Någon som vet hur man tilllagar en lammframdel i ugnen, hur många grader skall ugnen vara på och hur lång tid?
maggi15 oktober 2008
Lamm framdel är verklgen en riktig festrätt. Brukar göra den i lergryta, köttet blir verkligen mört och såååå gott. Krydda med vitlöksklyftor som stickes in i köttet salt,peppra samt gnid in den med oregano samt rosmarin. Har ett super recept i min kokbok. Ugnen skalll vara på 180-200 grader och det tar ca 2-3 timmar.( ev mer beroende på hur många kilo benet är på) Tar sin tid men verkligen värt att vänta.(Y) Du ser när köttet släpper benet. Lycka till!!!!!!
Cheriie15 oktober 2008
Tack för tipset, har ingen lergryta men har en ungsform i glas med glaslock, går det bra det med?
maggi15 oktober 2008
Skulle tro att det går lika bra med en form med glas lock. Till sist när köttet är färdigt kan du ju ta av locket så det får lite extra färg.( Om det behövs.).
Någon som vet hur man tilllagar en lammframdel i ugnen, hur många grader skall ugnen vara på och hur lång tid?
Lamm framdel är verklgen en riktig festrätt. Brukar göra den i lergryta, köttet blir verkligen mört och såååå gott. Krydda med vitlöksklyftor som stickes in i köttet salt,peppra samt gnid in den med oregano samt rosmarin. Har ett super recept i min kokbok. Ugnen skalll vara på 180-200 grader och det tar ca 2-3 timmar.( ev mer beroende på hur många kilo benet är på) Tar sin tid men verkligen värt att vänta.(Y) Du ser när köttet släpper benet. Lycka till!!!!!!
Tack för tipset, har ingen lergryta men har en ungsform i glas med glaslock, går det bra det med?
Skulle tro att det går lika bra med en form med glas lock. Till sist när köttet är färdigt kan du ju ta av locket så det får lite extra färg.( Om det behövs.).