Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovis

  • zudette 9 december 2012

    Har en burk Ansjovis hemma som hade bäst före datum i mars det här året. Vågar jag använda den i min Janssons på söndag eller är den bara att slänga?

  • The_mama97mia 9 december 2012

    jag är inte så pipplig, skulle öppna den o lukta o köra - det värsta är väl om den skulle ha råkat härskna lite men det tycker jag du borde känna på lukt/smak? Du har väl haft den i kylen?

  • DoctorWho 9 december 2012

    Många kockar säger att ansjovisen smakar som bäst efter att bäst före datumet gått ut och burken börjar att ändra form.

  • zudette 9 december 2012

    Ja, jag har haft den i kylen och burken har kvar sin ursprungliga form (tyvärr??) Då vågar jag nog chansa. Luktar den konstigt så åker den. Tack för svar! :)

  • rosatalo 9 december 2012

    Jag har fått lära mig att fisk ska man aldrig chansa med. Jag skulle inte använda burken.

  • kallebakom 10 december 2012

    vår familj äter fjolårets surströmming,burkarna brukar vara som bollar !! så ingen fara-ät anjovisen

  • svengelsk 10 december 2012

    Använde en för ett tag sen som var ungefär lika gammal. Det gick bra. Filéerna var lite lösare än vanligt.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.