Det enda som jag har provat är när jag har tänkt ha den till kålsoppa eller kålpudding. Har då brynt på den först. Färsk vitkål har jag aldrig testat men kan tänka mig att den förlorar i spänst om man har tänkt att ha den i tex en sallad. Hoppas du har lite nytta av mitt svarT:)
The_mama97mia11 juni 2008
Finns det inte vitkål i några frusna wokgrönsaksblandningar?
Testa vet ja, o tala om hur det blir?
festmaten11 juni 2008
Det går bra att frysa strimlad färsk vitkål. Den blir ju inte så frasig och god i sallader precis, men går bra att göra kålpudding mm på.
monix11 juni 2008
:)Hej!
Vitkål håller sig länge i ett svalt utrymme. Jag brukar dock frysa den men förväller den först, och fryser ner bladvis. Bäst år kålen till soppor, dolmar grytor mm.
Lyckat till från m
ScarlettRose10 april 2011
Om man fryser in vitkål (strimlad eller bladvis), kan man då tina den och ha den i t.ex. köttfärssås?
Legoli10 april 2011
Förväll den några minuter och låt den svala, frys in så blir det bra.
Jag undrar om man kan frysa färsk vitkål?:o
Det enda som jag har provat är när jag har tänkt ha den till kålsoppa eller kålpudding. Har då brynt på den först. Färsk vitkål har jag aldrig testat men kan tänka mig att den förlorar i spänst om man har tänkt att ha den i tex en sallad. Hoppas du har lite nytta av mitt svarT:)
Finns det inte vitkål i några frusna wokgrönsaksblandningar?
Testa vet ja, o tala om hur det blir?
Det går bra att frysa strimlad färsk vitkål. Den blir ju inte så frasig och god i sallader precis, men går bra att göra kålpudding mm på.
:)Hej!
Vitkål håller sig länge i ett svalt utrymme. Jag brukar dock frysa den men förväller den först, och fryser ner bladvis. Bäst år kålen till soppor, dolmar grytor mm.
Lyckat till från m
Om man fryser in vitkål (strimlad eller bladvis), kan man då tina den och ha den i t.ex. köttfärssås?
Förväll den några minuter och låt den svala, frys in så blir det bra.