Jag har just köpt en flaska riktigt god Vermouth. Jag undrar ifall någon har några bra recept?? Gärna inte för gräddiga (försöker vara hyggligt nyttig)...
6 september 2000
Psta med Vermouth och saffranca 300 g pastaca 200 g färskrökt lax 1 stor finhackad rödlökca 2 msk smör 3 dl vispgrädde1 1/2 dl vit torr vermouthca 2 tsk grönsaksfond (från flaska)skal från 1/4 citron i fina strimlorca 1 tsk citronsaft 1/2-1 kuvert saffranca 1/2 tsk salt 1-2 krm svartpeppar 1/2-1 msk maizenaredning för ljusa såserKoka pastan. Skär laxen i breda strimlor och ställ kallt så länge. Fräs löken glansig och mjuk, men inte brynt, i smör. Rör i grädde, vin, fond, citronskal och -saft samt saffran och sjud sakta 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp pasta på fyra tallrikar Fördela såsen och laxstrimlorna över pastan. Garnera med rucolasallatsblad eller annat grönt. .
Jag har just köpt en flaska riktigt god Vermouth. Jag undrar ifall någon har några bra recept?? Gärna inte för gräddiga (försöker vara hyggligt nyttig)...
Psta med Vermouth och saffranca 300 g pastaca 200 g färskrökt lax 1 stor finhackad rödlökca 2 msk smör 3 dl vispgrädde1 1/2 dl vit torr vermouthca 2 tsk grönsaksfond (från flaska)skal från 1/4 citron i fina strimlorca 1 tsk citronsaft 1/2-1 kuvert saffranca 1/2 tsk salt 1-2 krm svartpeppar 1/2-1 msk maizenaredning för ljusa såserKoka pastan. Skär laxen i breda strimlor och ställ kallt så länge. Fräs löken glansig och mjuk, men inte brynt, i smör. Rör i grädde, vin, fond, citronskal och -saft samt saffran och sjud sakta 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp pasta på fyra tallrikar Fördela såsen och laxstrimlorna över pastan. Garnera med rucolasallatsblad eller annat grönt. .