Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

VAD har du aldrig lagat till???

  • The_mama97mia 5 november 2009

    Jag har en del grejer jag aldrig lagat till men är nyfiken på.

    Ett exempel är jordärtskockor. Såg på Niklas Mat nu i Tv1 hur han lagar en härlig soppa på det. Ser ut som om han skär bort mer än han lagar till.

    Vad har DU för nåt du funderat på att göra, eller är nyfiken på men aldrig har gjort?

  • The_mama97mia 5 november 2009

    Förlåt, låt mig förtydliga mitt tänk.... Jag önskar också tips på hur man kan göra med det som ev kommer upp i denna tråd.

    Efter jordärtskockor kommer vanliga blåmusslor i nät som jag inte hittills vågat mig på?????
    :'(

  • mafia 5 november 2009

    Jag har aldrig gjort en äkta smålänsk ostkaka, fast jag funderat på det många gånger och dessutom tycker att det är jättegott. Brukar aldrig ha tillräckligt med mjölk hemma, men får se, nån gång blir det nog.
    Jordärtskockssoppa har jag gjort många gånger. Det är jättegott så ta och testa det, jag tror inte att du ångrar dig.(Y)

  • Mistys 5 november 2009

    Jag brukar låta några jordärtskockor gå med när jag gör ugnsrostade grönsaker. Delade i små bitar ihop med andra grönsaker, kryddor och olja. Ger en fantastisk smak åt det hela :)

  • Okänd 5 november 2009

    Jordärtskockor har jag ofta använt, tänkte lägga ut ett recept på en soppa men Niklas hann före!
    Tänka sig, han använde kycklingfilé!
    Men jag har andra varianter där jag använder jordärtskockor, de kanske kommer i min kokbok vad det lider!
    Något som jag aldrig vågat mig på är en äkta Engelsk plumpudding!
    Har smakat denna underbara skapelse men att ge sig på att laga till den, nej, det får nog vara.

  • The_mama97mia 5 november 2009

    Skrivet av Misty09 den 5 nov 2009

    Jag brukar låta några jordärtskockor gå med när jag gör ugnsrostade grönsaker. Delade i små bitar ihop med andra grönsaker, kryddor och olja. Ger en fantastisk smak åt det hela :)



    Tack för det tipset, blir ju ett lättare sätt att testa smaken!

  • Galadriel 5 november 2009

    Har aldrig vågat göra sufflé, trots att jag varit sugen på det. Tror att den ska sjunka ihop och bli alldeles misslyckad. Måste nog försöka någon dag iaf.

  • bernit 5 november 2009

    Skrivet av mama97mia den 5 nov 2009

    Förlåt, låt mig förtydliga mitt tänk.... Jag önskar också tips på hur man kan göra med det som ev kommer upp i denna tråd.

    Efter jordärtskockor kommer vanliga blåmusslor i nät som jag inte hittills vågat mig på?????
    :'(

    Hej, om du vill testa blåmusslor så har du ett vinnande recept här Vinkokta blåmusslor
    bland mina recept har jag också en jordärtskocksröra som är god som tillbehör :p:p

  • ros 5 november 2009

    Skrivet av Galadriel den 5 nov 2009

    Har aldrig vågat göra sufflé, trots att jag varit sugen på det. Tror att den ska sjunka ihop och bli alldeles misslyckad. Måste nog försöka någon dag iaf.


    Hej, det är inte svårt att göra sufflé. Men man får INTE öppna ugnsluckan under tiden som sufflén är i ugen
    Här är ett gott recept
    Musselsufflé
    Lycka till!

  • The_mama97mia 5 november 2009

    Tack bernit !
    Jag är såååååå sugen på att testa blåmusslor, jag hör av mig till dig sen som konsult! HIHI
    tack tack

  • The_mama97mia 5 november 2009

    MAJROVA ???
    Tips någon???

  • Okänd 5 november 2009

    Skrivet av mama97mia den 5 nov 2009

    Förlåt, låt mig förtydliga mitt tänk.... Jag önskar också tips på hur man kan göra med det som ev kommer upp i denna tråd.

    Efter jordärtskockor kommer vanliga blåmusslor i nät som jag inte hittills vågat mig på?????
    :'(


    Men Mama-Mia då!
    Du skall få ett recept som kommer att få dina gäster att tappa hakan!
    Kommer att skicka det till din gästbok.
    Musslor som kokats i vin och andra godsaker.
    Gratineras i sitt skal, med andra godsaker.
    Serveras med smörstekta brödkrutonger som strukits med vitlök.
    Havet är nära!

  • Gnurf 5 november 2009

    Oj oj oj...något man aldrig har lagat OCH dessutom ska jag vara sugen på att laga det!!? Det var sannerligen en tricky question. Jag menar Isterband tex..men inte är det något jag längtar efter att tillaga...:o

    Det får bli en Professor Balthazar helt enkelt.

  • The_mama97mia 5 november 2009

    hehe där fick jag dig gnurfen...
    eller rättare sagt jag avslöjar bara min egen okunnighet vid spisen ju...
    :p

    tack jan-gunnar, ser fram emot receptet

    men du kanske hjälper fler om du lägger det här?

    OK det är bara jag... ok.. fattar...

  • Gnurf 5 november 2009

    Korv!! Jag har aldrig gjort en riktigt köttig smakrik egen korv, en lammkorv tex...en lammsalsicia. DET vill jag göra någon gång....:)

    Surdegsbröd, alltså helt utan jäst. Surdeg har jag bakat många gånger med men har aldrig vågat mig på att helt utesluta Frk Kronjäst.

    Fy tusan sicken fegis jag är. Stora karln...:)

  • kattgnag 5 november 2009

    Rönnbärsgelé... från det vilda rönnbärsträdet som står här utanför..... Åh, så många gånger jag funderat. Högt upp sitter de och dessutom med stam utan grenar.... Stege...
    Bökigt, men... ändå...Rönnbärsgelé...(L)

  • Amika 6 november 2009

    Lammgryta har jag aldrig tillagat. Men skulle vilja kunna... :)

  • frucaos 6 november 2009

    Skrivet av Gnurf den 5 nov 2009

    Korv!! Jag har aldrig gjort en riktigt köttig smakrik egen korv, en lammkorv tex...en lammsalsicia. DET vill jag göra någon gång....:)

    Surdegsbröd, alltså helt utan jäst. Surdeg har jag bakat många gånger med men har aldrig vågat mig på att helt utesluta Frk Kronjäst.

    Fy tusan sicken fegis jag är. Stora karln...:)



    Du får ge dig på mitt sydafrikanska recept på boerewors! Det är god korv som inte är svår att göra.

  • Gnurf 6 november 2009

    Hur får du in smeten i fjälstren då? Spännande det där med egen korv....:)

    Skrivet av frucaos den 6 nov 2009

    Skrivet av Gnurf den 5 nov 2009

    Korv!! Jag har aldrig gjort en riktigt köttig smakrik egen korv, en lammkorv tex...en lammsalsicia. DET vill jag göra någon gång....:)

    Surdegsbröd, alltså helt utan jäst. Surdeg har jag bakat många gånger med men har aldrig vågat mig på att helt utesluta Frk Kronjäst.

    Fy tusan sicken fegis jag är. Stora karln...:)



    Du får ge dig på mitt sydafrikanska recept på boerewors! Det är god korv som inte är svår att göra.

  • Okänd 6 november 2009

    Skrivet av mama97mia den 5 nov 2009

    Förlåt, låt mig förtydliga mitt tänk.... Jag önskar också tips på hur man kan göra med det som ev kommer upp i denna tråd.

    Efter jordärtskockor kommer vanliga blåmusslor i nät som jag inte hittills vågat mig på?????
    :'(


    Nu får vi se om du vågar!
    Det här kan aldrig bli fel.


    Gratinerade blåmusslor på saltbädd

    På bilden är det de kokta musslorna som visas. När allt var klart för servering dog batteriet i kameran, därför finns det ingen bild på de gratinerade musslorna. Men det går ju flera tåg som stinsen sa!
    Hoppas att det smakar!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.