Jag har ett litet problem. När jag gör paj med äggstanning i så lyckas jag aldrig riktigt. Äggstanningen tar mycket längre tid att stelna än vad receptet anger och då menar jag MYCKET, eller så stelnar den inte alls. Ja följer receptet precis. Vad gör jag för fel? Är det någon som har tips eller råd?
Tack på förhand!
Biggan623 mars 2012
Hej hej,
Äggstanning kan vara känsligt om man kör för vARMT ELLER HAR FÖR MYCKET VÄTSKA 1 DL VÄTSKA PER ÄGG HAR JAG FÅTT HÖRA... LKYCKA TILL IGEN
MosterNettan3 mars 2012
Jag tar lite mindre vätska än ägg. Till en paj tar jag 3 ägg och 2-2½ dl mjölk.
muminlotta3 mars 2012
(Y)
muminlotta4 mars 2012
Är det någon som har fler tips, så jag förhoppningsvis lyckas nästa gång!
Tack för tipsen jag redan fått!
The_mama97mia4 mars 2012
När jag gör äggstanning till pajer brukar jag göra såhär, ofta vill man ju ha ost i också.
Äggstanning:
1 burk keso
3 ägg
1 dl mjölk
Salt
Peppar
riven ost ca 2 dl
Ett annat tips, fast det gällde kanske ugnsomelett - var att vispa i en msk mjöl.
Krike4 mars 2012
När jag gick restaurangskola lärde jag mej 4 msk vätska per ägg. Har alltid fungerat för mej! (Y)
Jag har ett litet problem. När jag gör paj med äggstanning i så lyckas jag aldrig riktigt. Äggstanningen tar mycket längre tid att stelna än vad receptet anger och då menar jag MYCKET, eller så stelnar den inte alls. Ja följer receptet precis. Vad gör jag för fel? Är det någon som har tips eller råd?
Tack på förhand!
Hej hej,
Äggstanning kan vara känsligt om man kör för vARMT ELLER HAR FÖR MYCKET VÄTSKA 1 DL VÄTSKA PER ÄGG HAR JAG FÅTT HÖRA... LKYCKA TILL IGEN
Jag tar lite mindre vätska än ägg. Till en paj tar jag 3 ägg och 2-2½ dl mjölk.
(Y)
Är det någon som har fler tips, så jag förhoppningsvis lyckas nästa gång!
Tack för tipsen jag redan fått!
När jag gör äggstanning till pajer brukar jag göra såhär, ofta vill man ju ha ost i också.
Äggstanning:
1 burk keso
3 ägg
1 dl mjölk
Salt
Peppar
riven ost ca 2 dl
Ett annat tips, fast det gällde kanske ugnsomelett - var att vispa i en msk mjöl.
När jag gick restaurangskola lärde jag mej 4 msk vätska per ägg. Har alltid fungerat för mej! (Y)