Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips på PÅLÄGG

  • islisa 14 februari 2011

    Men hallå, hur dyrt får pålägg egentligen bli. Jag är så dålig på alla kött"sorter" och tar tacksammast emot tips på köttbitar som man kan skiva till pålägg sen!

    Kraaam

  • LEDIVO 14 februari 2011

    Jag gillar steka hel kotlettrad och skiva i tunnt.

  • The_mama97mia 14 februari 2011

    ja du... jag brukar köpa storpack till etrapris och frysa in i mindre portioner. Jag tycker Lidl har bra rökt skinka i storpack.
    Ibland köper jag "skivspill" och skivar ner o fryser på samma sätt. Annars är det mest ost här på mackor och samma där - köper på mig när det är billigt.

  • Cassiopeya 14 februari 2011

    Samma här, tycker också köttpålägg är dyrt, därför blir det mycket ost, hemmagjord marmelad, kokt ägg :) Precis som mama97mia brukar jag köpa skivspill, det funkar till mycket; pålägg, pizza, pastagratäng, pastasås :p

  • elleave 14 februari 2011

    Köper mycket pålägg när det är billigt och lägger i frysen, mest skinka och rökt korv osv

    Andra pålägg som jag gillar är keso, makrill på burk eller färskost

  • Bumbis 15 februari 2011

    Gillar du färdiga köttbullar så är Scans goda att skiva och ha på mackan, enda gångn jag äter dom. När jag var mindre tyckte jag om kalvkorv men en gång när mamma glömt att köpa det så tunnskivade hon falukorv och det var ännu godare. Oj vad jag blev sugen på det nu, Detta är iallafall 2 väldigt billiga pålägg.

  • Gul13 15 februari 2011

    Varför inte göra egna köttbullar eller pannbiffar och skiva på mackan?
    Egen leverpastej är gott.

  • jbson 15 februari 2011

    Ägg & kaviar
    mjukost
    oj... blev inte direkt köttigt pålägg som ts efterfrågade...

    fläsklägg brukar vara rätt så billigt och supergott, det borde gå att skiva upp och ha som pålägg... med lite sötstark senap.

  • lidobj 15 februari 2011

    Jag gör egen leverpastej av kycklinglever. Jättegott
    Samtidigt som jag gör kycklinglevergryta tar jag undan till pastej. Kryddar upp med lite sambal olek och kör i matberedaren. Lägger i portinsburkar och fryser

  • elleave 15 februari 2011

    Hittar man billig nötstek kan man ju göra tjäknul av den och ha på mackan, men vette 17 om det blir så billigt...

  • boz1965 15 februari 2011

    Köp extra köttfärs när det är billigt i affären och gör köttfärslimpa(or). Skivar du tunt så är det perfekt till pålägg, eller lite tjockare skivor och så har du den till lunch eller kvällsmat.

    Experimentera gärna med smaksättning och/eller fyllning.

    Man kan t.ex.

    * Finskära bacon, knapersteka den och blanda ner i färsen.
    * Hårdkoka ägg och lägga i rad i mitten av köttfärslimpan.
    * Ha i ärtor och tärnade morötter i smeten (gjorde morsan alltid på 70-talet :p)
    * Göra en "lindströmssmet" och forma limpor istället för biffar.

    Det är bara fantasin som begränsar.

    ------------
    Edit: rättat lite.

  • lillawe 15 februari 2011

    Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
    Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
    Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}

  • Hilmer54 15 februari 2011

    Köp 1kg rimmat sidfläsk och gnid in det med grillkrydda.
    Lägg i ugnen och torka på 75-80 grader tills innertemperaturen är 75grader.
    Tar ca 6-8 timmar. Låt kallna och skiva tunnt på mackan.
    (Y)

  • Hilmer54 15 februari 2011

    Skrivet av lillawe den 15 feb 2011

    Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
    Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
    Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}


    Låter intressant. Har du recept?

  • Cilla71a 15 februari 2011

    Mina favoriter är olika salami & goda kallrökta skinkor och ostar som köpes över disk, tex. Serranoskinka, Milano salami. Men man kan ju alltid skiva överbliven rostbiff, kotlettrad, Dansk fläskstek eller varför inte ha pannbiff, oxbiff, köttbullar eller stekt spätta på mackan?
    Eller en god leverpastejmacka med knaperstekt bacon, mums :) Ett stekt ägg på mackan är inte heller så dumt, eller lite makrill i tomatsås på burk.. nä nu blir jag hungrig haha, får väl ta mig en kvällsmacka ;)

  • lillawe 15 februari 2011

    Skrivet av Hilmer54 den 15 feb 2011

    Skrivet av lillawe den 15 feb 2011

    Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
    Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
    Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}


    Låter intressant. Har du recept?

  • lillawe 15 februari 2011

    Skrivet av Hilmer54 den 15 feb 2011

    Skrivet av lillawe den 15 feb 2011

    Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
    Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
    Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}


    Låter intressant. Har du recept?

    Ja visst!

  • lillawe 15 februari 2011

    Skrivet av Hilmer54 den 15 feb 2011

    Köp 1kg rimmat sidfläsk och gnid in det med grillkrydda.
    Lägg i ugnen och torka på 75-80 grader tills innertemperaturen är 75grader.
    Tar ca 6-8 timmar. Låt kallna och skiva tunnt på mackan.
    (Y)

    Låter också väldigt gott! Har lagt in recept i din gästbok.

  • maxxess 19 februari 2011

    Måste slå ett slag för purjosmör som jag hade på mackan som liten knatte. Inte speciellt dyrt och ett lite annorlunda pålägg som jag fortfarande är förtjust i.

    Purjosmör (pålägg)

    Har också ett recept på extra fasta/släta köttbullar som passar mycket bra att skiva, men det kräver köttkvarn..
    Köttbullssmet för pikanta köttbullar med bacon

  • kjh71 19 februari 2011

    Jag brukar köpa jul eller påskskinka när det är billigt.
    Kokar och skär upp på skärmaskin.
    Blir så pass att jag lägger några paket i frysen :)

    Annars finns det en kalkonkorv på coop forum som är gigantisk och kostar 45 kronor. Den skivar jag också upp på skärmaskin och fryser in i lagom stora paket.
    Vi är 6 personer.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.