Men hallå, hur dyrt får pålägg egentligen bli. Jag är så dålig på alla kött"sorter" och tar tacksammast emot tips på köttbitar som man kan skiva till pålägg sen!
Kraaam
LEDIVO14 februari 2011
Jag gillar steka hel kotlettrad och skiva i tunnt.
The_mama97mia14 februari 2011
ja du... jag brukar köpa storpack till etrapris och frysa in i mindre portioner. Jag tycker Lidl har bra rökt skinka i storpack.
Ibland köper jag "skivspill" och skivar ner o fryser på samma sätt. Annars är det mest ost här på mackor och samma där - köper på mig när det är billigt.
Cassiopeya14 februari 2011
Samma här, tycker också köttpålägg är dyrt, därför blir det mycket ost, hemmagjord marmelad, kokt ägg :) Precis som mama97mia brukar jag köpa skivspill, det funkar till mycket; pålägg, pizza, pastagratäng, pastasås :p
elleave14 februari 2011
Köper mycket pålägg när det är billigt och lägger i frysen, mest skinka och rökt korv osv
Andra pålägg som jag gillar är keso, makrill på burk eller färskost
Bumbis15 februari 2011
Gillar du färdiga köttbullar så är Scans goda att skiva och ha på mackan, enda gångn jag äter dom. När jag var mindre tyckte jag om kalvkorv men en gång när mamma glömt att köpa det så tunnskivade hon falukorv och det var ännu godare. Oj vad jag blev sugen på det nu, Detta är iallafall 2 väldigt billiga pålägg.
Gul1315 februari 2011
Varför inte göra egna köttbullar eller pannbiffar och skiva på mackan?
Egen leverpastej är gott.
jbson15 februari 2011
Ägg & kaviar
mjukost
oj... blev inte direkt köttigt pålägg som ts efterfrågade...
fläsklägg brukar vara rätt så billigt och supergott, det borde gå att skiva upp och ha som pålägg... med lite sötstark senap.
lidobj15 februari 2011
Jag gör egen leverpastej av kycklinglever. Jättegott
Samtidigt som jag gör kycklinglevergryta tar jag undan till pastej. Kryddar upp med lite sambal olek och kör i matberedaren. Lägger i portinsburkar och fryser
elleave15 februari 2011
Hittar man billig nötstek kan man ju göra tjäknul av den och ha på mackan, men vette 17 om det blir så billigt...
boz196515 februari 2011
Köp extra köttfärs när det är billigt i affären och gör köttfärslimpa(or). Skivar du tunt så är det perfekt till pålägg, eller lite tjockare skivor och så har du den till lunch eller kvällsmat.
Experimentera gärna med smaksättning och/eller fyllning.
Man kan t.ex.
* Finskära bacon, knapersteka den och blanda ner i färsen.
* Hårdkoka ägg och lägga i rad i mitten av köttfärslimpan.
* Ha i ärtor och tärnade morötter i smeten (gjorde morsan alltid på 70-talet :p)
* Göra en "lindströmssmet" och forma limpor istället för biffar.
Det är bara fantasin som begränsar.
------------
Edit: rättat lite.
lillawe15 februari 2011
Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}
Hilmer5415 februari 2011
Köp 1kg rimmat sidfläsk och gnid in det med grillkrydda.
Lägg i ugnen och torka på 75-80 grader tills innertemperaturen är 75grader.
Tar ca 6-8 timmar. Låt kallna och skiva tunnt på mackan.
(Y)
Hilmer5415 februari 2011
Skrivet av lillawe den 15 feb 2011
Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}
Låter intressant. Har du recept?
Cilla71a15 februari 2011
Mina favoriter är olika salami & goda kallrökta skinkor och ostar som köpes över disk, tex. Serranoskinka, Milano salami. Men man kan ju alltid skiva överbliven rostbiff, kotlettrad, Dansk fläskstek eller varför inte ha pannbiff, oxbiff, köttbullar eller stekt spätta på mackan?
Eller en god leverpastejmacka med knaperstekt bacon, mums :) Ett stekt ägg på mackan är inte heller så dumt, eller lite makrill i tomatsås på burk.. nä nu blir jag hungrig haha, får väl ta mig en kvällsmacka ;)
lillawe15 februari 2011
Skrivet av Hilmer54 den 15 feb 2011
Skrivet av lillawe den 15 feb 2011
Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}
Låter intressant. Har du recept?
lillawe15 februari 2011
Skrivet av Hilmer54 den 15 feb 2011
Skrivet av lillawe den 15 feb 2011
Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}
Låter intressant. Har du recept?
Ja visst!
lillawe15 februari 2011
Skrivet av Hilmer54 den 15 feb 2011
Köp 1kg rimmat sidfläsk och gnid in det med grillkrydda.
Lägg i ugnen och torka på 75-80 grader tills innertemperaturen är 75grader.
Tar ca 6-8 timmar. Låt kallna och skiva tunnt på mackan.
(Y)
Låter också väldigt gott! Har lagt in recept i din gästbok.
maxxess19 februari 2011
Måste slå ett slag för purjosmör som jag hade på mackan som liten knatte. Inte speciellt dyrt och ett lite annorlunda pålägg som jag fortfarande är förtjust i.
Jag brukar köpa jul eller påskskinka när det är billigt.
Kokar och skär upp på skärmaskin.
Blir så pass att jag lägger några paket i frysen :)
Annars finns det en kalkonkorv på coop forum som är gigantisk och kostar 45 kronor. Den skivar jag också upp på skärmaskin och fryser in i lagom stora paket.
Vi är 6 personer.
Men hallå, hur dyrt får pålägg egentligen bli. Jag är så dålig på alla kött"sorter" och tar tacksammast emot tips på köttbitar som man kan skiva till pålägg sen!
Kraaam
Jag gillar steka hel kotlettrad och skiva i tunnt.
ja du... jag brukar köpa storpack till etrapris och frysa in i mindre portioner. Jag tycker Lidl har bra rökt skinka i storpack.
Ibland köper jag "skivspill" och skivar ner o fryser på samma sätt. Annars är det mest ost här på mackor och samma där - köper på mig när det är billigt.
Samma här, tycker också köttpålägg är dyrt, därför blir det mycket ost, hemmagjord marmelad, kokt ägg :) Precis som mama97mia brukar jag köpa skivspill, det funkar till mycket; pålägg, pizza, pastagratäng, pastasås :p
Köper mycket pålägg när det är billigt och lägger i frysen, mest skinka och rökt korv osv
Andra pålägg som jag gillar är keso, makrill på burk eller färskost
Gillar du färdiga köttbullar så är Scans goda att skiva och ha på mackan, enda gångn jag äter dom. När jag var mindre tyckte jag om kalvkorv men en gång när mamma glömt att köpa det så tunnskivade hon falukorv och det var ännu godare. Oj vad jag blev sugen på det nu, Detta är iallafall 2 väldigt billiga pålägg.
Varför inte göra egna köttbullar eller pannbiffar och skiva på mackan?
Egen leverpastej är gott.
Ägg & kaviar
mjukost
oj... blev inte direkt köttigt pålägg som ts efterfrågade...
fläsklägg brukar vara rätt så billigt och supergott, det borde gå att skiva upp och ha som pålägg... med lite sötstark senap.
Jag gör egen leverpastej av kycklinglever. Jättegott
Samtidigt som jag gör kycklinglevergryta tar jag undan till pastej. Kryddar upp med lite sambal olek och kör i matberedaren. Lägger i portinsburkar och fryser
Hittar man billig nötstek kan man ju göra tjäknul av den och ha på mackan, men vette 17 om det blir så billigt...
Köp extra köttfärs när det är billigt i affären och gör köttfärslimpa(or). Skivar du tunt så är det perfekt till pålägg, eller lite tjockare skivor och så har du den till lunch eller kvällsmat.
Experimentera gärna med smaksättning och/eller fyllning.
Man kan t.ex.
* Finskära bacon, knapersteka den och blanda ner i färsen.
* Hårdkoka ägg och lägga i rad i mitten av köttfärslimpan.
* Ha i ärtor och tärnade morötter i smeten (gjorde morsan alltid på 70-talet :p)
* Göra en "lindströmssmet" och forma limpor istället för biffar.
Det är bara fantasin som begränsar.
------------
Edit: rättat lite.
Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}
Köp 1kg rimmat sidfläsk och gnid in det med grillkrydda.
Lägg i ugnen och torka på 75-80 grader tills innertemperaturen är 75grader.
Tar ca 6-8 timmar. Låt kallna och skiva tunnt på mackan.
(Y)
Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}
Låter intressant. Har du recept?
Mina favoriter är olika salami & goda kallrökta skinkor och ostar som köpes över disk, tex. Serranoskinka, Milano salami. Men man kan ju alltid skiva överbliven rostbiff, kotlettrad, Dansk fläskstek eller varför inte ha pannbiff, oxbiff, köttbullar eller stekt spätta på mackan?
Eller en god leverpastejmacka med knaperstekt bacon, mums :) Ett stekt ägg på mackan är inte heller så dumt, eller lite makrill i tomatsås på burk.. nä nu blir jag hungrig haha, får väl ta mig en kvällsmacka ;)
Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}
Låter intressant. Har du recept?
Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}
Låter intressant. Har du recept?
Ja visst!
Köp 1kg rimmat sidfläsk och gnid in det med grillkrydda.
Lägg i ugnen och torka på 75-80 grader tills innertemperaturen är 75grader.
Tar ca 6-8 timmar. Låt kallna och skiva tunnt på mackan.
(Y)
Låter också väldigt gott! Har lagt in recept i din gästbok.
Måste slå ett slag för purjosmör som jag hade på mackan som liten knatte. Inte speciellt dyrt och ett lite annorlunda pålägg som jag fortfarande är förtjust i.
Purjosmör (pålägg)
Har också ett recept på extra fasta/släta köttbullar som passar mycket bra att skiva, men det kräver köttkvarn..
Köttbullssmet för pikanta köttbullar med bacon
Jag brukar köpa jul eller påskskinka när det är billigt.
Kokar och skär upp på skärmaskin.
Blir så pass att jag lägger några paket i frysen :)
Annars finns det en kalkonkorv på coop forum som är gigantisk och kostar 45 kronor. Den skivar jag också upp på skärmaskin och fryser in i lagom stora paket.
Vi är 6 personer.