Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

vermouth

  • 5 september 2000

    Jag har just köpt en flaska riktigt god Vermouth. Jag undrar ifall någon har några bra recept?? Gärna inte för gräddiga (försöker vara hyggligt nyttig)...

  • 6 september 2000

    Psta med Vermouth och saffranca 300 g pastaca 200 g färskrökt lax 1 stor finhackad rödlökca 2 msk smör 3 dl vispgrädde1 1/2 dl vit torr vermouthca 2 tsk grönsaksfond (från flaska)skal från 1/4 citron i fina strimlorca 1 tsk citronsaft 1/2-1 kuvert saffranca 1/2 tsk salt 1-2 krm svartpeppar 1/2-1 msk maizenaredning för ljusa såserKoka pastan. Skär laxen i breda strimlor och ställ kallt så länge. Fräs löken glansig och mjuk, men inte brynt, i smör. Rör i grädde, vin, fond, citronskal och -saft samt saffran och sjud sakta 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp pasta på fyra tallrikar Fördela såsen och laxstrimlorna över pastan. Garnera med rucolasallatsblad eller annat grönt. .

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.