Super gottca 3 1/2 dl3 ägg2 citroner2 dl socker50 g delikatessmargarin eller smörSkrubba citronerna noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Vispa ihop ägg och socker i en liten rostfri kastrull. Vispa i saft och skal. Värm på svag medan du hela tiden rör. Rör tills krämen tjocknat men den får inte koka. Dra från värmen och klicka i det kalla smöret. Rör om och låt kallna.Med lemoncurd på smörgåsen eller skorpan behövs inget bordsmargarin.
Super gottca 3 1/2 dl3 ägg2 citroner2 dl socker50 g delikatessmargarin eller smörSkrubba citronerna noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Vispa ihop ägg och socker i en liten rostfri kastrull. Vispa i saft och skal. Värm på svag medan du hela tiden rör. Rör tills krämen tjocknat men den får inte koka. Dra från värmen och klicka i det kalla smöret. Rör om och låt kallna.Med lemoncurd på smörgåsen eller skorpan behövs inget bordsmargarin.
Kan man steka eller marinera i det?