Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

eget vetemjöl special?

  • mistralwind 13 februari 2008

    Jag har läst att om man inte har vetemjöl special hemma kan an blanda ner lite bakpulver i vanligt vetemjöl.
    Är det någon som har nåt ungefärligt mått, om det funkar?

    tack.

  • markus 16 februari 2008

    Nu tror jag att du är ute efter ett "selfraising flour". Special behöver precis samma hjälp av jäst eller bakpulver för att växa. skillnaden mellan special och vanligt vetemjöl är hellre att special innehåller mer gluten, och blir trådigare än vanligt. Dessutom behöver det nästan dubbelt så lång blandningstid som vanligt mjöl.

  • Sacramento 24 februari 2008

    Nej, pröva inte.....
    För att försöka förklara detta en aning: Mängden gluten i ett mjöl avgör mjölets (degens) förmåga att bilda dessa små trådar som föregående talar om ju mer gluten ju fler trådar förutsatt naturligtvis att den arbes korrekt. Ju fler trådar ( degen blir mer elastisk) som kan bildas ju större blir degens förmåga att töja sig under jästiden.
    Lösning, köp hem en påse med gluten och blanda själv till ett vetemjöl special när du behöver. Kan vara lite svårt att hitta men tala med närmsta lilla konditori eller bageri så kan de säkert hjälpa dig

  • Okänd 24 februari 2008

    Jag blandar alltid i ett par teskedar bakpulver i mjölet när jag bakar bullar. :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.