Vad tror ni om att ha både björnbär och krusbär tillsammans?
Passar smakerna ihop, eller skär det sej?
Någon som är kunnig på sånt?
Visst kan jag prova mej fram, men jag tänkte jag kunde slänga ut en fråga ändå, ifall någon testat den kombinationen. :-)
cawn22 augusti 2010
Tänkte du äta dem som de är eller göra något av dem?Bägge har ju rätt mycket syra.I går gjorde vi ungsbakade äppleklyftor och björnbär men vi öste rätt mycket socker på.Äppleklyftorna blev vackert rubinröda och det var riktigt gott med vaniljglass till.
anluk22 augusti 2010
Behövs nog mycket socker isåfall.....
SussC23 augusti 2010
Tack för era svar!
Oj, glömde skriva vad jag skulle ha dom till. .-)
Tänkte prova på att göra marmelad. :-)
sju23 augusti 2010
Jag har aldrig provat men det låter faktiskt inget vidare. Men man vet ju aldrig, det kan vara en smaksensation. :)
boz196523 augusti 2010
Gör en liten sats och prova, sen vet du ju huruvida det passar/inte passar ihop. :)
Men jag kan tänka mig att det kanske borde vara lite mindre andel av krusbären, kanske 30-70 krusbär och björnbär. Men som sagt, testa vet jag... :) Du får gärna rapportera av sen angående resultatet och kanske t.o.m. lägga upp ett recept om det blev lyckat.
boz196523 augusti 2010
Och som anluk skrev: Mycket socker...
SussC23 augusti 2010
Jag tänkte mej 40/60, med mest björnbär, mycket socker och så vanilj.. :-) Kanske jätteäckligt! :-D
Tänkte testa imorn att göra det. Blir det lyckat, lägger jag upp receptet, annars skriver jga nog bara en kommentar här.. :-)
charlottat23 augusti 2010
jag tycker det låter gott! speciellt med vanilj i, tror jag blir bra. ska bli spännande att få höra ditt omdöme sen. ;)
SussC24 augusti 2010
Då var det klart! Fast jag fegade lite med krusbären, tog bara 100g till 400g björnbär. :-)
Blev dock glatt överraskad av resultatet, så nu finns receptet här på matklubben! :-)
http://www.matklubben.se/recept/bjoernbaer-och_krusbaersmarmelad_87741.html?utm_source=recipe&utm_medium=notification
boz196524 augusti 2010
Skrivet av SussC den 24 aug 2010
Då var det klart! Fast jag fegade lite med krusbären, tog bara 100g till 400g björnbär. :-)
Blev dock glatt överraskad av resultatet, så nu finns receptet här på matklubben! :-)
http://www.matklubben.se/recept/bjoernbaer-och_krusbaersmarmelad_87741.html?utm_source=recipe&utm_medium=notification
Har sparat det i min kokbok och det ska absolut testas. :)
Vad tror ni om att ha både björnbär och krusbär tillsammans?
Passar smakerna ihop, eller skär det sej?
Någon som är kunnig på sånt?
Visst kan jag prova mej fram, men jag tänkte jag kunde slänga ut en fråga ändå, ifall någon testat den kombinationen. :-)
Tänkte du äta dem som de är eller göra något av dem?Bägge har ju rätt mycket syra.I går gjorde vi ungsbakade äppleklyftor och björnbär men vi öste rätt mycket socker på.Äppleklyftorna blev vackert rubinröda och det var riktigt gott med vaniljglass till.
Behövs nog mycket socker isåfall.....
Tack för era svar!
Oj, glömde skriva vad jag skulle ha dom till. .-)
Tänkte prova på att göra marmelad. :-)
Jag har aldrig provat men det låter faktiskt inget vidare. Men man vet ju aldrig, det kan vara en smaksensation. :)
Gör en liten sats och prova, sen vet du ju huruvida det passar/inte passar ihop. :)
Men jag kan tänka mig att det kanske borde vara lite mindre andel av krusbären, kanske 30-70 krusbär och björnbär. Men som sagt, testa vet jag... :) Du får gärna rapportera av sen angående resultatet och kanske t.o.m. lägga upp ett recept om det blev lyckat.
Och som anluk skrev: Mycket socker...
Jag tänkte mej 40/60, med mest björnbär, mycket socker och så vanilj.. :-) Kanske jätteäckligt! :-D
Tänkte testa imorn att göra det. Blir det lyckat, lägger jag upp receptet, annars skriver jga nog bara en kommentar här.. :-)
jag tycker det låter gott! speciellt med vanilj i, tror jag blir bra. ska bli spännande att få höra ditt omdöme sen. ;)
Då var det klart! Fast jag fegade lite med krusbären, tog bara 100g till 400g björnbär. :-)
Blev dock glatt överraskad av resultatet, så nu finns receptet här på matklubben! :-)
http://www.matklubben.se/recept/bjoernbaer-och_krusbaersmarmelad_87741.html?utm_source=recipe&utm_medium=notification
Då var det klart! Fast jag fegade lite med krusbären, tog bara 100g till 400g björnbär. :-)
Blev dock glatt överraskad av resultatet, så nu finns receptet här på matklubben! :-)
http://www.matklubben.se/recept/bjoernbaer-och_krusbaersmarmelad_87741.html?utm_source=recipe&utm_medium=notification
Har sparat det i min kokbok och det ska absolut testas. :)