Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammframdel, någon som vet?

  • Cheriie 15 oktober 2008

    Någon som vet hur man tilllagar en lammframdel i ugnen, hur många grader skall ugnen vara på och hur lång tid?

  • maggi 15 oktober 2008

    Lamm framdel är verklgen en riktig festrätt. Brukar göra den i lergryta, köttet blir verkligen mört och såååå gott. Krydda med vitlöksklyftor som stickes in i köttet salt,peppra samt gnid in den med oregano samt rosmarin. Har ett super recept i min kokbok. Ugnen skalll vara på 180-200 grader och det tar ca 2-3 timmar.( ev mer beroende på hur många kilo benet är på) Tar sin tid men verkligen värt att vänta.(Y) Du ser när köttet släpper benet. Lycka till!!!!!!

  • Cheriie 15 oktober 2008

    Tack för tipset, har ingen lergryta men har en ungsform i glas med glaslock, går det bra det med?

  • maggi 15 oktober 2008

    Skulle tro att det går lika bra med en form med glas lock. Till sist när köttet är färdigt kan du ju ta av locket så det får lite extra färg.( Om det behövs.).

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.