Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hare

  • 6 december 1999

    En vänlig svägerska erbjöd mig en harstek och jag tackade ja direkt. Men... hur gör jag nu? Eller, är det nån som har ett bra recept på hare?

  • 9 december 1999

    Gör förslagsvis en hargyta från Tyskland.Stycka haren i mindre delar. Krydda med enbär, peppar, nejlikor, timjan och lagerblad.Bryn köttet i fett, tillsammans med lite hackat fläsk.Lägg i grönsaker, som te x morotsslantar, smålök och champinjoner och häll på vatten så att det nästan täcker.Koka 20-60 min, beroende av hur fint köttet är. Smaka av så att det är genomlagat.Red av såsen med idealmjöl, smaksätt ev med rödvin och mer kryddor om det behövs.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.