Har någon erfarenhet av Jamie Oliver´s pizza baksten? Står inte i annonsen vad det är för sten.Står dock att den ska tåla upp till 600 grader.
http://www.frapp.se/sv/matlagning-kok-Jamie-Oliver/jamie-oliver-pizza-baksten.php?group=
Har tänkt att prova på att baka knäckebröd och även annat "stenugnsbakat" bröd. Och så pizza förstås... :)
pihal17 januari 2015
Jag har denna sten. Har gjort pizza på den med väldigt bra resultat. Enklast är att kavla ut degen till en rund platta och lägga den på stenen som skall vara uppvärmd innan. Lägg sen på den fyllning du vill ha. Om man lägger på fyllningen innan så kan det vara lite knepigt att få på pizzan på stenen, grädda och njut. Man kan även använda den i grillen och göra pizza det blir faktiskt ännu bättre än i ugnen tycker jag. Har även bakat tunnbröd på den, blir också jättebra.
Man kan även göra focaccia för att du lättast skall få över bröd och pizza degar till stenen är det lämpligt att ha en bakspade. Kommer inte ihåg om det ingick tillsammans med stenen. Jag har nämligen två stenar och i den ena ingick en bakspade. Kör med två stenar ibland i varmluftsugn om vi är många. Man kan även göra ciabatta, naanbröd, pitabröd m m. Lycka till.
Har någon erfarenhet av Jamie Oliver´s pizza baksten? Står inte i annonsen vad det är för sten.Står dock att den ska tåla upp till 600 grader.
http://www.frapp.se/sv/matlagning-kok-Jamie-Oliver/jamie-oliver-pizza-baksten.php?group=
Har tänkt att prova på att baka knäckebröd och även annat "stenugnsbakat" bröd. Och så pizza förstås... :)
Jag har denna sten. Har gjort pizza på den med väldigt bra resultat. Enklast är att kavla ut degen till en rund platta och lägga den på stenen som skall vara uppvärmd innan. Lägg sen på den fyllning du vill ha. Om man lägger på fyllningen innan så kan det vara lite knepigt att få på pizzan på stenen, grädda och njut. Man kan även använda den i grillen och göra pizza det blir faktiskt ännu bättre än i ugnen tycker jag. Har även bakat tunnbröd på den, blir också jättebra.
Man kan även göra focaccia för att du lättast skall få över bröd och pizza degar till stenen är det lämpligt att ha en bakspade. Kommer inte ihåg om det ingick tillsammans med stenen. Jag har nämligen två stenar och i den ena ingick en bakspade. Kör med två stenar ibland i varmluftsugn om vi är många. Man kan även göra ciabatta, naanbröd, pitabröd m m. Lycka till.