Hej, nu har vi kokat vår svartvinbärsgelé 22 ggr och den vill ändå inte stelna. Vad ska vi göra nu? Vi har socker i dem, och citronsaft samt geléeringsmedel. Har nu åter hällt dem i en gryta för att göra ett sista försök. Kom gärna med tips. Kanske ska jag tillägga att jag har kokat gelé i nästan 40 år och aldrig tidigare misslyckats. En orsak kan vara att bären var för mogna när vi plockade dem. Men något borde väl ändå kunna göras för att rädda satsen?
stbcn112216 december 2013
Det du skriver stämmer precis med hur det gick med min gelé. Tror också att bären var för mogna
Birgitta
svengelsk16 december 2013
Om allt annat misslyckas kan du inte använda den som saft? Rör ut i hett vatten om den är geléartad och späd med kallt eller använd den som varm dryck.
rostok16 december 2013
Problemet för mig är att jag inte vill ha det som saft. Då slänger jag det hellre, för ingen dricker saft hos oss.
svengelsk16 december 2013
Sorbet?
grebbe116 december 2013
har du provat gelesocker?
annapatrik16 december 2013
När du kokar om, koka upp lite åt gången och dubbla mängden Pektin, det brukar ge resultat.
http://yrhattans.wordpress.com/
boz196517 december 2013
Annars kan du reda av den med lite potatismjöl och använda som saftsås till risgrynsgröten...
rostok17 december 2013
Idag kokade vi om det hela för 3:je gången. Tillsatte sedan gelesocker och VI HAR GELÈ. Skönt att det lyckades. Tror det blivit en mycket söt gelé men vad gör det, man tar ju inte så mycket åt gången.
Helga4419 december 2013
Jag gör numera svartvinbärssylt istället för gelé. Det är precis lika gott till kött och så kan man använda den till annat också!
Hej, nu har vi kokat vår svartvinbärsgelé 22 ggr och den vill ändå inte stelna. Vad ska vi göra nu? Vi har socker i dem, och citronsaft samt geléeringsmedel. Har nu åter hällt dem i en gryta för att göra ett sista försök. Kom gärna med tips. Kanske ska jag tillägga att jag har kokat gelé i nästan 40 år och aldrig tidigare misslyckats. En orsak kan vara att bären var för mogna när vi plockade dem. Men något borde väl ändå kunna göras för att rädda satsen?
Det du skriver stämmer precis med hur det gick med min gelé. Tror också att bären var för mogna
Birgitta
Om allt annat misslyckas kan du inte använda den som saft? Rör ut i hett vatten om den är geléartad och späd med kallt eller använd den som varm dryck.
Problemet för mig är att jag inte vill ha det som saft. Då slänger jag det hellre, för ingen dricker saft hos oss.
Sorbet?
har du provat gelesocker?
När du kokar om, koka upp lite åt gången och dubbla mängden Pektin, det brukar ge resultat.
http://yrhattans.wordpress.com/
Annars kan du reda av den med lite potatismjöl och använda som saftsås till risgrynsgröten...
Idag kokade vi om det hela för 3:je gången. Tillsatte sedan gelesocker och VI HAR GELÈ. Skönt att det lyckades. Tror det blivit en mycket söt gelé men vad gör det, man tar ju inte så mycket åt gången.
Jag gör numera svartvinbärssylt istället för gelé. Det är precis lika gott till kött och så kan man använda den till annat också!