Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

potatismos!

  • mickes_fru 26 januari 2010

    jag har fått potatismos över....... det är för lite att bara stoppa de i ugnen o för lite för plättar. någon som har tips på vad man kan göra el ha till som "drygar" ut mosen???

    tacksam för alla svar o tips.

  • Ulrika91 26 januari 2010

    Du kan göra en lite portion sheperds pie, du kan reda sås med potatisen, du kan riva lök och morot och sedan göra plättar, du kan göra köttfärsbiffar och ha potatisen i för att hålla ihop biffarna, du kan göra en liten portion fiskgratäng eller en portion duchessepotatis.
    Eller har jag misstförstått dig och du undrar hur du kan dryga ut potatismoset för att få mer mos? Isåfall koka palsternacka, broccoli, blomkål eller kålrot och gör mos på för att sedan blanda ihop. Då får du mer mos.

  • Gnurf 26 januari 2010

    Fiskbiffar! Recept använder jag mig inte av tyvärr men i princip är det;

    mosat/finhackat fiskkött (torsk, lax, sej osv)
    överblivet mos
    ägg
    salt, peppar, dina favoritkryddor
    finhackad rödlök, purjo, paprika osv
    ströbröd lr mjöl lr potatismjöl om smeten är för lös

    forma i vattensköljda händer, panera i ströbröd. Stek. Njut!!

    Här har du en länk...

    http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/oeverblivet_potatismos_6078.html

  • NicolinaZ 26 januari 2010

    Du kan skarva en köttbullssmet, slänga med i en bröddeg, eller använda i plättar fastän det är lite!

  • mooseella 26 januari 2010

    Frys in för att ha i färs eller matbröd längre fram om du inte vill fixa det idag..

  • The_mama97mia 26 januari 2010

    Micra nån potatis till, gör mos av det med sen kan du köra gratäng på moset eller vad du vill.

  • Okänd 26 januari 2010

    Du kan ju alltid göra brinnande kärlek! (L)(L)

    http://www.sr.se/Kristianstad/pepparosalt/recept/kott/skogsmat.stm

    Lycka till med moset!(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.