Vet inte vad du ska laga för middag?

Dela
Skrivet av Marksten den 16 feb 2013

Hur gör man Koreanska revben?


Då jag inte använder recept personligen så kan jag bara skriva ner ingredienserna tills jag gör det nästa gång och då kommer jag skriva ut mått osv.

Sesamolja, Sesamfrö, Soja, Röd chili, Kanel, Råsocker, Vitlök, Salladslök, Ingefära.

Blir stark/söt smak och Ingefäran balanserar allt väldigt väl.
Skrivet av LenaBE1 den 16 feb 2013

Jag har bl.a. broccoli hemma och är sugen på att göra en paj eller en gratäng någon dag, men jag har tröttnat lite på mina vanliga recept som jag brukar använda, har du något förslag på nåt gott jag kan göra med broccolin?


Du får gärna fråga på bloggen nästa gång, så jag får lite ruljans på den och andra får recepten där
Men idag är jag snäll!

Har du gjort Blomkål/Broccoli gratäng någon gång?
Det enda du behöver tänka på är att lägga till något med sälta, exv spickeskinka, hårt stekt bacon så du får lite kick i det.

Något som är en personlig favorit är Blomkål och Chorizo. Fantastisk smakkombination!
Skrivet av LenaBE1 den 16 feb 2013

Tack för ditt svar.
Vart hittar jag din blogg?


Uppdaterad med efterrättsrecept.
Hur man gör en god potatisgratäng.
Hur man saltar samt hur man steker en köttbit!
Skrivet av Lenkan den 17 feb 2013

Skrivet av Marksten den 16 feb 2013

Lagar just tjocka revben i ugn, Vad ska jag ha till detta?

Här hemma äter vi alltid pommes strips, grönsallad och kall bearnaisedip till ugnsgrillade revbensspjäll


Vi äter gärna brynt ris (man mjuksteker finhackad lök och blandar sen ner kokt ris och lite soja och bryner ihop. Smakar av med peppar) vinbärsgelé och ärtor till.
Skrivet av FragaKocken den 17 feb 2013

Skrivet av LenaBE1 den 16 feb 2013

Tack för ditt svar.
Vart hittar jag din blogg?


Uppdaterad med efterrättsrecept.
Hur man gör en god potatisgratäng.
Hur man saltar samt hur man steker en köttbit!



jag brukar ta 4 ganska stora potatisar,
skiva dom så tjocka du vill ha dem.
lägg dom i en kastrull häll på 5 dl grädde, salta och svartpeppar efter smak och pressa en vitlöksklyfta.
koka det i tio min.
häll i en ugnsform in i ugnen i 15 min 225 grader ta ut och häll på osten in i ugnen tills den fått färg. denna måltid räcker till i alla fall 3 personer beroende på hur matglada man är, men det räcker till 3 storätare, och många små ätare. hoppas du fick det svar som du ville ha.
Skrivet av carolina_karlsson_58 den 7 mar 2013

Skrivet av FragaKocken den 17 feb 2013

Skrivet av LenaBE1 den 16 feb 2013

Tack för ditt svar.
Vart hittar jag din blogg?


Uppdaterad med efterrättsrecept.
Hur man gör en god potatisgratäng.
Hur man saltar samt hur man steker en köttbit!



jag brukar ta 4 ganska stora potatisar,
skiva dom så tjocka du vill ha dem.
lägg dom i en kastrull häll på 5 dl grädde, salta och svartpeppar efter smak och pressa en vitlöksklyfta.
koka det i tio min.
häll i en ugnsform in i ugnen i 15 min 225 grader ta ut och häll på osten in i ugnen tills den fått färg. denna måltid räcker till i alla fall 3 personer beroende på hur matglada man är, men det räcker till 3 storätare, och många små ätare. hoppas du fick det svar som du ville ha.


Jag tror du missuppfattade mig
Jag uppdaterade bloggen med hur man gör gratäng osv.
Jag ska göra chkladfondant och vill ha marinerade jordgubbar till men vill koka en god lag som jag kan låta jordgubbarna dra i. Allt jag hittar är bara socker och lime. Men vi åt så god lag för någon vecka sen som jag vet var ett kok på vatten och socker och även någon god likör.

Har du något gott recept på en god sockerlag som jag kan koka ihop för att göra mina frysta jordgubbar så mycket lyxigare och godare?