Hmmm, jag behöver en liten skämstråd här.
Jag kastar alldeles för mycket mat.
Idag slängde jag en övermogen banan o hällde ut en halvliter mjölk som blivit sur.
Hjälp mig skämmas så jag kommer åt detta matslöseri!
*ler*
Annafbg24 augusti 2009
Usch och fy!!!:p
Själv fick jag slänga säkert ett par deciliter brysselkål som blev bortglömda långt bak i kylen.
Jag skäms också!
Men skämt åsido, visst är det lite kul att göra det till en sport att inte slänga någonting i matväg!(Y)
enAnnan24 augusti 2009
Jag har slängt kokt potatis och vitkål idag. Och en halvliter fil kanske...
Jag är också "bra" på att slänga mat. Tyvärr
The_mama97mia24 augusti 2009
Risk för att det åker lite kokt potatis i tunnan här med.
Jag vet inte hur jag lyckas (misslyckas) tycker jag lagar så lite mat som möjligt men hur jag gör får jag ändå kasta bort en massa.
lena424 augusti 2009
Klar att det slängs för mycket, här med... Jag lagar alltid lite extra, för det ska va två eller tre matlådor. Men det skulle nog räcka om jag inte la till det där extra.
Idag har jag slängt vispad grädde och en låda kakor med blåbär som va mögliga som stod i kylen.
Annafbg24 augusti 2009
Jaha, hittade ett kvarts isbergssalladshuvud också som inte längre är tjänligt som människoföda.
Tack för inspirationen, mama97mia, nu blir det kylrensning!
farmoringer24 augusti 2009
Jag fick slänga kräftstjärtar idag. Skulle slängt med dem i en gryta men glömde. Sen fick de stå kvar tills det vardags att slänga...(N) Fy på mig...
The_mama97mia24 augusti 2009
... tänk att en del saker känns ju hårdare att kasta än andra... kräftstjärtar... snyft.... farmoringer... lider med dig....
kickiekblad24 augusti 2009
Brukar få slänga slylt som står kvar lite i varje burk
Linlock24 augusti 2009
Jag får alltid kasta halva vattenmelonen.. Köper en stor hel och det är SÅ gott innan man lägger den i kylen i en sunkig plastpåse och det börjar rinna om den och...blä... slutar alltid med att ingen vill ta upp och skära av den och så åker den i soperna..!:(
ylwa24 augusti 2009
Jag har en förmåga att spara på mig matrester som jag skall göra typ pyttipanna på men............. det åker alltförofta i soporna.:(
Varför skall jag alltid vänta för länge...................:'(
The_mama97mia24 augusti 2009
Skrivet av ylwa den 24 aug 2009
Jag har en förmåga att spara på mig matrester som jag skall göra typ pyttipanna på men............. det åker alltförofta i soporna.:(
Varför skall jag alltid vänta för länge...................:'(
Åh jag håller med, precis så gör jag... väntar för länge, tror optimistiskt att detta gör vi ngt med om ngn dag eller två... sen promenerar maten själv ut ur kylen o skrämmer en...
farmoringer24 augusti 2009
Skrivet av mama97mia den 24 aug 2009
... tänk att en del saker känns ju hårdare att kasta än andra... kräftstjärtar... snyft.... farmoringer... lider med dig....
..ja, håller med dig. Hittade förresten ölkorv i kylen idag också som var bäst före april 2009. Gissa vad som hände med den förpackningen...:D (N)
Lennart_5824 augusti 2009
Jag vet inte om jag är ute o cyklar igen, brukar va så, men, jag har gått ned 20 kg genom att sluta med att äta upp allt o inte slänga något. Tycker det är bättre att inte ställa in resterna i kylen, det kan bli småätande, men oftast blir det för gammalt ändå o måste slängas. Jag var itutad från barnsben att: inget får förfaras, o tänk på de stackars fattiga barnen i afrika. Nej, det är bättre att laga små portioner, om det går, o slänga det som ändå blir över. Hmm, det gör lite ont, mat som förfars är ju pengar. Men, man lär sig ju aldrig tyvärr. Men bättre en släng i sophinken än en slev i munnen. Hmm, hur blev det där? Ja ni hajar vad.
MosterNettan24 augusti 2009
Jag fick också lära mig att inget får förfaras, och varje gång jag har kylskåpsrensning så hör jag mormor gormandes om slöseri. Senast var det ett halvt salladshuvud, en äcklig lök, en gurksnutt och en halv avocado som åkte i soporna. Det är den där grönsakslådan...
Okänd25 augusti 2009
Jag kastade spagetti och mjukt Tacobröd.....kasta o kasta förresten......räven fick en måltid....vi har matat de i flera år......känns lite bättre att mätta rävmagar än att bara kasta:D
babbs25 augusti 2009
Idag slängde jag några smågurkor som legat och blivit svarta. Brödet blir ofta gammalt, men det matar vi duvorna med. Annars slänger jag det som blir över genast. Har äntligen kommit över det där med att man måste äta upp allt. Håller med Lennart "bättre en släng i sophinken än en slev i munnen".
Myggan-6525 augusti 2009
Hade tomat och gurka, uppskuret, i kylen som slängdes igår kväll. Mjölk brukar bli för gammal och det händer att mjukt bröd åker i soppåsen. Och det där riset eller pastan som blir över när man ätit. Usch att man aldrig lär sig... :(
funnygirl25 augusti 2009
Idag blev det en ostkant som inte slängde men gavs till hunden, ett par korvbröd till fåglarna. Hittade även ett juicepaket som börjat jäsa(N) Det åkte i soporna...
bakamonkeyprincess25 augusti 2009
slängde kyckling som inte blev gott vid uppvärmning.
Jag och pojkvän fryser in väldigt mycket. t.ex. märkte jag att en brödlimpa börjar närma sig slutet, den åkte in i frysen så den klarar sig :)
Hmmm, jag behöver en liten skämstråd här.
Jag kastar alldeles för mycket mat.
Idag slängde jag en övermogen banan o hällde ut en halvliter mjölk som blivit sur.
Hjälp mig skämmas så jag kommer åt detta matslöseri!
*ler*
Usch och fy!!!:p
Själv fick jag slänga säkert ett par deciliter brysselkål som blev bortglömda långt bak i kylen.
Jag skäms också!
Men skämt åsido, visst är det lite kul att göra det till en sport att inte slänga någonting i matväg!(Y)
Jag har slängt kokt potatis och vitkål idag. Och en halvliter fil kanske...
Jag är också "bra" på att slänga mat. Tyvärr
Risk för att det åker lite kokt potatis i tunnan här med.
Jag vet inte hur jag lyckas (misslyckas) tycker jag lagar så lite mat som möjligt men hur jag gör får jag ändå kasta bort en massa.
Klar att det slängs för mycket, här med... Jag lagar alltid lite extra, för det ska va två eller tre matlådor. Men det skulle nog räcka om jag inte la till det där extra.
Idag har jag slängt vispad grädde och en låda kakor med blåbär som va mögliga som stod i kylen.
Jaha, hittade ett kvarts isbergssalladshuvud också som inte längre är tjänligt som människoföda.
Tack för inspirationen, mama97mia, nu blir det kylrensning!
Jag fick slänga kräftstjärtar idag. Skulle slängt med dem i en gryta men glömde. Sen fick de stå kvar tills det vardags att slänga...(N) Fy på mig...
... tänk att en del saker känns ju hårdare att kasta än andra... kräftstjärtar... snyft.... farmoringer... lider med dig....
Brukar få slänga slylt som står kvar lite i varje burk
Jag får alltid kasta halva vattenmelonen.. Köper en stor hel och det är SÅ gott innan man lägger den i kylen i en sunkig plastpåse och det börjar rinna om den och...blä... slutar alltid med att ingen vill ta upp och skära av den och så åker den i soperna..!:(
Jag har en förmåga att spara på mig matrester som jag skall göra typ pyttipanna på men............. det åker alltförofta i soporna.:(
Varför skall jag alltid vänta för länge...................:'(
Jag har en förmåga att spara på mig matrester som jag skall göra typ pyttipanna på men............. det åker alltförofta i soporna.:(
Varför skall jag alltid vänta för länge...................:'(
Åh jag håller med, precis så gör jag... väntar för länge, tror optimistiskt att detta gör vi ngt med om ngn dag eller två... sen promenerar maten själv ut ur kylen o skrämmer en...
... tänk att en del saker känns ju hårdare att kasta än andra... kräftstjärtar... snyft.... farmoringer... lider med dig....
..ja, håller med dig. Hittade förresten ölkorv i kylen idag också som var bäst före april 2009. Gissa vad som hände med den förpackningen...:D (N)
Jag vet inte om jag är ute o cyklar igen, brukar va så, men, jag har gått ned 20 kg genom att sluta med att äta upp allt o inte slänga något. Tycker det är bättre att inte ställa in resterna i kylen, det kan bli småätande, men oftast blir det för gammalt ändå o måste slängas. Jag var itutad från barnsben att: inget får förfaras, o tänk på de stackars fattiga barnen i afrika. Nej, det är bättre att laga små portioner, om det går, o slänga det som ändå blir över. Hmm, det gör lite ont, mat som förfars är ju pengar. Men, man lär sig ju aldrig tyvärr. Men bättre en släng i sophinken än en slev i munnen. Hmm, hur blev det där? Ja ni hajar vad.
Jag fick också lära mig att inget får förfaras, och varje gång jag har kylskåpsrensning så hör jag mormor gormandes om slöseri. Senast var det ett halvt salladshuvud, en äcklig lök, en gurksnutt och en halv avocado som åkte i soporna. Det är den där grönsakslådan...
Jag kastade spagetti och mjukt Tacobröd.....kasta o kasta förresten......räven fick en måltid....vi har matat de i flera år......känns lite bättre att mätta rävmagar än att bara kasta:D
Idag slängde jag några smågurkor som legat och blivit svarta. Brödet blir ofta gammalt, men det matar vi duvorna med. Annars slänger jag det som blir över genast. Har äntligen kommit över det där med att man måste äta upp allt. Håller med Lennart "bättre en släng i sophinken än en slev i munnen".
Hade tomat och gurka, uppskuret, i kylen som slängdes igår kväll. Mjölk brukar bli för gammal och det händer att mjukt bröd åker i soppåsen. Och det där riset eller pastan som blir över när man ätit. Usch att man aldrig lär sig... :(
Idag blev det en ostkant som inte slängde men gavs till hunden, ett par korvbröd till fåglarna. Hittade även ett juicepaket som börjat jäsa(N) Det åkte i soporna...
slängde kyckling som inte blev gott vid uppvärmning.
Jag och pojkvän fryser in väldigt mycket. t.ex. märkte jag att en brödlimpa börjar närma sig slutet, den åkte in i frysen så den klarar sig :)