Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltfond/buljong

  • Mizan_ 21 oktober 2010

    Har fått hem ett gäng älg-ben som jag hade planer på först bryna dem i ugnen, sen täcka med vatten och sen koka länge.... o sen reducera detta till iallafall hälften..... nu undrar jag om man måste ha alla grönsaker som alla verkar ha i också el om man kan göra på detta vis....???
    tack på förhand// Mia

  • knyppeltanten 21 oktober 2010

    Låt benen ligga i blöt i vatten ett dygn först så blodet dras ur, sen kan du bryna och koka dem, länge! Jag gjorde misstaget att inte låta dem ligga i blöt en gång och den buljongen smakade inte gott. När jag blötlade dem och sen brynte och kokade blev det gott. Och det blir godare smak om du har mycket grönsaker i, tycker jag men det är väl en smaksak.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.