Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

behöver hjälp!

  • 28 mars 2004

    Är det någon som vet hur man gör mexicansk risotto? Det fanns å köpa förut i äffaren, man tillsate lite köttfärs bara. Men är det någon som vet hur man gör själv?

  • 6 april 2004

    Risotto(Grundrecept) Värm 1 liter buljong av tärning, el. egen, kalv, kyckling el. grönsak efter smak.Skala och finhacka en liten gul lök samt en 1 vitlöksklyfta.Fräs lökhacket i 25 gr smör el. margarin utan att få färg (sautera), om möjligt kör med mixerstav eller mixa till puré. Strö över 4 dl eller aborioris och fräs ihop under omrörning. Det får inte ta färg ! Häll på 2 dl varm buljong, fortsätt att röra hela tiden.Så fort vätskan har kokat in häller man på mer buljong. Rör om hela tiden, det skall vara precis så att riset täcks. Byt ev. ut 2 dl av buljongen mot vittvin om så önskas.Det tar ca 20-22 minuter tills riset är klart.Kontrollera att riset har ett litet tuggmotstånd samt är mjukt. Tag av ifrån spisen och tillsätt 50 gr smör och ca. 80 gr parmesanost. Risotton skall vara saftig och krämig. Serveringsförslag:- Rör i 50 gr färsk spenat/ ruccola när risotton är klar.- Tillsätt blandad stekt svamp.- Rör i 1 påse saffran (0,5 gr) efter 15 minuters koktid.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.