Hur sparar man bäst vitlök? Det är så tråkigt när man ska ha en klyfta eller två och vitlöken är: rutten, torr, börjat växa osv. Jag använder ju inte vitlök varje dag, knappast varje vecka ens men vill gärna ändå ha tillgång till "färsk" vitlök utan att behöva köpa en ny varje vecka.
popik27 augusti 2013
Skala vitlöksklyftorna och lägg i en burk med olja så håller de ett bra tag. (Y)
rostok28 augusti 2013
Jag tycker att vitlök håller sig ganska länge om man har dem i kylen. Det har vi alltid.
boz196528 augusti 2013
Svalt, torrt och mörkt om du ska förvara färsk vitlök. Annars kan du som har föreslagits här ovan förvara skalade klyftor i olja eller marinera dem med olja, vinäger och någon krydda, t.ex. färsk, finhackad chili eller örtkryddor. Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna. :)
frele129 augusti 2013
:) Torrt mörkt och svalt kan jag inte erbjuda min vitlök, och i kylen ruttnade den, så det får bli olja då! Tack för tipsen :)
sikaal30 augusti 2013
Jag är som du, jag använder sparsamt med vitlök, tål den dåligt.
Jag brukar skala alla klyftorna, vira in en och en i plastfolie (typ Glad Pack), sedan lägger jag dem i en liten plastburk och lägger i frysen. Det är bara att ta upp de man vill ha, tinar fort gör de också.
Det enda jag har märkt är att klyftorna kan tappa lite smak om de ligger föör länge.
Lycka till
DoctorWho31 augusti 2013
Skrivet av sikaal den 30 aug 2013
Jag är som du, jag använder sparsamt med vitlök, tål den dåligt.
Jag brukar skala alla klyftorna, vira in en och en i plastfolie (typ Glad Pack), sedan lägger jag dem i en liten plastburk och lägger i frysen. Det är bara att ta upp de man vill ha, tinar fort gör de också.
Det enda jag har märkt är att klyftorna kan tappa lite smak om de ligger föör länge.
Lycka till
Hur sparar man bäst vitlök? Det är så tråkigt när man ska ha en klyfta eller två och vitlöken är: rutten, torr, börjat växa osv. Jag använder ju inte vitlök varje dag, knappast varje vecka ens men vill gärna ändå ha tillgång till "färsk" vitlök utan att behöva köpa en ny varje vecka.
Skala vitlöksklyftorna och lägg i en burk med olja så håller de ett bra tag. (Y)
Jag tycker att vitlök håller sig ganska länge om man har dem i kylen. Det har vi alltid.
Svalt, torrt och mörkt om du ska förvara färsk vitlök. Annars kan du som har föreslagits här ovan förvara skalade klyftor i olja eller marinera dem med olja, vinäger och någon krydda, t.ex. färsk, finhackad chili eller örtkryddor. Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna. :)
:) Torrt mörkt och svalt kan jag inte erbjuda min vitlök, och i kylen ruttnade den, så det får bli olja då! Tack för tipsen :)
Jag är som du, jag använder sparsamt med vitlök, tål den dåligt.
Jag brukar skala alla klyftorna, vira in en och en i plastfolie (typ Glad Pack), sedan lägger jag dem i en liten plastburk och lägger i frysen. Det är bara att ta upp de man vill ha, tinar fort gör de också.
Det enda jag har märkt är att klyftorna kan tappa lite smak om de ligger föör länge.
Lycka till
Jag är som du, jag använder sparsamt med vitlök, tål den dåligt.
Jag brukar skala alla klyftorna, vira in en och en i plastfolie (typ Glad Pack), sedan lägger jag dem i en liten plastburk och lägger i frysen. Det är bara att ta upp de man vill ha, tinar fort gör de också.
Det enda jag har märkt är att klyftorna kan tappa lite smak om de ligger föör länge.
Lycka till
(Y)(Y)(Y)(Y)(Y) Jättebra tips! Tack.