Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maräng

  • anki09 29 mars 2009

    Hur får man äggvitan att bli fast när man vispar ner socker?

  • josse12 29 mars 2009

    Skrivet av anki09 den 29 mar 2009

    Hur får man äggvitan att bli fast när man vispar ner socker?


    det är bara att vispa på... vissa tar nån droppe ättika eller citronsaft i också..

  • The_mama97mia 29 mars 2009

    Jag har också läst nånstans att det är viktigt att bunke och vispar är riktigt rena när man ska vispa.

  • Mamsen123 29 mars 2009

    Se till att det inte finns nån som helst äggula i vitorna.
    Använd en glas eller rostfri skål, absolut ren och torr, gäller även vispen.
    Vispa först upp vitan till fast konsistens, sedan kan du vispa i sockret, häll i lite i taget, o vispa på hög hastighet.
    Du kan tillsätta nån tsk ättika också.

    Lycka till :)

  • TM 29 mars 2009

    Jag böt upp mig till en bättre elvisp(450 w) fick super maräng då.Det går på någon minut.

  • Annras 29 mars 2009

    Jag vispar alltid äggvitan först, tillsätter sedan sockret lite i taget, och vispar tills smeten är tjock och blank.

  • anki09 31 mars 2009

    Stort tack för alla svar.Om maräng, nästa gång kommer jag säkert att lyckas anki09

  • ceus40 13 april 2009

    Skrivet av anki09 den 29 mar 2009

    Hur får man äggvitan att bli fast när man vispar ner socker?


    Spara aggvitor i frysen. Tinade ar dom lattvispade

  • hansdotter 13 april 2009

    I en hushållsmaskin går det hela på ett kick=)
    Jag kör alltid marängsmet i min Kitchen Aid- funkar kanon! Då vispar jag upp äggvita med 2/3 av sockret och tillsätter sedan resten av sockret när smeten är hård. Jag har även i lite ättika från början.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.