Den här tråden startar jag nog i fel forum, men jag är nyfiken på om det finns saker ni absolut aldrig äter - som en motsats till önskemat.
Som ett exempel bara -
Jag har väldigt svårt för sidfläsk. Allt som kan ha broskbitar i sig.
Jag hoppas också att i en sån här tråd skulle jag kanske kunna bli omvänd... Smaken är ju som bekant olika. Ibland kanske man har behandlat en råvara fel, inte använt det optimala receptet....
:)
monkan128 mars 2008
Jag äter inte ärtsoppa, inte bruna bönor heller. (N) Annars går det mesta an.
The_mama97mia28 mars 2008
Bruna bönor klarar jag inte heller!!! Andra bönor går bra!
monel28 mars 2008
MUSSLOR .. bedrövligt hemsk konsistens, fick en av misstag i munnen för 25 år sen och har inte glömt det än :@
MammaIrene28 mars 2008
Jag fullkomligt hatar lever, till o med lukten av den är för mycket för mig.... Tycker heller inte om filmjölk.....
Annars har jag väl lärt mig äta det mesta som jag förr inte tykte om, t ex spenat,paprika mm
SaraW28 mars 2008
Jag har väldigt svårt för inälvsmat, leverpastej slinker ner, men allt annat går bort. Sedan har jag lite svårt för kött med mycket fett och ben, typ karré. Annars äter jag det mesta.
The_mama97mia28 mars 2008
Lever är svårt. Men kycklinglever gillar jag, och leverpastej.
Njure är nog en grej jag inte kan tänka mig att testa - medvetet....
tulle28 mars 2008
Musslor och ostron klarar jag bara inte...fastän jag är uppvuxen på västkusten...inälvsmat är jag helst utan också faktiskt
The_mama97mia28 mars 2008
jag har mycket svårt för att äta blodigt kött. Minns en lunchmåltid med "halstrad råbiff" det är bland det värsta jag råkat ut för.
zonale28 mars 2008
Förlåt alla ni som bor längst upp i vårt avlånga land men jag klarar inte av att äta renkött:(
monel28 mars 2008
Håller med SaraW att karré kan jag klara mig utan, men måste jag så skär jag bort allt som ser senigt och bedrövligt ut :'(
Bruna Bönor som är sååå gott och Lever *mums*
monel28 mars 2008
Ja fy det är hemskt. När man skär och blodet bara "väller" fram .. *brrr*
Skrivet av mama97mia den 28 mar 2008
jag har mycket svårt för att äta blodigt kött. Minns en lunchmåltid med "halstrad råbiff" det är bland det värsta jag råkat ut för.
delikat28 mars 2008
Det värsta jag vet är kryddan kummin. Det behöver bara finnas en liten gnutta i t.ex. limpa så vägrar jag att äta. Och om jag av misstag börjar äta något med kummin i så är det tvärstopp - kan inte äta upp. (N)
The_mama97mia28 mars 2008
en annan grej jag är rädd för är bläckfisk!!!!!
Tror det kommer sig av en semester i Grekland då jag såg bläckfiskarna med sugproppar o allt... *brrr*
monel28 mars 2008
Nä fyy! Jag lägger till bläckfisk med och utan sugproppar på min lista (N)
Skrivet av mama97mia den 28 mar 2008
en annan grej jag är rädd för är bläckfisk!!!!!
Tror det kommer sig av en semester i Grekland då jag såg bläckfiskarna med sugproppar o allt... *brrr*
The_mama97mia28 mars 2008
*skrattar* Jag hade inte tänkt på att jag själv har så mkt jag verkligen inte vill äta...
Sniglar. *ryser*
Fast jag har aldrig smakat!
Omvänd mig ngn?
Ekorrungen28 mars 2008
(N)Jag äter inte bruna bönor eller brysselkål(N)
The_mama97mia28 mars 2008
åh brysselkål gillar jag ju... håller med dig ombruna bönorna dock... .
Det är ngt med det söta i den rätten som inte gifter sig med mina smaklökar...
Bäst att fortsätta vara singel!!! *S*
GodareMat28 mars 2008
Skrivet av mama97mia den 28 mar 2008
*skrattar* Jag hade inte tänkt på att jag själv har så mkt jag verkligen inte vill äta...
Sniglar. *ryser*
Fast jag har aldrig smakat!
Omvänd mig ngn?
Hade du bott lite närmre så kanske jag antagit utmaningen... *ler*
För egen del finns det bara två saker jag absolut inte kan med i matväg, ostron och grönkål...
The_mama97mia28 mars 2008
Men... GodareMat... har du glömt Östen W - Bara... 15 minuter från Eslöv??? *S*
Ostron har jag aldrig provat. Beskrivningarna av det låter inte så lockande heller.
Tur att man inte har så exklusivt skolade smaklökar kanske??? "Surt sa Räven"
Den här tråden startar jag nog i fel forum, men jag är nyfiken på om det finns saker ni absolut aldrig äter - som en motsats till önskemat.
Som ett exempel bara -
Jag har väldigt svårt för sidfläsk. Allt som kan ha broskbitar i sig.
Jag hoppas också att i en sån här tråd skulle jag kanske kunna bli omvänd... Smaken är ju som bekant olika. Ibland kanske man har behandlat en råvara fel, inte använt det optimala receptet....
:)
Jag äter inte ärtsoppa, inte bruna bönor heller. (N) Annars går det mesta an.
Bruna bönor klarar jag inte heller!!! Andra bönor går bra!
MUSSLOR .. bedrövligt hemsk konsistens, fick en av misstag i munnen för 25 år sen och har inte glömt det än :@
Jag fullkomligt hatar lever, till o med lukten av den är för mycket för mig.... Tycker heller inte om filmjölk.....
Annars har jag väl lärt mig äta det mesta som jag förr inte tykte om, t ex spenat,paprika mm
Jag har väldigt svårt för inälvsmat, leverpastej slinker ner, men allt annat går bort. Sedan har jag lite svårt för kött med mycket fett och ben, typ karré. Annars äter jag det mesta.
Lever är svårt. Men kycklinglever gillar jag, och leverpastej.
Njure är nog en grej jag inte kan tänka mig att testa - medvetet....
Musslor och ostron klarar jag bara inte...fastän jag är uppvuxen på västkusten...inälvsmat är jag helst utan också faktiskt
jag har mycket svårt för att äta blodigt kött. Minns en lunchmåltid med "halstrad råbiff" det är bland det värsta jag råkat ut för.
Förlåt alla ni som bor längst upp i vårt avlånga land men jag klarar inte av att äta renkött:(
Håller med SaraW att karré kan jag klara mig utan, men måste jag så skär jag bort allt som ser senigt och bedrövligt ut :'(
Bruna Bönor som är sååå gott och Lever *mums*
Ja fy det är hemskt. När man skär och blodet bara "väller" fram .. *brrr*
jag har mycket svårt för att äta blodigt kött. Minns en lunchmåltid med "halstrad råbiff" det är bland det värsta jag råkat ut för.
Det värsta jag vet är kryddan kummin. Det behöver bara finnas en liten gnutta i t.ex. limpa så vägrar jag att äta. Och om jag av misstag börjar äta något med kummin i så är det tvärstopp - kan inte äta upp. (N)
en annan grej jag är rädd för är bläckfisk!!!!!
Tror det kommer sig av en semester i Grekland då jag såg bläckfiskarna med sugproppar o allt... *brrr*
Nä fyy! Jag lägger till bläckfisk med och utan sugproppar på min lista (N)
en annan grej jag är rädd för är bläckfisk!!!!!
Tror det kommer sig av en semester i Grekland då jag såg bläckfiskarna med sugproppar o allt... *brrr*
*skrattar* Jag hade inte tänkt på att jag själv har så mkt jag verkligen inte vill äta...
Sniglar. *ryser*
Fast jag har aldrig smakat!
Omvänd mig ngn?
(N)Jag äter inte bruna bönor eller brysselkål(N)
åh brysselkål gillar jag ju... håller med dig ombruna bönorna dock... .
Det är ngt med det söta i den rätten som inte gifter sig med mina smaklökar...
Bäst att fortsätta vara singel!!! *S*
*skrattar* Jag hade inte tänkt på att jag själv har så mkt jag verkligen inte vill äta...
Sniglar. *ryser*
Fast jag har aldrig smakat!
Omvänd mig ngn?
Hade du bott lite närmre så kanske jag antagit utmaningen... *ler*
För egen del finns det bara två saker jag absolut inte kan med i matväg, ostron och grönkål...
Men... GodareMat... har du glömt Östen W - Bara... 15 minuter från Eslöv??? *S*
Ostron har jag aldrig provat. Beskrivningarna av det låter inte så lockande heller.
Tur att man inte har så exklusivt skolade smaklökar kanske??? "Surt sa Räven"