Hur får man äggvitan att bli fast när man vispar ner socker?
josse1229 mars 2009
Skrivet av anki09 den 29 mar 2009
Hur får man äggvitan att bli fast när man vispar ner socker?
det är bara att vispa på... vissa tar nån droppe ättika eller citronsaft i också..
The_mama97mia29 mars 2009
Jag har också läst nånstans att det är viktigt att bunke och vispar är riktigt rena när man ska vispa.
Mamsen12329 mars 2009
Se till att det inte finns nån som helst äggula i vitorna.
Använd en glas eller rostfri skål, absolut ren och torr, gäller även vispen.
Vispa först upp vitan till fast konsistens, sedan kan du vispa i sockret, häll i lite i taget, o vispa på hög hastighet.
Du kan tillsätta nån tsk ättika också.
Lycka till :)
TM29 mars 2009
Jag böt upp mig till en bättre elvisp(450 w) fick super maräng då.Det går på någon minut.
Annras29 mars 2009
Jag vispar alltid äggvitan först, tillsätter sedan sockret lite i taget, och vispar tills smeten är tjock och blank.
anki0931 mars 2009
Stort tack för alla svar.Om maräng, nästa gång kommer jag säkert att lyckas anki09
ceus4013 april 2009
Skrivet av anki09 den 29 mar 2009
Hur får man äggvitan att bli fast när man vispar ner socker?
Spara aggvitor i frysen. Tinade ar dom lattvispade
hansdotter13 april 2009
I en hushållsmaskin går det hela på ett kick=)
Jag kör alltid marängsmet i min Kitchen Aid- funkar kanon! Då vispar jag upp äggvita med 2/3 av sockret och tillsätter sedan resten av sockret när smeten är hård. Jag har även i lite ättika från början.
Hur får man äggvitan att bli fast när man vispar ner socker?
Hur får man äggvitan att bli fast när man vispar ner socker?
det är bara att vispa på... vissa tar nån droppe ättika eller citronsaft i också..
Jag har också läst nånstans att det är viktigt att bunke och vispar är riktigt rena när man ska vispa.
Se till att det inte finns nån som helst äggula i vitorna.
Använd en glas eller rostfri skål, absolut ren och torr, gäller även vispen.
Vispa först upp vitan till fast konsistens, sedan kan du vispa i sockret, häll i lite i taget, o vispa på hög hastighet.
Du kan tillsätta nån tsk ättika också.
Lycka till :)
Jag böt upp mig till en bättre elvisp(450 w) fick super maräng då.Det går på någon minut.
Jag vispar alltid äggvitan först, tillsätter sedan sockret lite i taget, och vispar tills smeten är tjock och blank.
Stort tack för alla svar.Om maräng, nästa gång kommer jag säkert att lyckas anki09
Hur får man äggvitan att bli fast när man vispar ner socker?
Spara aggvitor i frysen. Tinade ar dom lattvispade
I en hushållsmaskin går det hela på ett kick=)
Jag kör alltid marängsmet i min Kitchen Aid- funkar kanon! Då vispar jag upp äggvita med 2/3 av sockret och tillsätter sedan resten av sockret när smeten är hård. Jag har även i lite ättika från början.