jag har fått potatismos över....... det är för lite att bara stoppa de i ugnen o för lite för plättar. någon som har tips på vad man kan göra el ha till som "drygar" ut mosen???
tacksam för alla svar o tips.
Ulrika9126 januari 2010
Du kan göra en lite portion sheperds pie, du kan reda sås med potatisen, du kan riva lök och morot och sedan göra plättar, du kan göra köttfärsbiffar och ha potatisen i för att hålla ihop biffarna, du kan göra en liten portion fiskgratäng eller en portion duchessepotatis.
Eller har jag misstförstått dig och du undrar hur du kan dryga ut potatismoset för att få mer mos? Isåfall koka palsternacka, broccoli, blomkål eller kålrot och gör mos på för att sedan blanda ihop. Då får du mer mos.
Gnurf26 januari 2010
Fiskbiffar! Recept använder jag mig inte av tyvärr men i princip är det;
mosat/finhackat fiskkött (torsk, lax, sej osv)
överblivet mos
ägg
salt, peppar, dina favoritkryddor
finhackad rödlök, purjo, paprika osv
ströbröd lr mjöl lr potatismjöl om smeten är för lös
forma i vattensköljda händer, panera i ströbröd. Stek. Njut!!
jag har fått potatismos över....... det är för lite att bara stoppa de i ugnen o för lite för plättar. någon som har tips på vad man kan göra el ha till som "drygar" ut mosen???
tacksam för alla svar o tips.
Du kan göra en lite portion sheperds pie, du kan reda sås med potatisen, du kan riva lök och morot och sedan göra plättar, du kan göra köttfärsbiffar och ha potatisen i för att hålla ihop biffarna, du kan göra en liten portion fiskgratäng eller en portion duchessepotatis.
Eller har jag misstförstått dig och du undrar hur du kan dryga ut potatismoset för att få mer mos? Isåfall koka palsternacka, broccoli, blomkål eller kålrot och gör mos på för att sedan blanda ihop. Då får du mer mos.
Fiskbiffar! Recept använder jag mig inte av tyvärr men i princip är det;
mosat/finhackat fiskkött (torsk, lax, sej osv)
överblivet mos
ägg
salt, peppar, dina favoritkryddor
finhackad rödlök, purjo, paprika osv
ströbröd lr mjöl lr potatismjöl om smeten är för lös
forma i vattensköljda händer, panera i ströbröd. Stek. Njut!!
Här har du en länk...
http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/oeverblivet_potatismos_6078.html
Du kan skarva en köttbullssmet, slänga med i en bröddeg, eller använda i plättar fastän det är lite!
Frys in för att ha i färs eller matbröd längre fram om du inte vill fixa det idag..
Micra nån potatis till, gör mos av det med sen kan du köra gratäng på moset eller vad du vill.
Du kan ju alltid göra brinnande kärlek! (L)(L)
http://www.sr.se/Kristianstad/pepparosalt/recept/kott/skogsmat.stm
Lycka till med moset!(Y)