Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Temperaturen i en varmlufstugn?

  • slarvan 5 december 2013

    För några veckor sen köpt vi en ny spis med varmluftsugn. Hur ska jag tänka när jag använder den, stämmer det att jag ska sänka värmen om det är ett recept som är menat till en vanlig ugn? Och blir det bra om man bakar i den...gör bullar, bröd osv....Ska ju göra pepparkakor nu....kommer dom bli bra i varmluftsugnen?

    Ibland när jag gjort potatisklyftor och sånt så tycker jag att dom har bränt fast mer än vad dom gjorde förr i den andra vanliga ugnen. Vad beror det på?

  • jasminen1 5 december 2013

    {worship}
    Hej
    Jag är ingen älskare av varmluftsugn.Tycker inte att det går att baka flera plåtar samtidigt.
    Min ugn gräddade mycket ojämt,ringde efter en montör som kom,han höll med mig att varmluftsugn inte var någon höjdare. jag köpte nya plåtar (svindyra) som var perforerade,då funkade det bättre,
    Jag skulle gärna testa en varluftsugn den tror jag mer på
    Lycka till med baket!
    hälsningar Jasminen

  • mariec 7 december 2013

    Funkar jättebra till det mesta. Sänk temperaturen med 25 grader jämfört med vanlig ugn. Kanon om man ska ha många lager. Understa blir givetvis inte så "gratinerat" men det är bara att skifta plats en stund (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.