatten en stund. Ställ grytan
    i en kall ugn. Vrid på värme +225 grader i 1 tim. och 15 min.
    Tips! Grytan kan ugnsbakas i en ugnsform med täckt med aluminiumfolie.
    Ugnstemperatur 175 grader och öka mängden av vätska.
    Servera med klyftpotatis, pommes strips eller ris och bröd till.

  • kicki_8 4 november 2007

    Jag ska prova detta för "Osmanish" var min favorit i Turkiet i somras. Tack för receptet!:)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.