Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad äter ni på cafe/restaurang?

  • Jilliii 16 juni 2009

    Hej!


    Jag o en vännina har nu funderat på/ planer på att driva ett cafe, med enklare mat rätter..

    Tänkte be er om att skriva om :

    Vad gillar ni att äta på cafe?
    Vad för mat o vad för "Bakverk"

    Vad saknar ni på era cafeer?

    Tips och råd tas grna emot, om allt möjligt, från städ tips till små recept..

    Ja, ni fattar grejjen ...


    Vore vääääldigt kul :D(Y)

  • marielotta 16 juni 2009

    Vad jag önskar när jag går på cafe´

    Pirog med sallad
    sallad (räk, skink, kyckling eller annan) med god bulle och dressing till.

    Bakverk.
    paj med vaniljsås.
    någon bakelse, cheesecake varianter ex. m jordgubb, dajm och annan
    smördegsbakelser

    Olika sorters frukostbullar. tebirkes, kanelfrallor, fullkorn, mm

    kanelbullar, vaniljbullar, sockerbullar, wienerbröd med mycket gult klegg i :)

    småkakakor
    finska pinnar, brysselkex, karlsbergare? vet inte om det heter så...

    Ja, det var några önskemål från mig..

  • Jilliii 16 juni 2009

    tackar... piroger, egengjorda då?
    jag lyckas aldrig med de :( vet ej varför..

  • ida85 16 juni 2009

    Jag går ut & fikar ganska ofta med mina vänner & min pojkvän . Plus att jag jobbar på ett café/restaurang själv mån-fre !

    Jag är nog mer en fikamänniska. Älskar att dricka te & ta en citron& marängpaj .. (har hittat mitt favoritcafé som kan göra marängpajer som bara smälter i munnen) . Annars så tar jag en smörgås om jag inte är så sugen på något sött.

    Det jag saknar är att det oftast aldrig finns matpajer, piroger, mer fullkorn, lite mera husmanskost. Det är väldig sällan restauranger har det ! (N)

  • Lenkan 16 juni 2009

    Smörgåsar älskar jag på café, men ofta så är det någonting i varje smörgås som är "fel" för just mig, jag skulle vilja komponera min egen fast någon annan gör grovjobbet åt mig :D

  • The_mama97mia 16 juni 2009

    Grillade baguetter är gott, och ngt som man som kund kan önska fyllning i , givetvis sallad till då.
    Jag är ingen fikare utan det blir mer typ lunchfika - o då vill jag har ngt mer matigt. Härliga mackor, gärna grövre, med fräsch sallad i o goda röror, självklart ska mackorna vara färska o nygjorda.

  • Matvagott 16 juni 2009

    Hejsan...(H)
    Kul för er hoppas att ni kommer igång men det är mycket jobb...(Y)

    Hur har ni tänkt er????
    Ska det vara hembakat , mackor hemlagat lunch mat eller
    hel färdigt bröd och lunch mat på ert café??

    Jag föredrar hembakat..Mackor och hembakade kakor med någon fyllning...o så bullar någon gång..

    Lycka till......(Y)

  • MosterNettan 16 juni 2009

    Förutom den vanliga cafemenyn, lägga till nåt som finns på en pubmeny kanske, den lättare delen om du vet vad jag menar. Ex: soppa, korv o osttallrik, club sandwich, toast skagen eller liknande. Tapas kanske...

    http://www.sahflorsskafferi.se/

    Kolla länken, under Catering-Meny kan du kanske få lite uppslag...

  • Jilliii 17 juni 2009

    Just nu står jag med öppet sinne vad som ska komma på menyn, för allt e i planeringsfasen ännu.
    vill bara göra lite reserch (stavas?) o kolla runt vad som går hem hos svenska folket.

    Blir nog en blandad kompott på egengjort..
    frysta baugetter, som man sen bakar färdigt i ugn typ..
    har jobbat på cafe med matigt inslag, men vill ju inte apa efter alldeles..

    här i karlstad tycker jag det e samma sak hos alla, kladdkaka, chokladboll, o en prinsesstårte bit o nån chokladbeskvi som inte smakar nått speciellt..


    vill ha nått annorlunda..

    nån som har någon bra pirog? för jag kan aldrig göra några goda tycks det som

  • boz1965 17 juni 2009

    På café: Gärna en rejäl rostbiffsmörgås. OBS! Rostbiffen ska vara så mör och saftig att den nästan smälter i munnen. På somliga ställen har jag fått rostbiff som mest påminde om skosulor. Gäller det kaka så är ett nybakt, danskt wienerbröd oslagbart.

    På restaurang: En rejäl köttbit. Gärna en blodig biff med potatis och grönpepparsås.

  • Disen 17 juni 2009

    Här i Falkenberg så har vi ett jättemysigt fik / bageri.
    Sänder över länken. Här kanske du kan få lite idéer.
    Börja smått, tänk stort!:D
    http://www.stalboms.se/

    Gå ut i din stad och fråga folk vad dom helst vill ha på ett café / restaurang. Vad dom saknar m.m.
    Lycka till!

  • mooseella 17 juni 2009

    jag kan aldrig fika ute, då det mesta som är bakat är gjort på vetemjöl. Rågmjöl,enbart samt dinkelmjöl går bra. Har en gång ätit en macka ute, den var gjord på rågbröd, "smörad" med majonäs, kokt skivat ägg, skivad tomat och finhackad rödlök på sam t några kvistar gräslök. Den brukar jag göra själv ibland, för den är väldigt god..(Y)
    det är många med mig som inte tål vanligt vetemjöl och då talar jag inte om glutenallergi. Utan vad vet ingen ännu, i alla fall ingen av de läkare jag konsulterat.
    Lycka till med caféet.

  • asaedetun 17 juni 2009

    Det ni ska tänka på är att alltid använda frächa råvaror.
    Färskt kaffe ALLTID.
    Allt som är välgjort och med bra råvaror funkar, tänk alltid om du själv är villig att äta det ni säljer, bli absolut inte girig.
    Kasta hellre gårdagen än att få missnöjda gäster.
    Missnöjda gäster säger till 10 bekanta som säger till 10 bekanta.....
    Nöjda gäster hoppas jag säger till alla de känner att det var bra.
    Och variation,man behöver inte köra samma sortiment hela tiden,ha gärna ett grundsortiment som ni vet säljer, men variera en del av det andra,t.ex Månadens erbjudande.
    Lycka till.
    Kram Åsa

  • lockemicke 17 juni 2009

    jag brukar ha rätt så fullt upp så jag äter sällan på restaurang men gör jag det så varierar det såklart på vad jag äter men det blir mcket bolognese eller Lasagne.

    när jag är på fik så blir det oftast en hemma gjord chokladkaka med vispad grädde det är min absoluta favorit

  • josefink83 17 juni 2009

    Då det är mycket fokus på nyttig mat och hälsa just nu saknar jag alternativ till kakor, bakverk och bröd (baguetter och smörgåsar). Det skulle va kul med lite varianter på sallader som t.ex chevresallad, cesarsallad och inte bara ost o skinka, kykling mm.
    Även veckans el dagens soppa är önskvärt. Kanske skulle nachotalrik kunna vara ett alternativ till klasikska tacopajen.
    Om man inte vill ha stora bakverk men något litet sött är kladdkaks snittar och chokladpraliner bra.

    Lycka till! (Y)

  • josefink83 17 juni 2009

    Ett annat tips är att ha ett par mer matiga rätter som tex pasta med någon sås och patentmacka el liknande för killarna som kanske inte är så förtjusta i sallad utan vill ha "riktig mat". Det brukar i alla fall jag få hör av min sambo.

  • lockemicke 17 juni 2009

    oho soppa nu vattnas det i munnen på mej (=

  • LellaGella 17 juni 2009

    skulle tycka att det vore kul med ett fik på gammaldags sätt, t.ex. småkakor bakade på riktiga råvaror som smör och grädde. Ofta får man för stora kakor på caféer. Hellre tre små kakor än en jättestor. Satsa på ett annorlunda kaffemärke, eller ha ett par olika kaffemärken att välja på.
    Lika med teer, där det finns en enorm marknad. BLi ensam om ett speciellt märke i er stad.

    Atmosvären ska stämma överrens med utbudet. Det ska märkas vilken känsla man vill förmedla, mysigt, trendigt.......

    Kanske använda sig av närproducerade produkter, typ ägg från en hönsgård i närheten

    Lycka till!(Y)

  • AnnaLenaN 17 juni 2009

    Här finns ett sommarcafé som drivs av Efs med frivilliga som jobbar och bakar. Dit far jag ofta för det är hembakat och inte så dyrt. Är jag på café vill jag gärna ha hembakt, kondisbitar finns ju att köpa i vilken affär som helst men hembakat måste man göra själv och det är inte alltid man har lust med det.
    Sallader är oxå en favorit gärna med ett inslag av frukt typ melon, päron, apelsin eller mått liknande det känns frächt.

  • poffa 17 juni 2009

    Jag skulle vilja ha enkelt och välagat samt rustikt, vilket ger ett mervärde för kundens pengar.

    Sedan måste allt detta kunna produceras med kvalitet och kunnande, såväl som på service och varor. I rätt miljö och område där konceptet fungerar.. :o

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.