Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad göra med äggulor?

  • henrix 9 maj 2014

    Nu när jag inte har tillgång till min glassmaskin har jag heller inga äggvitor att göra maräng av. Det var så praktiskt. Jag gjorde en glass av tre äggulor och en maräng av vitorna. Av någon anledning så var min konsumtion av båda rätt parallell så när glassen var slut var även marängen. :-)

    Det enda övriga jag kan göra med äggulor är majonnäs men jag äter väldigt lite majonnäs så det är ingen lösning på problemet. Jag har alltså tre äggulor som behöver komma till användning. Har ni några idéer?

  • evaullabritt 9 maj 2014

    Jag har aldrig fryst äggulor, men det sägs att det går bra.

    Själv använder jag äggulor att reda soppor och såser med, till vaniljsås, till omelett, äggröra, i köttbullar mm.

  • Magdolna 10 maj 2014

    Baka....
    Sharons chokladpaj

  • svengelsk 10 maj 2014

    Parfait kan du göra utan glassmaskin och Gateau Breton är en god kaka som använder många äggulor.

  • MosterNettan 11 maj 2014

    I rätter där det ska tillsättas ett eller flera ägg brukar jag använda äggula/or som jag har sparat. En extra gula i pannkakssmet, till potatismos, i köttfärsen t ex.
    Jag har små Tupperwareburkar med lock som är perfekt att spara gulor i.

  • MosterNettan 11 maj 2014

    ...ytterligare ett tips, en extra äggula när man ska panera!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.