ryskasillen är ett recept som jag förlagt någonstans.Har någon det så vore jag väldigt glad
Mimmiumea5 april 2008
Rysk sill 4 portioner
Tillagningstid ca 40 min + vattenlõggning 6-24 timmar
4 filéer (ca 450 g)
4 rödbetor, inlagda
1 ättiksgurka eller 100 g färsk gurka
1-2 hårdkokta ägg
1 bit purjolök eller dill eller gräslök
Vinägersås:
1-1½ msk vinäger
½ tsk salt
vitpeppar
3 msk olja + 1 msk vatten
Vattlägg sillfiléerna 6-8 timmar, byt vatten en gång under tiden. Skär ett litet smakprov och känn efter om sältan är lagom. Om filead sill vattläggs för länge blir den urlakad i smaken.
Skär filéerna i 1-2 cm breda bitar. Lägg dem mitt på ett fat. Finhacka rödbetor, gurka och ägg. Snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor. Blanda såsen och häll den över sillen. Lägg hacket i grupper runt sillen och strö över purjon som kan bytas mot klippt gräslök eller dill.
ryskasillen är ett recept som jag förlagt någonstans.Har någon det så vore jag väldigt glad
Rysk sill 4 portioner
Tillagningstid ca 40 min + vattenlõggning 6-24 timmar
4 filéer (ca 450 g)
4 rödbetor, inlagda
1 ättiksgurka eller 100 g färsk gurka
1-2 hårdkokta ägg
1 bit purjolök eller dill eller gräslök
Vinägersås:
1-1½ msk vinäger
½ tsk salt
vitpeppar
3 msk olja + 1 msk vatten
Vattlägg sillfiléerna 6-8 timmar, byt vatten en gång under tiden. Skär ett litet smakprov och känn efter om sältan är lagom. Om filead sill vattläggs för länge blir den urlakad i smaken.
Skär filéerna i 1-2 cm breda bitar. Lägg dem mitt på ett fat. Finhacka rödbetor, gurka och ägg. Snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor. Blanda såsen och häll den över sillen. Lägg hacket i grupper runt sillen och strö över purjon som kan bytas mot klippt gräslök eller dill.