Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

rödvinsås

  • 31 december 2000

    Hej alla mat glada!Skulle vilja ha ett bra recept på en god rödvin sås.tackar på förhand Dr.golf

  • 2 januari 2001

    Här är en riktigt lyxig variant!Rödvinssås: 1 anjo chili 5 rödlökar, hackade 2 msk socker 3 dl rött vin 2 dl portvin 3 vitlöksklyftor 5 plommontomater 30 g timjan 2 lagerblad 4 svartpepparkorn 3 dl mörk kalvfond salt Lägg chilin i blöt och rensa den. Svetta löken i lite olivolja.Strö över socker och karamellisera. Tillsätt allaingredienser utom kalvfonden. Reducera till hälften.Tillsätt kalvfonden och koka ihop ytterligare. Sila såsen och smaka av. Skala löken och glacera i olivolja och farinsocker. Tillsätt rödvinssåsen. Koka tills lökarna mjuknar. Ta upp dem och låt dem svalna. Tryck ut kärnan och fyll lökarna med kålrotscrème. Innan servering, rosta löken i salamander och nappera med såsen.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.