Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Problem med äggstanning!

  • muminlotta 3 mars 2012

    Jag har ett litet problem. När jag gör paj med äggstanning i så lyckas jag aldrig riktigt. Äggstanningen tar mycket längre tid att stelna än vad receptet anger och då menar jag MYCKET, eller så stelnar den inte alls. Ja följer receptet precis. Vad gör jag för fel? Är det någon som har tips eller råd?
    Tack på förhand!

  • Biggan62 3 mars 2012

    Hej hej,
    Äggstanning kan vara känsligt om man kör för vARMT ELLER HAR FÖR MYCKET VÄTSKA 1 DL VÄTSKA PER ÄGG HAR JAG FÅTT HÖRA... LKYCKA TILL IGEN

  • MosterNettan 3 mars 2012

    Jag tar lite mindre vätska än ägg. Till en paj tar jag 3 ägg och 2-2½ dl mjölk.

  • muminlotta 3 mars 2012

    (Y)

  • muminlotta 4 mars 2012

    Är det någon som har fler tips, så jag förhoppningsvis lyckas nästa gång!
    Tack för tipsen jag redan fått!

  • The_mama97mia 4 mars 2012

    När jag gör äggstanning till pajer brukar jag göra såhär, ofta vill man ju ha ost i också.

    Äggstanning:
    1 burk keso
    3 ägg
    1 dl mjölk
    Salt
    Peppar
    riven ost ca 2 dl

    Ett annat tips, fast det gällde kanske ugnsomelett - var att vispa i en msk mjöl.

  • Krike 4 mars 2012

    När jag gick restaurangskola lärde jag mej 4 msk vätska per ägg. Har alltid fungerat för mej! (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.