Nu när jag inte har tillgång till min glassmaskin har jag heller inga äggvitor att göra maräng av. Det var så praktiskt. Jag gjorde en glass av tre äggulor och en maräng av vitorna. Av någon anledning så var min konsumtion av båda rätt parallell så när glassen var slut var även marängen. :-)
Det enda övriga jag kan göra med äggulor är majonnäs men jag äter väldigt lite majonnäs så det är ingen lösning på problemet. Jag har alltså tre äggulor som behöver komma till användning. Har ni några idéer?
evaullabritt9 maj 2014
Jag har aldrig fryst äggulor, men det sägs att det går bra.
Själv använder jag äggulor att reda soppor och såser med, till vaniljsås, till omelett, äggröra, i köttbullar mm.
Parfait kan du göra utan glassmaskin och Gateau Breton är en god kaka som använder många äggulor.
MosterNettan11 maj 2014
I rätter där det ska tillsättas ett eller flera ägg brukar jag använda äggula/or som jag har sparat. En extra gula i pannkakssmet, till potatismos, i köttfärsen t ex.
Jag har små Tupperwareburkar med lock som är perfekt att spara gulor i.
MosterNettan11 maj 2014
...ytterligare ett tips, en extra äggula när man ska panera!
Nu när jag inte har tillgång till min glassmaskin har jag heller inga äggvitor att göra maräng av. Det var så praktiskt. Jag gjorde en glass av tre äggulor och en maräng av vitorna. Av någon anledning så var min konsumtion av båda rätt parallell så när glassen var slut var även marängen. :-)
Det enda övriga jag kan göra med äggulor är majonnäs men jag äter väldigt lite majonnäs så det är ingen lösning på problemet. Jag har alltså tre äggulor som behöver komma till användning. Har ni några idéer?
Jag har aldrig fryst äggulor, men det sägs att det går bra.
Själv använder jag äggulor att reda soppor och såser med, till vaniljsås, till omelett, äggröra, i köttbullar mm.
Baka....
Sharons chokladpaj
Parfait kan du göra utan glassmaskin och Gateau Breton är en god kaka som använder många äggulor.
I rätter där det ska tillsättas ett eller flera ägg brukar jag använda äggula/or som jag har sparat. En extra gula i pannkakssmet, till potatismos, i köttfärsen t ex.
Jag har små Tupperwareburkar med lock som är perfekt att spara gulor i.
...ytterligare ett tips, en extra äggula när man ska panera!