Ok, jag ÄLSKAR sushi. Och nu ska jag äntligen få rumpan ur vagnen och göra egen.
Jag köpte färsk tonfisk och färsk lax.
Nu till min fråga...
Jag har läst att skandinavisk lax och tonfisk behöver man inte frysa först. Men hon i affären sa att det var hennes skyldighet att säga att man måste det. Och då kollade jag på nätet och där står det både 2 dagar och 3 dagar...
Vad är det som gäller? Behöver jag frysa fisken? Och i så fall, hur länge?
Tack på förhand!
Mvh
Jonna
Mistys19 november 2011
Japp all fisk som ska ätas rå ska frysas innan pga av parasiter och bakterier som kan leva i fiskkött.
Hur länge ? - jag har bara hört att man ska frysa så länge så att fisken är absolut genomfrusen. Vad kan det ta .......1 dygn kanske. Lite osäker där!
husmusen8819 november 2011
Japps, den bör frysas i 2 dagar har jag hört. för att vara helt genomfrusen. Annars kan parasiterna "vakna" igen. Vet inte hur stor sanningshalten är men jag hade definitivt frusit den ett par dagar.
Mistys19 november 2011
Sökte på nätet nu. Står att den ska frysas minst 24 timmar.
pumpernickel19 november 2011
Har läst 3 dygn. Vissa bakterier dör på kortare frysning men det finns parasiter som inte dör lika fort. Hoppas det blir lyckat :)
Amika20 november 2011
Tack så jättemycket för alla svar! :) Jag låter nog fisken vara fryst i 3 dygn i fall att. :)
Ciabentzel19 februari 2015
Är det någon som har recept på Gomadressing till sushi
Tack Cecilia
kallebakom1 mars 2015
hur vart den ? sushi hemma så himmla gott ! jag gör bara den tror nigri ? en riskudde + laxskiva uppepå,inga rullar för mig
poffa9 juli 2015
Förr var rekommendationerna 2 dygn. På senare tid är det 3 dygn som gäller.
Ny forskning har visat att vissa skadliga organismer överlever 2 dygn.
Ok, jag ÄLSKAR sushi. Och nu ska jag äntligen få rumpan ur vagnen och göra egen.
Jag köpte färsk tonfisk och färsk lax.
Nu till min fråga...
Jag har läst att skandinavisk lax och tonfisk behöver man inte frysa först. Men hon i affären sa att det var hennes skyldighet att säga att man måste det. Och då kollade jag på nätet och där står det både 2 dagar och 3 dagar...
Vad är det som gäller? Behöver jag frysa fisken? Och i så fall, hur länge?
Tack på förhand!
Mvh
Jonna
Japp all fisk som ska ätas rå ska frysas innan pga av parasiter och bakterier som kan leva i fiskkött.
Hur länge ? - jag har bara hört att man ska frysa så länge så att fisken är absolut genomfrusen. Vad kan det ta .......1 dygn kanske. Lite osäker där!
Japps, den bör frysas i 2 dagar har jag hört. för att vara helt genomfrusen. Annars kan parasiterna "vakna" igen. Vet inte hur stor sanningshalten är men jag hade definitivt frusit den ett par dagar.
Sökte på nätet nu. Står att den ska frysas minst 24 timmar.
Har läst 3 dygn. Vissa bakterier dör på kortare frysning men det finns parasiter som inte dör lika fort. Hoppas det blir lyckat :)
Tack så jättemycket för alla svar! :) Jag låter nog fisken vara fryst i 3 dygn i fall att. :)
Är det någon som har recept på Gomadressing till sushi
Tack Cecilia
hur vart den ? sushi hemma så himmla gott ! jag gör bara den tror nigri ? en riskudde + laxskiva uppepå,inga rullar för mig
Förr var rekommendationerna 2 dygn. På senare tid är det 3 dygn som gäller.
Ny forskning har visat att vissa skadliga organismer överlever 2 dygn.