Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ett tips på att möra kött

  • MatAnders 22 februari 2008

    Jag har ett mycket bra tips på att möra kött men se upp det går fort.
    Ta och gnid in köttet med kiwi och låt stå i max 5 minuter sen faller det nästan helt isär när du grillar.

  • Okänd 22 februari 2008

    Kanonbra tips.Första gången jag mörade kotletter med Kiwi så blev de nästan till färs.Tack och lov lär man sig av misstagen.Jättebra att möra älgkött med kiwi.(Y)(Y)(Y)

  • Forsen 22 februari 2008

    Låter som ett toppentips, är lite nyfiken bara, lämnar kiwin kvar någon spännande smak till köttet?

  • MatAnders 22 februari 2008

    Oj ja inte märkte jag något men kanske*ler

  • Okänd 22 februari 2008

    Jag torkar av köttet efter marinering och kryddar sen med allt möjligt.Kiwi ska man väl inte ha på gräddtårtor heller,det sägs att det då bildas nån syra.Vet ni nåt om det?Min mage klarar inte av kiwi.Spelar ingen roll heller,för så goda är de inte.

  • kajsa36 22 februari 2008

    (Y) jag har hört att annanas ska ha samma effect :D

  • evaldo 22 februari 2008

    Det var ett bra tips, bara man vet hur länge man törs marinera, några minuter, timmar eller ??
    Vad tror du?

  • anluk 22 februari 2008

    Tack för tipset(Y)

  • MatAnders 22 februari 2008

    Har inte teatat på typ högrev men borde fungera även där om man skivar i grillskivor..

  • imse 22 februari 2008

    Skrivet av Liliane den 22 feb 2008

    Jag torkar av köttet efter marinering och kryddar sen med allt möjligt.Kiwi ska man väl inte ha på gräddtårtor heller,det sägs att det då bildas nån syra.Vet ni nåt om det?Min mage klarar inte av kiwi.Spelar ingen roll heller,för så goda är de inte.


    Det är ett enzym i kiwi som bla gör att det inte heller passar sig att ha i dessert med gele i. Det stelnar helt enkelt inte.

  • pia61 15 maj 2008

    Skrivet av MatAnders den 22 feb 2008

    Jag har ett mycket bra tips på att möra kött men se upp det går fort.
    Ta och gnid in köttet med kiwi och låt stå i max 5 minuter sen faller det nästan helt isär när du grillar.


    Var ute på nätet för att kolla upp marinering av kött med kiwi, som jag hört ska vara gott, och hamnar här på min favoritplats, sjukt att jag inte kollade här först, ibland har man hjärnsläpp!!! :p Såg att frågan redan varit uppe, så tidigt som i februari. Känner att den är aktuell nu när grilltiderna börjar. Det verkar verkligen som att det går och blir fantastiskt gott? efter vad jag kan läsa. Så nu lyfter jag fram tråden lite! :D(Y)
    Grillhälsn/PIA

  • monac 15 maj 2008

    kiwi smakar typ : kemiskt /alkohol i hop med grädde.(vidrigt!) Det är som någon sa...en enzym som bildas...blä!

    Men att möra med det ska jag prova....har hört talas om det men de hade fallit i glömska.
    Fast de flesta stycknings detaljerna som finns att köpa är ju ganska möra i och för sig redan!
    Ska väl vara framdels kött då...är det någon som grillar nått spännande av det får ni gärna berätta det här!(Y)

  • matnjutaren 15 maj 2008

    Allt vilt blir fantastiskt mört om man har i kiwi redan när man lägger det för att "dra" ur en del av den milda smaken med tex..mjölk eller, vid mindre mängd kött, rött vin.
    Jag brukar låta det ligga å dra i kjölk och dagen efter putsar jag köttet till både grytbitar och grillskivor. Lägger sedan det att dra igen i en blandning av liiite kiwi//olivolja//kryddor (med det man gillar) och ..ett MÅSTE till vilt..VITLÖK :p
    Gör jag gryta så har jag även liiite vin i grytan. (alkoholen försvinner..) Grillas det..Ja då är det bara att "ösa på" grillen , som ska vara hot så det grillas snabbt.
    Apropå "Kiwi"..haha min dotters bästa vän kallas så..:D

  • matnjutaren 15 maj 2008

    Skrivet av matnjutaren den 15 maj 2008

    Allt vilt blir fantastiskt mört om man har i kiwi redan när man lägger det för att "dra" ur en del av den milda smaken med tex..mjölk eller, vid mindre mängd kött, rött vin.
    Jag brukar låta det ligga å dra i kjölk och dagen efter putsar jag köttet till både grytbitar och grillskivor. Lägger sedan det att dra igen i en blandning av liiite kiwi//olivolja//kryddor (med det man gillar) och ..ett MÅSTE till vilt..VITLÖK :p
    Gör jag gryta så har jag även liiite vin i grytan. (alkoholen försvinner..) Grillas det..Ja då är det bara att "ösa på" grillen , som ska vara hot så det grillas snabbt.
    Apropå "Kiwi"..haha min dotters bästa vän kallas så..:D


    "milda smaken"??? Ha Ha Jag menade ju klart..VILDA! :p

  • MatAnders 15 maj 2008

    Inte för att jag är speciellt mycket för flintastek (torr) så kanske även den blir bra, lovar att meddela när jag testat men helt klart ska jag testa högrev som jag tycker är gott och inte så farligt dyrt.

  • matnjutaren 15 maj 2008

    Blir alldeles UTMÄRKT med högrev! :D
    Vi är som du..:p Vi tycker oxå att flintastek är alldeles för torrt kött att grilla. Finns ju en MASSA annat gott att grilla..som tex. fisk! :D

  • MatAnders 15 maj 2008

    Skrivet av matnjutaren den 15 maj 2008

    Blir alldeles UTMÄRKT med högrev! :D
    Vi är som du..:p Vi tycker oxå att flintastek är alldeles för torrt kött att grilla. Finns ju en MASSA annat gott att grilla..som tex. fisk! :D


    Va kul då måste jag testa, synd om alla som bara köper en flintastek och inte testar att marinera i goda marinader själva sen är dom ju så salta

  • Wombat04 15 maj 2008

    Papaya funkar som mörningsmetod också. Haha, när jag först såg tråden idag så läste jag "ett bra tips på att MÖRDA kött" och tänkte att nu är det någon som vill käcka sig igen! :D:D:D Enzymet i papaya heter papain (undrar om det finns något mamain?).

    Men det där med att kiwi inte skulle gå ihop med grädde ... jag har aldrig varit med om det! Och här hemma har vi sparat tårtor med kiwi och grädde i flera dagar och de är lika goda som den dag de gjordes. Det kanske är familjens kemiska sammansättning som är fel eftersom vi verkar vara olika alla andra? :D(Y)

    Bella

  • tantdrake 15 maj 2008

    Flintastek smakar faktiskt väldigt illa i min mun (N) Fy! Nå´t så överjävligt salt och oheligt dåligt kryddat!!
    Även jag måste pröva kiwin som snabbmörning! Tack för tips!
    Detta är ett fantastiskt ställe.....bara idag har jag hittat massor med tips om allergi-behandlingar, grillsåser och nu mörningstips! Helt underbart (L)

  • matnjutaren 15 maj 2008

    Håller med dej Bella..även våra tårtor har "överlevt". :p
    Så Er familj å Vi ska kanske "bilda grupp" då...^^? :D(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.