Funderar på att skaffa mig en Crock-Pot, och då undrar jag om det är nån som använder en sån själv?
Ser ju onekligen bra ut, men jag är rädd att det ska bli en hyllvärmare av den som med så många andra saker... ;)
wildlife11 juli 2011
Puff
frucaos11 juli 2011
Har goda vänner som älskar sin! Men så är hon amerikan också! :-)
Men allvarligt - ska vara bra har jag hört.
Själv begriper jag inte riktigt en sak bara - tryckkokare är ju så bra för att det bevarar näringsämnena bättre samtidigt som maten blir klar så mycket fortare. Crockpot är bra för att det tar så lång tid? ... Förklara gärna för mig, så kan det hända att den dyker upp på önskelistan till jul!
wildlife11 juli 2011
Som jag förstått det hela så tillagas maten på låg temperatur... tror inte det är mer än ca. 80 grader... och det ska tydligen resultera i att potatis och andra gönsaker behåller tuggmotstånd och näring samtidigt som köttet ska bli riktigt mört och fint... :)
Tesslatess11 juli 2011
En sån skulle man ju ha, det blir ju inte alls lika varmt i köket som när man gör en gryta i ugnen, och känns inte lika obehagligt att lämna hemmet. Fast frågan är ju om det inte blir godare med en väl inkörd lergryta. Men att tillbereda innan man går till jobbet och sen att den lagar sej själv, fungerar det i praktiken så är det ju hur bra som helst.
All mat smakar ju bättre när den är sakta tillagad, inte bara grytor, man skulle ju faktist kunna göra mycket gott. Eller?
Nu vill jag oxå ha en sån!
wildlife11 juli 2011
Ja, jag älskar att både göra och äta grytor... det är nog den ultimata avslappningsmaten för mig... {eat}
Sen har den ju funnits ända sedan 70-talet i USA, så den borde ju vara utprovad och säker kan man tycka... :)
wildlife12 juli 2011
Nu har jag beställt en iaf... återkommer med recension när jag hunnit testa den... {clap}
maerta13 juli 2011
Googlade just Crock Pot. Hmmm, verkar intressant. Blir sugen på att skaffa en sån... Snälla, ni som har en sådan kan väl berätta lite mer om vad ni tycker?
Sarapara13 juli 2011
Finns den att köpa i Sverige? Mina amerikanska släktingar använder den flitig.
Roskerstin13 juli 2011
Blir oxå nyfiken, hittade dessa länkar där man kan beställa den:
Har just varit i USA och fick vetskap om denna fantastiska gryta enligt släkten. Så igår fick jag min slow cooker på posten. En billigare variant än originalet på tretti.se För att testa om jag gillar den. Det vore ju toppen om vi kunde dela med oss av recept här på världens bästa matklubb. Hur har det gått för er som redan har provat?:)
matiz12319 juli 2012
Hej Allihopa! Detta kanske ni tycker är en lite konstig kommentar, men jag undrar ändå, vad betyder puff
safir7419 juli 2012
Skrivet av boy16 den 19 jul 2012
Hej Allihopa! Detta kanske ni tycker är en lite konstig kommentar, men jag undrar ändå, vad betyder puff
Man puffar upp tråden...
Tesslatess10 december 2012
Kan man grädda bröd i crock-pot:en?
knyppeltanten12 december 2012
Blir maten som ni lagar i den god? Fick reklam med crock-pot förut i höst och blev nyfiken.
maman13 december 2012
Köpte en CrockPot för ett ca tre månader sen. Kan inte säga att jag använder den dagligen, men ofta!
Gör oftast grytor och soppor i den, kanonbra resultat utan passning.
Risgrynsgröten är också en höjdare att laga i den!
Min "äkta" CrockPot har en insats av stengods, snygg svart behållare som lyfts ur själva värmedelen och sätts fram på bordet.
Det enda jag liiite ångrar är att jag inte letade upp någon med CrockPot sateuse, där går insatsen tydligen att att sätta på spisen när man vill bryna på något först..
Jag vill absolut rekommendera den!!
eva231 december 2013
Jag är också intresserad av en crock pot men vill gärna höra vad andra användare tycker?
Skojverket2 december 2013
Vi har haft en CrockPot i ett år nu. Suverän till grytor, köttfärssåser och stroganoffar.
Ladda den på morgonen och ät direkt när du kommer hem. Nästan som restaurang.
Allt blir fantastiskt smakrikt och mört. Möjligtvis lite väl mört ibland. Rycker du för hårt i kycklingbenet, får du bara upp just precis benet.
Vi har den större helautomatiska varianten med varmhållningsmöjlighet, så det gör inget om man blir lite "sen till maten".
Tänk på att den måste fyllas till en viss gräns, inget för småportioner.
Rekommenderas varmt!
Tesslatess3 december 2013
Jag gillar min croc-pot väldigt mycket även om jag inte använder den dagligen. Det går att göra så mycket i den.
Det är så enkelt, och maten blir jättegod, brukar göra köttbullar i tomatsås i den, och det gillas av hela familjen.
Den var helt suverän att göra barnmat i när grabben var yngre. Satte igång den på kvällen och hade ett par portioner vällagad mat till dagen efter.
Problemet är att jag har den manuella varianten, därför använder jag en timer för att maten inte ska lagas för länge.
Om jag skulle köpa en idag skulle jag köpa den automatiska som slår över till varmhållning själv.
Förutom grytor och soppor så går det att baka i den, kanske inte så jättelätt, men det går.
Och så är den snygg att titta på :)
Funderar på att skaffa mig en Crock-Pot, och då undrar jag om det är nån som använder en sån själv?
Ser ju onekligen bra ut, men jag är rädd att det ska bli en hyllvärmare av den som med så många andra saker... ;)
Puff
Har goda vänner som älskar sin! Men så är hon amerikan också! :-)
Men allvarligt - ska vara bra har jag hört.
Själv begriper jag inte riktigt en sak bara - tryckkokare är ju så bra för att det bevarar näringsämnena bättre samtidigt som maten blir klar så mycket fortare. Crockpot är bra för att det tar så lång tid? ... Förklara gärna för mig, så kan det hända att den dyker upp på önskelistan till jul!
Som jag förstått det hela så tillagas maten på låg temperatur... tror inte det är mer än ca. 80 grader... och det ska tydligen resultera i att potatis och andra gönsaker behåller tuggmotstånd och näring samtidigt som köttet ska bli riktigt mört och fint... :)
En sån skulle man ju ha, det blir ju inte alls lika varmt i köket som när man gör en gryta i ugnen, och känns inte lika obehagligt att lämna hemmet. Fast frågan är ju om det inte blir godare med en väl inkörd lergryta. Men att tillbereda innan man går till jobbet och sen att den lagar sej själv, fungerar det i praktiken så är det ju hur bra som helst.
All mat smakar ju bättre när den är sakta tillagad, inte bara grytor, man skulle ju faktist kunna göra mycket gott. Eller?
Nu vill jag oxå ha en sån!
Ja, jag älskar att både göra och äta grytor... det är nog den ultimata avslappningsmaten för mig... {eat}
Sen har den ju funnits ända sedan 70-talet i USA, så den borde ju vara utprovad och säker kan man tycka... :)
Nu har jag beställt en iaf... återkommer med recension när jag hunnit testa den... {clap}
Googlade just Crock Pot. Hmmm, verkar intressant. Blir sugen på att skaffa en sån... Snälla, ni som har en sådan kan väl berätta lite mer om vad ni tycker?
Finns den att köpa i Sverige? Mina amerikanska släktingar använder den flitig.
Blir oxå nyfiken, hittade dessa länkar där man kan beställa den:
http://www.bagarenochkocken.se/shop/?cat_id=373&head_id=39&gclid=COXg_P_5_akCFYoJ3wodrSUU0w
http://www.interiora.se/Varumaerken/Crock-Pot?gclid=CJX-8pD6_akCFYoJ3wodrSUU0w
http://www.acreto.se/Crock-Pot
Finns säkert fler än dessa åxå... bara att Googla... ;)
http://www.mamut.net/acreto/shop/
http://www.bagarenochkocken.se/shop/?cat_id=373&head_id=39&gclid=CM_T4aP7_akCFQQYzQoduDEn0g
http://www.interiora.se/Varumaerken/Crock-Pot?gclid=CIG4mbH7_akCFQu-zAodh0gdxg
Har just varit i USA och fick vetskap om denna fantastiska gryta enligt släkten. Så igår fick jag min slow cooker på posten. En billigare variant än originalet på tretti.se För att testa om jag gillar den. Det vore ju toppen om vi kunde dela med oss av recept här på världens bästa matklubb. Hur har det gått för er som redan har provat?:)
Hej Allihopa! Detta kanske ni tycker är en lite konstig kommentar, men jag undrar ändå, vad betyder puff
Hej Allihopa! Detta kanske ni tycker är en lite konstig kommentar, men jag undrar ändå, vad betyder puff
Man puffar upp tråden...
Kan man grädda bröd i crock-pot:en?
Blir maten som ni lagar i den god? Fick reklam med crock-pot förut i höst och blev nyfiken.
Köpte en CrockPot för ett ca tre månader sen. Kan inte säga att jag använder den dagligen, men ofta!
Gör oftast grytor och soppor i den, kanonbra resultat utan passning.
Risgrynsgröten är också en höjdare att laga i den!
Min "äkta" CrockPot har en insats av stengods, snygg svart behållare som lyfts ur själva värmedelen och sätts fram på bordet.
Det enda jag liiite ångrar är att jag inte letade upp någon med CrockPot sateuse, där går insatsen tydligen att att sätta på spisen när man vill bryna på något först..
Jag vill absolut rekommendera den!!
Jag är också intresserad av en crock pot men vill gärna höra vad andra användare tycker?
Vi har haft en CrockPot i ett år nu. Suverän till grytor, köttfärssåser och stroganoffar.
Ladda den på morgonen och ät direkt när du kommer hem. Nästan som restaurang.
Allt blir fantastiskt smakrikt och mört. Möjligtvis lite väl mört ibland. Rycker du för hårt i kycklingbenet, får du bara upp just precis benet.
Vi har den större helautomatiska varianten med varmhållningsmöjlighet, så det gör inget om man blir lite "sen till maten".
Tänk på att den måste fyllas till en viss gräns, inget för småportioner.
Rekommenderas varmt!
Jag gillar min croc-pot väldigt mycket även om jag inte använder den dagligen. Det går att göra så mycket i den.
Det är så enkelt, och maten blir jättegod, brukar göra köttbullar i tomatsås i den, och det gillas av hela familjen.
Den var helt suverän att göra barnmat i när grabben var yngre. Satte igång den på kvällen och hade ett par portioner vällagad mat till dagen efter.
Problemet är att jag har den manuella varianten, därför använder jag en timer för att maten inte ska lagas för länge.
Om jag skulle köpa en idag skulle jag köpa den automatiska som slår över till varmhållning själv.
Förutom grytor och soppor så går det att baka i den, kanske inte så jättelätt, men det går.
Och så är den snygg att titta på :)