Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

ryska sillen

  • 23 januari 2006

    ryskasillen är ett recept som jag förlagt någonstans.Har någon det så vore jag väldigt glad

  • Mimmiumea 5 april 2008

    Rysk sill 4 portioner
    Tillagningstid ca 40 min + vattenlõggning 6-24 timmar

    4 filéer (ca 450 g)
    4 rödbetor, inlagda
    1 ättiksgurka eller 100 g färsk gurka
    1-2 hårdkokta ägg
    1 bit purjolök eller dill eller gräslök
    Vinägersås:

    1-1½ msk vinäger
    ½ tsk salt
    vitpeppar
    3 msk olja + 1 msk vatten

    Vattlägg sillfiléerna 6-8 timmar, byt vatten en gång under tiden. Skär ett litet smakprov och känn efter om sältan är lagom. Om filead sill vattläggs för länge blir den urlakad i smaken.

    Skär filéerna i 1-2 cm breda bitar. Lägg dem mitt på ett fat. Finhacka rödbetor, gurka och ägg. Snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor. Blanda såsen och häll den över sillen. Lägg hacket i grupper runt sillen och strö över purjon som kan bytas mot klippt gräslök eller dill.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.