VAD har du aldrig lagat till???

Dela
Jag har en del grejer jag aldrig lagat till men är nyfiken på.

Ett exempel är jordärtskockor. Såg på Niklas Mat nu i Tv1 hur han lagar en härlig soppa på det. Ser ut som om han skär bort mer än han lagar till.

Vad har DU för nåt du funderat på att göra, eller är nyfiken på men aldrig har gjort?
Jag har aldrig gjort en äkta smålänsk ostkaka, fast jag funderat på det många gånger och dessutom tycker att det är jättegott. Brukar aldrig ha tillräckligt med mjölk hemma, men får se, nån gång blir det nog.
Jordärtskockssoppa har jag gjort många gånger. Det är jättegott så ta och testa det, jag tror inte att du ångrar dig.
Jordärtskockor har jag ofta använt, tänkte lägga ut ett recept på en soppa men Niklas hann före!
Tänka sig, han använde kycklingfilé!
Men jag har andra varianter där jag använder jordärtskockor, de kanske kommer i min kokbok vad det lider!
Något som jag aldrig vågat mig på är en äkta Engelsk plumpudding!
Har smakat denna underbara skapelse men att ge sig på att laga till den, nej, det får nog vara.
Skrivet av mama97mia den 5 nov 2009

Förlåt, låt mig förtydliga mitt tänk.... Jag önskar också tips på hur man kan göra med det som ev kommer upp i denna tråd.

Efter jordärtskockor kommer vanliga blåmusslor i nät som jag inte hittills vågat mig på?????


Hej, om du vill testa blåmusslor så har du ett vinnande recept här

Vinkokta blåmusslor

På västkusten är vi bortskämda med färska skaldjur och blåmusslor kan man plocka själv i stora delar av Bohuslän. Annars köper man levande musslor av sin fiskhandlare. Blåmusslor kan med fördel se...

Skrivet av bernit, 20 aug 2007

 

bland mina recept har jag också en jordärtskocksröra som är god som tillbehör
Skrivet av Galadriel den 5 nov 2009

Har aldrig vågat göra sufflé, trots att jag varit sugen på det. Tror att den ska sjunka ihop och bli alldeles misslyckad. Måste nog försöka någon dag iaf.


Hej, det är inte svårt att göra sufflé. Men man får INTE öppna ugnsluckan under tiden som sufflén är i ugen
Här är ett gott recept

Musselsufflé

Smarrig sufflé som ska serveras omedelbart med en god sallad och ett gott bröd till.

Skrivet av ros, 14 apr 2008

 

Lycka till!
Skrivet av mama97mia den 5 nov 2009

Förlåt, låt mig förtydliga mitt tänk.... Jag önskar också tips på hur man kan göra med det som ev kommer upp i denna tråd.

Efter jordärtskockor kommer vanliga blåmusslor i nät som jag inte hittills vågat mig på?????



Men Mama-Mia då!
Du skall få ett recept som kommer att få dina gäster att tappa hakan!
Kommer att skicka det till din gästbok.
Musslor som kokats i vin och andra godsaker.
Gratineras i sitt skal, med andra godsaker.
Serveras med smörstekta brödkrutonger som strukits med vitlök.
Havet är nära!
Oj oj oj...något man aldrig har lagat OCH dessutom ska jag vara sugen på att laga det!!? Det var sannerligen en tricky question. Jag menar Isterband tex..men inte är det något jag längtar efter att tillaga...

Det får bli en Professor Balthazar helt enkelt.
Korv!! Jag har aldrig gjort en riktigt köttig smakrik egen korv, en lammkorv tex...en lammsalsicia. DET vill jag göra någon gång....

Surdegsbröd, alltså helt utan jäst. Surdeg har jag bakat många gånger med men har aldrig vågat mig på att helt utesluta Frk Kronjäst.

Fy tusan sicken fegis jag är. Stora karln...
Skrivet av Gnurf den 5 nov 2009

Korv!! Jag har aldrig gjort en riktigt köttig smakrik egen korv, en lammkorv tex...en lammsalsicia. DET vill jag göra någon gång....

Surdegsbröd, alltså helt utan jäst. Surdeg har jag bakat många gånger med men har aldrig vågat mig på att helt utesluta Frk Kronjäst.

Fy tusan sicken fegis jag är. Stora karln...



Du får ge dig på mitt sydafrikanska recept på boerewors! Det är god korv som inte är svår att göra.
Hur får du in smeten i fjälstren då? Spännande det där med egen korv....

Skrivet av frucaos den 6 nov 2009

Skrivet av Gnurf den 5 nov 2009

Korv!! Jag har aldrig gjort en riktigt köttig smakrik egen korv, en lammkorv tex...en lammsalsicia. DET vill jag göra någon gång....

Surdegsbröd, alltså helt utan jäst. Surdeg har jag bakat många gånger med men har aldrig vågat mig på att helt utesluta Frk Kronjäst.

Fy tusan sicken fegis jag är. Stora karln...



Du får ge dig på mitt sydafrikanska recept på boerewors! Det är god korv som inte är svår att göra.
Skrivet av mama97mia den 5 nov 2009

Förlåt, låt mig förtydliga mitt tänk.... Jag önskar också tips på hur man kan göra med det som ev kommer upp i denna tråd.

Efter jordärtskockor kommer vanliga blåmusslor i nät som jag inte hittills vågat mig på?????



Nu får vi se om du vågar!
Det här kan aldrig bli fel.


Gratinerade blåmusslor på saltbädd

En förrätt som slår gästerna med häpnad! Färska blåmusslor som kokats i vin och kryddor. Fyllda med ett kryddsmör och sedan gratinerade på en bädd av grovt salt. Serveras med smörstekta skivor av b...

Skrivet av jan-gunnar-j, 6 nov 2009

 


På bilden är det de kokta musslorna som visas. När allt var klart för servering dog batteriet i kameran, därför finns det ingen bild på de gratinerade musslorna. Men det går ju flera tåg som stinsen sa!
Hoppas att det smakar!

Redigerat den 6 nov 2009 kl. 10:41