Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gädda

  • 20 december 2004

    Hej!Har ca 1.5 kg gädda som jag inte vet hur jag ska laga till. Önskar recept eller tips på vad man kan göra.

  • 6 januari 2005

    "Enklaste" receptet är som följer:Filea gäddan och dra ut övriga ben med en plattång. Salta och låt den ligga och dra åt sig sältan nån timme.Lägg fileerna i smord, ugnssäker form. Täck med ströbröd (ev kryddor blandat) och klicka lite smör/margarin över.Stek i 200 graders ugnsvärme. Tidsåtgång beror på hur tjocka fileerna är. Stek tills den är genomstekt (inte för länge då blir den torr). Kolla med en gaffel.Under tiden kan du göra pepparrotssås med fiskbuljontärning som bas, eller en kall pepparrotssås med lättcreme fraische om man vill vara lite nyttigare. Färsk riven pepparrot eller från tub går också bra.Severas med kokt potatis.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.