Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk utan ben

  • 20 mars 2000

    Hej.Jag har aldrig lagat fisk i hela mitt liv, men det ska ju tydligen vara så nyttigt så det är väl bäst att börja. Ända sen jag var liten har jag dock hatat fisk pga att man måste sitta och pilla massa små ben, det är ju inte kul när man är hungrig och bara vill äta. Så min fråga är: Finns det fisk utan ben? Dom här frusna torskfiléerna och sånt som man köper på stormarknaden, är det ben i dom? Jag har läst på förpackningarna, men det står ju inget om ifall det är ben i dom.Hej,Bill.

  • 20 mars 2000

    HejSå vitt jag kan minnas så har jag aldrig stött på några ben i de frysta fiskblocken. Men något enstaka kan ju tänkas bli kvar. Det finns nog inga garantier där. När jag köper färska filéer av tex torsk eller lax så plockar jag lätt ur benen med en platt pincett innan jag tillagar fisken.Lycka till!

  • 21 mars 2000

    Jag har också alltid haft fobi för fiskben därför lagar jag nästan bara laxfilé. Det är sällan ben i den och de som finns är lätta att ta bort. Dessutom är det otroligt mycket godare än frysta torskblock. /Cecilia

  • 22 mars 2000

    Det är alltid problem med ben i fisken. Själv arbetar jag med fisk och säljer fisk, Om Du köper file av plattfisk så är den benfri, typ spättafile rödtungafile.Jag vet ej var Du bor men om Du har en fiskaffär på orten kan Du alltid gå dit och be att de tar bort bena i filen. Många av de s k rundfiskarna kan man skära ut bena på Lämpliga fiskar för det är gös och torsk.Så gör ett försök för fisk är både gott och nyttigt, och enkelt att tillaga.Hej Marianne

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.