Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

kyckling

  • 12 januari 2002

    Är det nån som har ett bra recept på Glacerad kyckling

  • 27 mars 2002

    Kyckling klubba (Bena ur över delen av låret)1 l vatten1½ msk peppar mix hela korn (svart, vit och rosé)2-3 LagerbladKoka upp vattnet med kryddorna, lägg sedan i kyckling klubban och låt sjuda i 10-15 minGlacen:3 dl demi glace (en kraftigt reducerad kött sky)1 dl honung½dl sweet Thai chili sauce1 hackad röd chili (urkärnad)1 hackad charlotten lök½dl riven ingefäraFräs charlotten löken, ingefäran och chilin i Milda smör, värm upp Demi glacen och häll över.Smak sätt med honungen och sweet chili saucen.Plocka upp kycklingen ur buljongen (som man kan sila och spara om man vill)pensla på glacen ett tunt lager på kycklingen, sätt in kycklingen i ugn på 160-170 grader i 5 min ta ut pensla igen och kör ytterligare 5 min gör samma sak en gång till.Sen är kycklingen klar.Risotto:1½dl avori ris1 l grönsaks buljong på flaska (utspädd)1 blancherad och urkärnad tomat som skall skäras i fina tärningar1 grön paprika som skall skäras i fina tärningar2 st 5mm skivor Aubergine som också skall skäras i fina tärningar1 medel stor rödlök finhackad (jättefin)1 dl färska och skalade räkor½ dl vit vin½ dl tropisk juicehäll riset i en lagom stor kastrull häll i 3dl buljong låt koka bort.Upprepa detta tills det blir en krämig risotto.Häll i vinet, juicen, rödlöken och paprikan och låt vätskan koka bort, lägg sedan ner tomaterna och auberginerna rör om smaksätt med salt.Rotziki: 1dl matlagnings yoghurt½vitlöks klyfta1msk smulad feta ost1-1½dl riven av vattnad majrova1msk hackad blad persiljasalt/pepparRinn av ca 2dl matlagnings yoghurt (ett par timmar) blanda resterande komponenter smaka av med salt och pepparGarnering: Citron cest, riven parmesan och timjandet här iofs en hel rätt men håll till godo det är min tävlings rätt till milda stipendiet

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.