Jag har en ugn, där under o övervärmen strular ,:@ Har fått kasta flera mjuka kakor senaste tiden, och har inte fattat att det kanske är ugnen som det är strul med och inte mitt fel som inte kan baka plötsligt, efter 30 års bakning, :@.!! URk!!
Troligen är det ett värme element som skall bytas. Men tänkte då använda varmluft i stället, tills det andra blir lagat.(Y)
Vad skall man tänka på, både när det gäller gräddning av mattbröd, kakor, bullar? Har hört olika bud där, en del säger att man skall sänka 10 grader , andra säger 25 , är det någon regel där, eller är det som vanligt att man får prova sig fram.
Tacksam för era svar.
Mvh Tina
Roggan25 september 2009
Jag brukar sänka temperaturen med ca 25 grader och det funkar i de flesta fall mycket bra.
liab25 september 2009
Jag brukar tänka 10 procent. Självklart inte exakt, men det innebär att jag minskar lite mer när ugnen ska vara riktigt varm och lite mindre vid lägre temperatur. Brukar fungera bra.
Tiol25 september 2009
Tack så mycket för era svar.
Kram// TINA
frucaos25 september 2009
Hihi - mattbröd, det lät ju inte så gott ... Nog för att min gubbe brukar experimentera rätt vilt, men våra mattor har han låtit bli än så länge! :D
Skämt åsido - tack för att du tog upp ämnet - jag har också grunnat på det ibland. Blir inte tiden förändrad också förresten?
Tiol25 september 2009
Skrivet av frucaos den 25 sep 2009
Hihi - mattbröd, det lät ju inte så gott ... Nog för att min gubbe brukar experimentera rätt vilt, men våra mattor har han låtit bli än så länge! :D
Skämt åsido - tack för att du tog upp ämnet - jag har också grunnat på det ibland. Blir inte tiden förändrad också förresten?
Det är jag också nyfiken på att få veta.
Kram.TINA
Roggan26 september 2009
Det går mycket fortare än vanlig ugn. Rosta rotfrukter i varmluftsugn går i ett nafs liksom sockerkaka. I början får man kolla, det man tillagar, rätt ofta tills dess man vänjer sig.
The_mama97mia10 oktober 2010
*puff* av en händelse... testade varmluft idag då jag bakade ett surdegsbröd typ focaccia, och en äpplepaj samtidigt, blev förvånad över hur fort det gick!
Josses10 oktober 2010
Har provat varmluften på jobbet ibland när jag har bakat till mina boende.
Det ska ju gå att köra två plåtar samtidigt men jag tycker inte att det alltid har gått så bra.
För det mesta har den översta varit klar mycket tidigare och jag har haft "rätt" temperatur varje gång
(alltså det enligt receptet),
Tidsmässigt tycker jag inte heller det har gått något fortare.
Får väl skylla på min ovana med dessa ugnar men min nästa spis ska ha varmluft.
Men skam den som ger sig...
chrisq10 oktober 2010
Skrivet av Tiol den 25 sep 2009
Hej Alla matglada!
Jag har en ugn, där under o övervärmen strular ,:@ Har fått kasta flera mjuka kakor senaste tiden, och har inte fattat att det kanske är ugnen som det är strul med och inte mitt fel som inte kan baka plötsligt, efter 30 års bakning, :@.!! URk!!
Troligen är det ett värme element som skall bytas. Men tänkte då använda varmluft i stället, tills det andra blir lagat.(Y)
Vad skall man tänka på, både när det gäller gräddning av mattbröd, kakor, bullar? Har hört olika bud där, en del säger att man skall sänka 10 grader , andra säger 25 , är det någon regel där, eller är det som vanligt att man får prova sig fram.
Tacksam för era svar.
Mvh Tina
:DD man får prova sig fram men jag brukar tänksa 20 min mindre man lär sig med tiden är bara så bra allt går så snabbt så tror du blir glad lycka till
Bumbis10 oktober 2010
Jag använder alltid varmluft. Ugnen kommer upp i temperatur väldigt mycket snabbare och när jag bakar bullar är båda plåtarna inne samtidigt och blir hur bra som helst. Står det 225 g i bakrecept säger dom att man ska sänka till 200 g. När jag gör gratänger tex tar jag den temp som står, gillar mat med färg.
Cassiopeya10 oktober 2010
Jag har också varmluftsugn men jag är inte alls så nöjd, tycker inte alls att det går fortare :( Tar lång tid att värma upp ugnen och inte har jag märkt någon skillnad på baktid heller...kanske är något fel på min ugn?
Hej Alla matglada!
Jag har en ugn, där under o övervärmen strular ,:@ Har fått kasta flera mjuka kakor senaste tiden, och har inte fattat att det kanske är ugnen som det är strul med och inte mitt fel som inte kan baka plötsligt, efter 30 års bakning, :@.!! URk!!
Troligen är det ett värme element som skall bytas. Men tänkte då använda varmluft i stället, tills det andra blir lagat.(Y)
Vad skall man tänka på, både när det gäller gräddning av mattbröd, kakor, bullar? Har hört olika bud där, en del säger att man skall sänka 10 grader , andra säger 25 , är det någon regel där, eller är det som vanligt att man får prova sig fram.
Tacksam för era svar.
Mvh Tina
Jag brukar sänka temperaturen med ca 25 grader och det funkar i de flesta fall mycket bra.
Jag brukar tänka 10 procent. Självklart inte exakt, men det innebär att jag minskar lite mer när ugnen ska vara riktigt varm och lite mindre vid lägre temperatur. Brukar fungera bra.
Tack så mycket för era svar.
Kram// TINA
Hihi - mattbröd, det lät ju inte så gott ... Nog för att min gubbe brukar experimentera rätt vilt, men våra mattor har han låtit bli än så länge! :D
Skämt åsido - tack för att du tog upp ämnet - jag har också grunnat på det ibland. Blir inte tiden förändrad också förresten?
Hihi - mattbröd, det lät ju inte så gott ... Nog för att min gubbe brukar experimentera rätt vilt, men våra mattor har han låtit bli än så länge! :D
Skämt åsido - tack för att du tog upp ämnet - jag har också grunnat på det ibland. Blir inte tiden förändrad också förresten?
Det är jag också nyfiken på att få veta.
Kram.TINA
Det går mycket fortare än vanlig ugn. Rosta rotfrukter i varmluftsugn går i ett nafs liksom sockerkaka. I början får man kolla, det man tillagar, rätt ofta tills dess man vänjer sig.
*puff* av en händelse... testade varmluft idag då jag bakade ett surdegsbröd typ focaccia, och en äpplepaj samtidigt, blev förvånad över hur fort det gick!
Har provat varmluften på jobbet ibland när jag har bakat till mina boende.
Det ska ju gå att köra två plåtar samtidigt men jag tycker inte att det alltid har gått så bra.
För det mesta har den översta varit klar mycket tidigare och jag har haft "rätt" temperatur varje gång
(alltså det enligt receptet),
Tidsmässigt tycker jag inte heller det har gått något fortare.
Får väl skylla på min ovana med dessa ugnar men min nästa spis ska ha varmluft.
Men skam den som ger sig...
Hej Alla matglada!
Jag har en ugn, där under o övervärmen strular ,:@ Har fått kasta flera mjuka kakor senaste tiden, och har inte fattat att det kanske är ugnen som det är strul med och inte mitt fel som inte kan baka plötsligt, efter 30 års bakning, :@.!! URk!!
Troligen är det ett värme element som skall bytas. Men tänkte då använda varmluft i stället, tills det andra blir lagat.(Y)
Vad skall man tänka på, både när det gäller gräddning av mattbröd, kakor, bullar? Har hört olika bud där, en del säger att man skall sänka 10 grader , andra säger 25 , är det någon regel där, eller är det som vanligt att man får prova sig fram.
Tacksam för era svar.
Mvh Tina
Jag använder alltid varmluft. Ugnen kommer upp i temperatur väldigt mycket snabbare och när jag bakar bullar är båda plåtarna inne samtidigt och blir hur bra som helst. Står det 225 g i bakrecept säger dom att man ska sänka till 200 g. När jag gör gratänger tex tar jag den temp som står, gillar mat med färg.
Jag har också varmluftsugn men jag är inte alls så nöjd, tycker inte alls att det går fortare :( Tar lång tid att värma upp ugnen och inte har jag märkt någon skillnad på baktid heller...kanske är något fel på min ugn?