Jag är säkert inte ensam om att ibland få olika ingredienser eller rester som man vill göra något annat med, som man inte har egen fantasi till att göra något med... så jag tänkte starta en tråd om det
Jag börjar med:
Jag kokade just revbensspjäll att ha till julbordet. Jag fick ganska gott om spad över efteråt och eftersom jag inte tänker servera spjällen med sås på julbordet tänkte jag höra om någon har en bra idé om vad jag gör med spadet.
Innehåll:
Lök, Äppeljuice, skivade äpplen, Vitlök, rosmarin, ingefära och lite annat smått och gott.
The_mama97mia22 december 2012
reducera, spara som fond
bjoli19822 december 2012
bör jag sila bort"skräpet" före eller efter att jag reducerat det?
The_mama97mia22 december 2012
beror på mängden, är det mkt vätska skulle jag låta det koka med ett tag, men enklast att sila bort - det har väl redan kokt rätt länge?
O sen - låt stå kallt så kan man ta bort fettkakan om man vill.
Hej!
Jag är säkert inte ensam om att ibland få olika ingredienser eller rester som man vill göra något annat med, som man inte har egen fantasi till att göra något med... så jag tänkte starta en tråd om det
Jag börjar med:
Jag kokade just revbensspjäll att ha till julbordet. Jag fick ganska gott om spad över efteråt och eftersom jag inte tänker servera spjällen med sås på julbordet tänkte jag höra om någon har en bra idé om vad jag gör med spadet.
Innehåll:
Lök, Äppeljuice, skivade äpplen, Vitlök, rosmarin, ingefära och lite annat smått och gott.
reducera, spara som fond
bör jag sila bort"skräpet" före eller efter att jag reducerat det?
beror på mängden, är det mkt vätska skulle jag låta det koka med ett tag, men enklast att sila bort - det har väl redan kokt rätt länge?
O sen - låt stå kallt så kan man ta bort fettkakan om man vill.