Jag har ett mycket bra tips på att möra kött men se upp det går fort.
Ta och gnid in köttet med kiwi och låt stå i max 5 minuter sen faller det nästan helt isär när du grillar.
Okänd22 februari 2008
Kanonbra tips.Första gången jag mörade kotletter med Kiwi så blev de nästan till färs.Tack och lov lär man sig av misstagen.Jättebra att möra älgkött med kiwi.(Y)(Y)(Y)
Forsen22 februari 2008
Låter som ett toppentips, är lite nyfiken bara, lämnar kiwin kvar någon spännande smak till köttet?
MatAnders22 februari 2008
Oj ja inte märkte jag något men kanske*ler
Okänd22 februari 2008
Jag torkar av köttet efter marinering och kryddar sen med allt möjligt.Kiwi ska man väl inte ha på gräddtårtor heller,det sägs att det då bildas nån syra.Vet ni nåt om det?Min mage klarar inte av kiwi.Spelar ingen roll heller,för så goda är de inte.
kajsa3622 februari 2008
(Y) jag har hört att annanas ska ha samma effect :D
evaldo22 februari 2008
Det var ett bra tips, bara man vet hur länge man törs marinera, några minuter, timmar eller ??
Vad tror du?
anluk22 februari 2008
Tack för tipset(Y)
MatAnders22 februari 2008
Har inte teatat på typ högrev men borde fungera även där om man skivar i grillskivor..
imse22 februari 2008
Skrivet av Liliane den 22 feb 2008
Jag torkar av köttet efter marinering och kryddar sen med allt möjligt.Kiwi ska man väl inte ha på gräddtårtor heller,det sägs att det då bildas nån syra.Vet ni nåt om det?Min mage klarar inte av kiwi.Spelar ingen roll heller,för så goda är de inte.
Det är ett enzym i kiwi som bla gör att det inte heller passar sig att ha i dessert med gele i. Det stelnar helt enkelt inte.
pia6115 maj 2008
Skrivet av MatAnders den 22 feb 2008
Jag har ett mycket bra tips på att möra kött men se upp det går fort.
Ta och gnid in köttet med kiwi och låt stå i max 5 minuter sen faller det nästan helt isär när du grillar.
Var ute på nätet för att kolla upp marinering av kött med kiwi, som jag hört ska vara gott, och hamnar här på min favoritplats, sjukt att jag inte kollade här först, ibland har man hjärnsläpp!!! :p Såg att frågan redan varit uppe, så tidigt som i februari. Känner att den är aktuell nu när grilltiderna börjar. Det verkar verkligen som att det går och blir fantastiskt gott? efter vad jag kan läsa. Så nu lyfter jag fram tråden lite! :D(Y)
Grillhälsn/PIA
monac15 maj 2008
kiwi smakar typ : kemiskt /alkohol i hop med grädde.(vidrigt!) Det är som någon sa...en enzym som bildas...blä!
Men att möra med det ska jag prova....har hört talas om det men de hade fallit i glömska.
Fast de flesta stycknings detaljerna som finns att köpa är ju ganska möra i och för sig redan!
Ska väl vara framdels kött då...är det någon som grillar nått spännande av det får ni gärna berätta det här!(Y)
matnjutaren15 maj 2008
Allt vilt blir fantastiskt mört om man har i kiwi redan när man lägger det för att "dra" ur en del av den milda smaken med tex..mjölk eller, vid mindre mängd kött, rött vin.
Jag brukar låta det ligga å dra i kjölk och dagen efter putsar jag köttet till både grytbitar och grillskivor. Lägger sedan det att dra igen i en blandning av liiite kiwi//olivolja//kryddor (med det man gillar) och ..ett MÅSTE till vilt..VITLÖK :p
Gör jag gryta så har jag även liiite vin i grytan. (alkoholen försvinner..) Grillas det..Ja då är det bara att "ösa på" grillen , som ska vara hot så det grillas snabbt.
Apropå "Kiwi"..haha min dotters bästa vän kallas så..:D
matnjutaren15 maj 2008
Skrivet av matnjutaren den 15 maj 2008
Allt vilt blir fantastiskt mört om man har i kiwi redan när man lägger det för att "dra" ur en del av den milda smaken med tex..mjölk eller, vid mindre mängd kött, rött vin.
Jag brukar låta det ligga å dra i kjölk och dagen efter putsar jag köttet till både grytbitar och grillskivor. Lägger sedan det att dra igen i en blandning av liiite kiwi//olivolja//kryddor (med det man gillar) och ..ett MÅSTE till vilt..VITLÖK :p
Gör jag gryta så har jag även liiite vin i grytan. (alkoholen försvinner..) Grillas det..Ja då är det bara att "ösa på" grillen , som ska vara hot så det grillas snabbt.
Apropå "Kiwi"..haha min dotters bästa vän kallas så..:D
"milda smaken"??? Ha Ha Jag menade ju klart..VILDA! :p
MatAnders15 maj 2008
Inte för att jag är speciellt mycket för flintastek (torr) så kanske även den blir bra, lovar att meddela när jag testat men helt klart ska jag testa högrev som jag tycker är gott och inte så farligt dyrt.
matnjutaren15 maj 2008
Blir alldeles UTMÄRKT med högrev! :D
Vi är som du..:p Vi tycker oxå att flintastek är alldeles för torrt kött att grilla. Finns ju en MASSA annat gott att grilla..som tex. fisk! :D
MatAnders15 maj 2008
Skrivet av matnjutaren den 15 maj 2008
Blir alldeles UTMÄRKT med högrev! :D
Vi är som du..:p Vi tycker oxå att flintastek är alldeles för torrt kött att grilla. Finns ju en MASSA annat gott att grilla..som tex. fisk! :D
Va kul då måste jag testa, synd om alla som bara köper en flintastek och inte testar att marinera i goda marinader själva sen är dom ju så salta
Wombat0415 maj 2008
Papaya funkar som mörningsmetod också. Haha, när jag först såg tråden idag så läste jag "ett bra tips på att MÖRDA kött" och tänkte att nu är det någon som vill käcka sig igen! :D:D:D Enzymet i papaya heter papain (undrar om det finns något mamain?).
Men det där med att kiwi inte skulle gå ihop med grädde ... jag har aldrig varit med om det! Och här hemma har vi sparat tårtor med kiwi och grädde i flera dagar och de är lika goda som den dag de gjordes. Det kanske är familjens kemiska sammansättning som är fel eftersom vi verkar vara olika alla andra? :D(Y)
Bella
tantdrake15 maj 2008
Flintastek smakar faktiskt väldigt illa i min mun (N) Fy! Nå´t så överjävligt salt och oheligt dåligt kryddat!!
Även jag måste pröva kiwin som snabbmörning! Tack för tips!
Detta är ett fantastiskt ställe.....bara idag har jag hittat massor med tips om allergi-behandlingar, grillsåser och nu mörningstips! Helt underbart (L)
matnjutaren15 maj 2008
Håller med dej Bella..även våra tårtor har "överlevt". :p
Så Er familj å Vi ska kanske "bilda grupp" då...^^? :D(Y)
Jag har ett mycket bra tips på att möra kött men se upp det går fort.
Ta och gnid in köttet med kiwi och låt stå i max 5 minuter sen faller det nästan helt isär när du grillar.
Kanonbra tips.Första gången jag mörade kotletter med Kiwi så blev de nästan till färs.Tack och lov lär man sig av misstagen.Jättebra att möra älgkött med kiwi.(Y)(Y)(Y)
Låter som ett toppentips, är lite nyfiken bara, lämnar kiwin kvar någon spännande smak till köttet?
Oj ja inte märkte jag något men kanske*ler
Jag torkar av köttet efter marinering och kryddar sen med allt möjligt.Kiwi ska man väl inte ha på gräddtårtor heller,det sägs att det då bildas nån syra.Vet ni nåt om det?Min mage klarar inte av kiwi.Spelar ingen roll heller,för så goda är de inte.
(Y) jag har hört att annanas ska ha samma effect :D
Det var ett bra tips, bara man vet hur länge man törs marinera, några minuter, timmar eller ??
Vad tror du?
Tack för tipset(Y)
Har inte teatat på typ högrev men borde fungera även där om man skivar i grillskivor..
Jag torkar av köttet efter marinering och kryddar sen med allt möjligt.Kiwi ska man väl inte ha på gräddtårtor heller,det sägs att det då bildas nån syra.Vet ni nåt om det?Min mage klarar inte av kiwi.Spelar ingen roll heller,för så goda är de inte.
Det är ett enzym i kiwi som bla gör att det inte heller passar sig att ha i dessert med gele i. Det stelnar helt enkelt inte.
Jag har ett mycket bra tips på att möra kött men se upp det går fort.
Ta och gnid in köttet med kiwi och låt stå i max 5 minuter sen faller det nästan helt isär när du grillar.
Var ute på nätet för att kolla upp marinering av kött med kiwi, som jag hört ska vara gott, och hamnar här på min favoritplats, sjukt att jag inte kollade här först, ibland har man hjärnsläpp!!! :p Såg att frågan redan varit uppe, så tidigt som i februari. Känner att den är aktuell nu när grilltiderna börjar. Det verkar verkligen som att det går och blir fantastiskt gott? efter vad jag kan läsa. Så nu lyfter jag fram tråden lite! :D(Y)
Grillhälsn/PIA
kiwi smakar typ : kemiskt /alkohol i hop med grädde.(vidrigt!) Det är som någon sa...en enzym som bildas...blä!
Men att möra med det ska jag prova....har hört talas om det men de hade fallit i glömska.
Fast de flesta stycknings detaljerna som finns att köpa är ju ganska möra i och för sig redan!
Ska väl vara framdels kött då...är det någon som grillar nått spännande av det får ni gärna berätta det här!(Y)
Allt vilt blir fantastiskt mört om man har i kiwi redan när man lägger det för att "dra" ur en del av den milda smaken med tex..mjölk eller, vid mindre mängd kött, rött vin.
Jag brukar låta det ligga å dra i kjölk och dagen efter putsar jag köttet till både grytbitar och grillskivor. Lägger sedan det att dra igen i en blandning av liiite kiwi//olivolja//kryddor (med det man gillar) och ..ett MÅSTE till vilt..VITLÖK :p
Gör jag gryta så har jag även liiite vin i grytan. (alkoholen försvinner..) Grillas det..Ja då är det bara att "ösa på" grillen , som ska vara hot så det grillas snabbt.
Apropå "Kiwi"..haha min dotters bästa vän kallas så..:D
Allt vilt blir fantastiskt mört om man har i kiwi redan när man lägger det för att "dra" ur en del av den milda smaken med tex..mjölk eller, vid mindre mängd kött, rött vin.
Jag brukar låta det ligga å dra i kjölk och dagen efter putsar jag köttet till både grytbitar och grillskivor. Lägger sedan det att dra igen i en blandning av liiite kiwi//olivolja//kryddor (med det man gillar) och ..ett MÅSTE till vilt..VITLÖK :p
Gör jag gryta så har jag även liiite vin i grytan. (alkoholen försvinner..) Grillas det..Ja då är det bara att "ösa på" grillen , som ska vara hot så det grillas snabbt.
Apropå "Kiwi"..haha min dotters bästa vän kallas så..:D
"milda smaken"??? Ha Ha Jag menade ju klart..VILDA! :p
Inte för att jag är speciellt mycket för flintastek (torr) så kanske även den blir bra, lovar att meddela när jag testat men helt klart ska jag testa högrev som jag tycker är gott och inte så farligt dyrt.
Blir alldeles UTMÄRKT med högrev! :D
Vi är som du..:p Vi tycker oxå att flintastek är alldeles för torrt kött att grilla. Finns ju en MASSA annat gott att grilla..som tex. fisk! :D
Blir alldeles UTMÄRKT med högrev! :D
Vi är som du..:p Vi tycker oxå att flintastek är alldeles för torrt kött att grilla. Finns ju en MASSA annat gott att grilla..som tex. fisk! :D
Va kul då måste jag testa, synd om alla som bara köper en flintastek och inte testar att marinera i goda marinader själva sen är dom ju så salta
Papaya funkar som mörningsmetod också. Haha, när jag först såg tråden idag så läste jag "ett bra tips på att MÖRDA kött" och tänkte att nu är det någon som vill käcka sig igen! :D:D:D Enzymet i papaya heter papain (undrar om det finns något mamain?).
Men det där med att kiwi inte skulle gå ihop med grädde ... jag har aldrig varit med om det! Och här hemma har vi sparat tårtor med kiwi och grädde i flera dagar och de är lika goda som den dag de gjordes. Det kanske är familjens kemiska sammansättning som är fel eftersom vi verkar vara olika alla andra? :D(Y)
Bella
Flintastek smakar faktiskt väldigt illa i min mun (N) Fy! Nå´t så överjävligt salt och oheligt dåligt kryddat!!
Även jag måste pröva kiwin som snabbmörning! Tack för tips!
Detta är ett fantastiskt ställe.....bara idag har jag hittat massor med tips om allergi-behandlingar, grillsåser och nu mörningstips! Helt underbart (L)
Håller med dej Bella..även våra tårtor har "överlevt". :p
Så Er familj å Vi ska kanske "bilda grupp" då...^^? :D(Y)