du kan göra den på creme fraiche eller matlagningsyoghurt. om du väljer yoghurt så kan du låta den rinna av sig lite genom ett kaffefilter.Riv gurka och pressa i vitlök. klart!salta om du tycker att de behövs. vitlökssmaken tar sig mer om såsen får stå en stud i kylskåp. Lycka till
lenajeanette19 februari 2008
pressa dock ur saften från gurkan så blir den mindre vattnig:)brukar även ha i lite mynta &f ärsk persilja i min...det är nog inte som det ska vara i en traditionell,men gott! lycka till!
Smulpajen19 februari 2008
Jag har morotszatziki på min sida!:)
matvraket26 februari 2008
Jag har tzatsiki under mina recept. Så gott! Mumma... Längtar till sommaren, grillat kött, tzatsiki och råstekt potatis. (Y)
MatAnders26 februari 2008
Jag har Turkisk tzaziki den bör ni pröva blev frälst med en gång...
The_mama97mia26 februari 2008
Knepet med en riktigt god tzatziki är att inte vara rädd för vitlöken.
Antingen låter jag vanlig yoghurt rinna av i kaffefilter eller gör jag på "hink-yoghurt". Minst 4 vitlöksklyftor, måste smakas av. Salt, peppar, riven gurka som får rinna av (salta lite på gurkrivet så drar det ur vätska).
Blanda ihop o ringla över lite god olivolja. Jag brukar också ha lite oregano på. OBS, tzatzikin bör stå o mogna några timmar innan servering. Smaka av efter det.
Vad jag blir sugen på det nu!
anluk26 februari 2008
Har också recept på en mycket god tzatziki hos mig. Är så gott särskilt till grillad cevapcici som vi ofta gör på sommaren.
önskar ett recept på thatsikiröra
du kan göra den på creme fraiche eller matlagningsyoghurt. om du väljer yoghurt så kan du låta den rinna av sig lite genom ett kaffefilter.Riv gurka och pressa i vitlök. klart!salta om du tycker att de behövs. vitlökssmaken tar sig mer om såsen får stå en stud i kylskåp. Lycka till
pressa dock ur saften från gurkan så blir den mindre vattnig:)brukar även ha i lite mynta &f ärsk persilja i min...det är nog inte som det ska vara i en traditionell,men gott! lycka till!
Jag har morotszatziki på min sida!:)
Jag har tzatsiki under mina recept. Så gott! Mumma... Längtar till sommaren, grillat kött, tzatsiki och råstekt potatis. (Y)
Jag har Turkisk tzaziki den bör ni pröva blev frälst med en gång...
Knepet med en riktigt god tzatziki är att inte vara rädd för vitlöken.
Antingen låter jag vanlig yoghurt rinna av i kaffefilter eller gör jag på "hink-yoghurt". Minst 4 vitlöksklyftor, måste smakas av. Salt, peppar, riven gurka som får rinna av (salta lite på gurkrivet så drar det ur vätska).
Blanda ihop o ringla över lite god olivolja. Jag brukar också ha lite oregano på. OBS, tzatzikin bör stå o mogna några timmar innan servering. Smaka av efter det.
Vad jag blir sugen på det nu!
Har också recept på en mycket god tzatziki hos mig. Är så gott särskilt till grillad cevapcici som vi ofta gör på sommaren.