Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mornay?

  • 24 januari 2001

    vad är en Mornaysås? Hur gör man den?

  • 25 januari 2001

    Hej Lisa Mornaysås är helt enkelt en Bechamel med ost och äggulaSåsen används som gratängsås till fiskoch kokta grönsaker.Till ca 5 dl sås1/2dl Tunn Bechamel (vanlig vitsås)3 äggulordrygt 1/2 dl riven ostVispa ner åggulorna i den tunna bechamelen. Tillsätt ostennu får såsen INTE koka mer (kan skära sig) Gör så mycket som går åt (går inte att värma upp.Enkel bechamel:5 dl Mjölk25 gr smör majzenamjölKoka upp mjölken med smöretred av med majzena till lagom konsistens.Använder du vetemjöl (ca ½ dl) måste såsen små koka ca 10 - 15 min för att få bort mjölsmaken.(behövs inte med majzena)Lycka till Gå gärna till http://www.ove.olsson.vg

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.