Hej!Jag tänkte ha ett glöggparty till 1:a advent och då bjuda på förutom glögg naturligtvis, även varm cider.Finns det någon som kan tipsa mig om några kul tillbehör att bjuda till, när man vill frångå de obligatoriska lussebullarna och kakorna. Lite knivigt, inte sant?/atta
19 november 2000
Pepparkakor med gorgonzola är ett mycket gott och spännande alternativ.Det låter kanske konstigt men prova!/Johan
22 november 2000
Detta är otroligt gott fast mam kan ha svårt att tänka hur gott denna kombinationen blir i verkligheten.? Blanda ädelost med lite creme fraiche och bre på papperkakor, färdiga att servera direkt.Jag gjorde det i julas och det blev succé och framförall väldigt gott!
26 november 2000
Hittade följande recept på Lingontarteller:2 1/2 dl vetemjöl1 tsk malen kanel1 krm salt1/2 dl små havregryn(Gyllenhammar)100 g smör eller margarin3 msk iskallt vattenFyllning: 1 1/2 dl keso1/2 ask (100 g)philidelphia light1/2 bägare (1 dl) crème fraîche1 ägg1 krm salt1 1/2 dl frysta lingon 1 Mät upp mjöl, kanel, salt,havregryn och matfett imatberedarens bunke. 2 Hacka ihop fettet med övrigaingredienser genom några tryck påmomentknappen. 3 Tillsätt vattnet och snurra snabbtsamman till en deg. Arbeta absolutinte för mycket. 4 Forma degen till en rulle och dela i12 lika stora bitar. Trilla dem tillrunda bollar. Platta ut dem till småkakor och lägg dem i formarna i enmuffins-plåt. Forma dem medtummen så att de fyller helaformarna. Ställ plåten kallt en timme.Förgrädda därefter tartelettskalenpå nedre falsen i 200 grader 10minuter. Så långt kan rättenförberedas dagen före.Fyllning: Mät upp keso,philadelphiaost, crème fraîche, äggoch salt i en bunke. Rör ihopingredienserna mycket lätt med tvågafflar. Smeten blir rinnig om man rörför mycket. Tillsätt 1 dl av lingonendirekt från frysen. Fördela fyllningen ide förgräddade pajskalen imuffinsplåten. Strö över resten avlingonen.Grädda tarteletterna på nedre falseni 200 grader 15-20 minuter tillssmeten stannat. Låt kallna 10minuter i formarna, ta sedan uttarteletterna och låt dem kallna heltpå galler. Kan gräddas påförmiddagen för servering på kvällen.Tips! Degen kan frysas ogräddadsedan den tryckts ut i muffinsplåtensformar. Täck med aluminiumfolie. Gräddadegskalen direkt ur frysen på nedrefalsen i ugnen i 200 grader 12minuter. Fryst deg krymper lite merän färskgräddad.
28 november 2000
HejSka ha ett glöggparty till helgen, såg följande tips på Dukas hemsida, har ej testat, men det låter gott.Chokladtryffel (40st) Ingredienser:1 1/2 dl vispgrädde100 g smör300 g mörk choklad3 msk farinsocker1 msk vaniljsocker1/2 krm malen kardemumma1/2 msk snabbkaffepulverGarnering:3/4 dl kakaoKoka upp smör och grädde i en kastrull.Bryt chokladen i bitar och tillsätt den, farinsocker, vaniljsocker, kardemumma och kaffepulver.Rör om tills chokladen har smält och låt sedan kallna i kylskåp 1-1 1/2 timme.Spritsa ut tryffeln i små toppar eller rulla till bollar.Skikta över kakao och förvara läckerheterna i kylskåpet.Tips:Kardemumma och kaffepulver kan bytas ut mot 2-3 droppar pepparmyntsolja, 2 msk konjak, 2 msk likör eller 1 tsk rivet apelsinskal.
Hej!Jag tänkte ha ett glöggparty till 1:a advent och då bjuda på förutom glögg naturligtvis, även varm cider.Finns det någon som kan tipsa mig om några kul tillbehör att bjuda till, när man vill frångå de obligatoriska lussebullarna och kakorna. Lite knivigt, inte sant?/atta
Pepparkakor med gorgonzola är ett mycket gott och spännande alternativ.Det låter kanske konstigt men prova!/Johan
Detta är otroligt gott fast mam kan ha svårt att tänka hur gott denna kombinationen blir i verkligheten.? Blanda ädelost med lite creme fraiche och bre på papperkakor, färdiga att servera direkt.Jag gjorde det i julas och det blev succé och framförall väldigt gott!
Hittade följande recept på Lingontarteller:2 1/2 dl vetemjöl1 tsk malen kanel1 krm salt1/2 dl små havregryn(Gyllenhammar)100 g smör eller margarin3 msk iskallt vattenFyllning: 1 1/2 dl keso1/2 ask (100 g)philidelphia light1/2 bägare (1 dl) crème fraîche1 ägg1 krm salt1 1/2 dl frysta lingon 1 Mät upp mjöl, kanel, salt,havregryn och matfett imatberedarens bunke. 2 Hacka ihop fettet med övrigaingredienser genom några tryck påmomentknappen. 3 Tillsätt vattnet och snurra snabbtsamman till en deg. Arbeta absolutinte för mycket. 4 Forma degen till en rulle och dela i12 lika stora bitar. Trilla dem tillrunda bollar. Platta ut dem till småkakor och lägg dem i formarna i enmuffins-plåt. Forma dem medtummen så att de fyller helaformarna. Ställ plåten kallt en timme.Förgrädda därefter tartelettskalenpå nedre falsen i 200 grader 10minuter. Så långt kan rättenförberedas dagen före.Fyllning: Mät upp keso,philadelphiaost, crème fraîche, äggoch salt i en bunke. Rör ihopingredienserna mycket lätt med tvågafflar. Smeten blir rinnig om man rörför mycket. Tillsätt 1 dl av lingonendirekt från frysen. Fördela fyllningen ide förgräddade pajskalen imuffinsplåten. Strö över resten avlingonen.Grädda tarteletterna på nedre falseni 200 grader 15-20 minuter tillssmeten stannat. Låt kallna 10minuter i formarna, ta sedan uttarteletterna och låt dem kallna heltpå galler. Kan gräddas påförmiddagen för servering på kvällen.Tips! Degen kan frysas ogräddadsedan den tryckts ut i muffinsplåtensformar. Täck med aluminiumfolie. Gräddadegskalen direkt ur frysen på nedrefalsen i ugnen i 200 grader 12minuter. Fryst deg krymper lite merän färskgräddad.
HejSka ha ett glöggparty till helgen, såg följande tips på Dukas hemsida, har ej testat, men det låter gott.Chokladtryffel (40st) Ingredienser:1 1/2 dl vispgrädde100 g smör300 g mörk choklad3 msk farinsocker1 msk vaniljsocker1/2 krm malen kardemumma1/2 msk snabbkaffepulverGarnering:3/4 dl kakaoKoka upp smör och grädde i en kastrull.Bryt chokladen i bitar och tillsätt den, farinsocker, vaniljsocker, kardemumma och kaffepulver.Rör om tills chokladen har smält och låt sedan kallna i kylskåp 1-1 1/2 timme.Spritsa ut tryffeln i små toppar eller rulla till bollar.Skikta över kakao och förvara läckerheterna i kylskåpet.Tips:Kardemumma och kaffepulver kan bytas ut mot 2-3 droppar pepparmyntsolja, 2 msk konjak, 2 msk likör eller 1 tsk rivet apelsinskal.