Hej alla mat glada!Skulle vilja ha ett bra recept på en god rödvin sås.tackar på förhand Dr.golf
2 januari 2001
Här är en riktigt lyxig variant!Rödvinssås: 1 anjo chili 5 rödlökar, hackade 2 msk socker 3 dl rött vin 2 dl portvin 3 vitlöksklyftor 5 plommontomater 30 g timjan 2 lagerblad 4 svartpepparkorn 3 dl mörk kalvfond salt Lägg chilin i blöt och rensa den. Svetta löken i lite olivolja.Strö över socker och karamellisera. Tillsätt allaingredienser utom kalvfonden. Reducera till hälften.Tillsätt kalvfonden och koka ihop ytterligare. Sila såsen och smaka av. Skala löken och glacera i olivolja och farinsocker. Tillsätt rödvinssåsen. Koka tills lökarna mjuknar. Ta upp dem och låt dem svalna. Tryck ut kärnan och fyll lökarna med kålrotscrème. Innan servering, rosta löken i salamander och nappera med såsen.
Hej alla mat glada!Skulle vilja ha ett bra recept på en god rödvin sås.tackar på förhand Dr.golf
Här är en riktigt lyxig variant!Rödvinssås: 1 anjo chili 5 rödlökar, hackade 2 msk socker 3 dl rött vin 2 dl portvin 3 vitlöksklyftor 5 plommontomater 30 g timjan 2 lagerblad 4 svartpepparkorn 3 dl mörk kalvfond salt Lägg chilin i blöt och rensa den. Svetta löken i lite olivolja.Strö över socker och karamellisera. Tillsätt allaingredienser utom kalvfonden. Reducera till hälften.Tillsätt kalvfonden och koka ihop ytterligare. Sila såsen och smaka av. Skala löken och glacera i olivolja och farinsocker. Tillsätt rödvinssåsen. Koka tills lökarna mjuknar. Ta upp dem och låt dem svalna. Tryck ut kärnan och fyll lökarna med kålrotscrème. Innan servering, rosta löken i salamander och nappera med såsen.